Paddla i den lummiga skärgården - Paddelkompaniet i Ronneby
Havskajakpaddla och gå iland på en lummig skärgårdsö i Blekinge.
ARK56 sammalänkade outdoorleder i Blekinge.
ARK56 sammalänkade outdoorleder i Blekinge.
ARK56 sammalänkade outdoorleder i Blekinge.

ARK56 i Blekinge biosfärområde

Utforska Blekinges skärgård på ett unikt sätt genom ARK56 - ett nätverk av natursköna leder längs kusten och vattnet. Med 16 strategiskt belägna navpunkter erbjuds inte bara fantastisk natur, utan även möjligheten att stanna för mat, övernattning och sevärdheter längs vägen. Behöver du utrustning som cyklar, kanoter eller kajaker? Inga problem! Vid service-naven finns möjlighet att hyra och byta färdsätt efter behov.

Boka ett fyra dagars skärgårdspaket med outdoor-upplevelser, god mat och övernattning - Paddelkompaniet i Ronneby
Boka ett fyra dagars skärgårdspaket med outdoor-upplevelser, god mat och övernattning - Paddelkompaniet i Ronneby


För den som vill ha den bästa guidningen finns appen ARK56, en digital interaktiv guide som ger dig all information du behöver direkt i din mobil. Från tips och inspiration till senaste nytt - allt är tillgängligt i appen.
Med ARK56 är äventyret öppet året runt, och många serviceföretag längs rutten erbjuder mat, boende och guidning även under vintern.

Ladda ner appen ark56, utforska och upplev Blekinges skärgård när den är som bäst!

Paddla i Blekinges skärgårdk, gå iland och övernatta på en ö.

Paddla i Blekinges skärgård och gå iland på en ö längs ARK56:s sammanlänkade outdoorleder.

 

Vill du utforska Blekinges vackra natur?

Följ de välmarkerade lederna med orangea skyltar och stolpar för en problemfri vandring! Utmed dessa sträckor finns allt du behöver – från vatten och toaletter till spännande besöksmål och mysiga övernattningsställen.

Ge dig ut på äventyr - Unika erbjudanden

 

 

 

Ta med din fyrbenta vän på äventyr i Blekinges vackra natur!

Våra vandringsleder är hundvänliga, och du hittar vatten tillgängligt vid starten, mitten och målet av de flesta etapper. Glöm inte att packa extra mat och vatten till din hund för en glad och nöjd upptäcktsfärd tillsammans!

 

  

Upptäck Blekinges skönhet på ett mer hands-on sätt med en fysisk ARK56-karta!

Besök Blekinges Turistinformationer för att hämta din egen karta och utforska regionens naturliga underverk. Fråga våra kunniga experter för skräddarsydda tips och råd. Upplev Blekinge på ett nytt sätt med ARK56-kartan i handen!
 

 


ARK56, Öppet året om

Upptäck våra unika paketerbjudanden och lämna planerandet bakom dig! ARK56-aktörerna har skapat färdiga paket som inkluderar allt från delikat mat och bekvämt boende till spännande kajakpaddling och mycket mer, allt för att du ska kunna koppla av och njuta fullt ut.

Selected filters:

Om appen ARK56

När du har laddat ner appen kan du med hjälp av mobilen navigera längs lederna. Appen guidar dig från vindskydd till svit, från grillplats till gourmetrestaurang och från flärd till vildmark. Appen är också perfekt om du vill planera din tur hemma i lugn och ro.  Föredrar du en fysisk karta är det enkelt att ladda ned den på webbplatsen ARK56 eller hämta hos någon av turistbyråerna.

Havskajakpaddling i Blekinge skärgård.
Leta äventyr i Blekinges lummiga skärgård, havskajakpaddla och gå iland på en ö.

Paddla längs Blekinges kust

Välkommen till Blekinges kust – hem till Sveriges kanske mest spektakulära kajakled som sträcker sig över 240 kilometer av ren och skär upptäckarglädje. Från det lugna vattnet vid Valje till det vidsträckta havet vid Torhamn, bjuder denna resa på en mångsidig och storslagen naturupplevelse som ingen annan.

Tänk dig att sakta glida fram i din kajak eller kanot, omgiven av Blekinges skärgård. Du får chansen att utforska det bästa av vad kusten har att erbjuda – från idylliska fiskebyar och skimrande badstränder till historiska platser som vittnar om regionens rika förflutna. Varje paddeltag för dig närmare naturen, där orörda stränder och urskogar väntar på att upptäckas.

Paddla längs Blekinges kust
Paddla längs Blekinges kust, och hitta fina naturliga stopp med appen ark56.

Är du redo att ge dig ut på ett äventyr längs en av Sveriges vackraste kuststräckor? Upplev friheten, stillheten och spänningen som endast Blekinges kust kan erbjuda. Låt denna resa bli ett minne för livet – utforska våra paddlingsleder idag och se vart äventyret för dig.

 

Om ARK56

Biosfärområdet Blekinge Arkipelag drivs och förvaltas av den ideella föreningen med samma namn. Läs mer här - ARK56