Campa i Blekinge

Vill du uppnå den där härliga frihetskänslan, få sinnesro och koppla av? Kom till Blekinge! Här kan du med stor variation spendera kvalitetstid med din familj, alltid med närhet till naturen och ett socialt liv om du vill.

Halens Camping

Bild: Halens Camping

 

Något för alla campingsmaker

Blekinge är ett litet landskap med stora upplevelser. Det är som ett Sverige i miniatyr just för det fantastiska och breda naturutbudet. Alla besöksmål ligger nära, Blekinge är nämligen bara 12 mil långt. Om du vill kan du ta chansen att upptäcka så mycket det går, annars kan det vara riktigt skönt att stanna kvar och bara vara, koppla av och bada. Här kommer några tips som du kan boka;

Läs mer & boka camping här - Campingar i Blekinge

Hitta erbjudanden här - Boendepaket

 

Sandstrand & tempererad bassäng

På Hälleviks camping bor du nära sandstränder, tempererade saltvattensbassänger och långgrunt havsbad. Det finns flera restauranger att välja mellan och de flesta erbjuder kvällsunderhållning. Vill du motionera finns det både vandrings- och cykelleder att välja mellan. I Nogersund avgår båten till Hanö. Det är ett populärt besöksmål som lockar över 40 000 besökare varje år. Hanö utsågs till Årets Svenska Pärla av Världsnaturfonden 2015. Som bonus kan du se fotbollsmatcher i Division 1 Södra. Mjällby AIF har sin hemmaarena Strandvallen alldeles intill. Vill barnen vara med på ett läger med cirka 330 andra barn? Kanske blir det nya vänner för livet, inspireras och läs mer här - Hällevikslägret.

 

Läs mer & boka här - Hälleviks camping ★★★★

 

hällevik_strand

Bild: Hällevik

 

Lev skärgårdsliv

Boka boende på Dragsö camping. Det är ett familjevänligt alternativ mitt i kärnan av Blekinges skärgård. Ön når du via en broförbindelse bara tre kilometer från Karlskronas centrum. Res med Skärgårdstrafiken när du vill in till stan och shoppa, gå på restaurang eller ö-hoppa för att utforska fler besöksmål. På Dragsö finns ett stort utbud av aktiviteter, bland annat en minigolfbana med hinder som är miniatyrer av Karlskronas världsarvsbyggnader. Vill du fiska efter gädda finns det båt att hyra tillsammans med fiskeutrustning. Du kan till och med hyra en egen fiskeguide.

Läs mer & boka här - Dragsö Camping & Stugby ★★★★

 

Mysigt

Bo mysigt på Kolleviks camping i grönskande lummig miljö. Alldeles intill ligger det ett rekreationsområde med motionsspår. Leta upp ett eget smultronställe där du kan njuta av medhavd fikakorg. Strosa i gästhamnen och spana ut över den vackra skärgården. Från klipporna kan du fiska fritt. Vill du fiska öring ligger Lindeborgssjön bara 10 minuters promenadväg bort. Det finns en simhall med uppvärmt utomhusbad, fyra grustennisbanor om du är sugen på att spela. Annars tar du promenadstråket in till stan för att äta gott, shoppa och ta del av Karlshams kulturutbud.

Läs mer & boka här - Kolleviks camping ★★★★

 

Olofströms Kanotcentral, Halen

Bild: Olofströms Kanotcentral

 

Sjö & kanotcentral

Njuter du av lugnet eller mår du bra av en aktiv vila? Då är Halens camping ett givet val. Här kan du som gäst fiska gratis i Blekinges största sjö Halen. Hyr en båt eller varför inte en kanot eller kajak, alldeles intill ligger nämligen Olofströms Kanotcentral. Det finns en lagom lång motionsslinga i området. Vill du utöka turen och variera dig?  Då finns det flera slingor att välja mellan i naturreservatet intill.  Det är extra kul att bada i Halen, här finns en brygga, ett hopptorn och en generös barnvänlig strand. Helt enkelt något för alla.

Läs mer & boka här - Halens Camping ★★★★

 

Tillbaka till startsidan