Isfiske i Blekinge
fiske om vintern är perfekt upplevelse för hela familjen i Olofström

Isfiske i Olofström

Välkommen till den fridfulla naturen i Blekinge, där isfisket vid de skimrande sjöarna och lugna omgivningarna bjuder in till ett ansvarsfullt fiske. Att förstå reglerna är det första steget mot att uppskatta isfisket till fullo. Anslut dig till fiskeklubbarna i Blekinge för att uppdatera dig om de senaste riktlinjerna, allt för att säkerställa ett harmoniskt fiskeäventyr som även respekterar ekosystemet.

Isfiske i Blekinge

I Olofström, också kallat Sveriges Sydligaste Vildmark, hittar du hundratals sjöar och flera vattendrag varav Mörrumsån är den mäktigaste ån som aldrig vilar. Om vintern ligger snön tjock i skogen och isen bygger snabbare än längs kusten. Just för att det oftast är några grader kallare här under vinterhalvåret. Olofström är därför ett mecka för fiskare även om vintern.
 

Fiskeplatser i Olofström

 


Utrustning för pimpelfiske

Ett pimpelspö med minst 50 m 0,20-0,30 mm nylonlina eller typ Fireline 0,12-020 mm. En vanlig abborrpilk 3 – 7 gr duger utmärkt. En del kör med mindre rödingblänken vilket också fungerar. Eller varför inte meta i hålet på traditionellt vis med flöte, sänke, krok och bete? Det går alldeles utmärkt. En liten balanspirk kan ibland vara den utlösande faktorn som ger fisk, så det är också väl värt att prova.

Agna gärna din pirk. Även om det kan fungera ändå att fisken hugger direkt på pirken så är det mycket effektivare med agn. Räka eller maggot är två alldeles fantastiska beten för regnbåge. Mask och Powerbait fungerar också.

 

Isfiske i Blekinge. Fiskeutrustning och bete.

Använd gärna isbroddar när det är blankis. Isdubbar kan vi inte nog betona vikten av, ifall mot all förmodan olyckan skulle vara framme. Det är en billig livförsäkring.

Upptäck konsten att angelfiska

Under den stilla isiga ytan döljer sig en värld av spänning och äventyr - konsten av angelfiske. Även det främst är en aktivitet som syftar till att fånga gädda, kan fiskevattnet överraska dig med regnbågslaxens intensiva ryck, eller en undflyende öring. Och vem vet, en rejäl abborre kanske också gör sig påmind!

Angelfiske är mer än bara en hobby; det är en uppslukande upplevelse för dig som gillar naturens lugn tillsammans med förväntan och spänning inför det första rycket. Spänningen vid fångsten och tillfredsställelsen av en framgångsrik dag på isen är oöverträffad.

För alla som vill förbättra sitt vinterfiske är ett besök på Harasjömåla Fiskecamp ett måste. Fördjupa dig i ett samhälle av erfarna fiskare, dela berättelser och samla värdefulla insikter och proffstips för att lyfta ditt angelfiskeäventyr.

Angelfise i Blekinge

 

Uppmaning till alla fiskeentusiaster!

Upptäck de bästa fiskeplatserna och de optimala boenden för ditt fiskeäventyr i Blekinge.

 

Selected filters:

Pimpla abborre i vintervatten

Få saker går upp mot att slå sig ner på ett fårskinn på tjocka vinterisar och pimpla efter läcker insjöfisk. Det enda du behöver är varma kläder, ett pimpelspö, maggot, räkor eller hederlig mask. Dessutom behövs givetvis ett isborr, i synnerhet om isen är tjock. Tunna isar kan du ta hål på med en yxa eller spett, men det är betydligt säkrare med ett isborr.

Tänk på att fisket är fritt i vissa fiskevatten och avgiftsbelagt i andra. Rent generellt är fiskevattnen bra i de norra delarna av länet där isen lägger sig tidigt på grunda vackra insjöar. Glöm inte livlina, isdubbar och gärna flytväst. Gå aldrig ut på isen ensam.

Isfiske i Blekinge

Fiskelycka i Blekinge

Blekinge, ett året runt fiskeparadis

Upptäck olika fiskearter och oändliga fiskeplatser i Blekinge här: