Eriksberg Hotell & Safaripark

Njut av en unik upplevelse i ett av norra Europas största vilthägn.

Beskrivning

Att komma till Eriksberg Hotell & Safaripark är en upplevelse utöver det vanliga. Eriksberg är ett cirka 925 hektar stort inhägnat naturreservat i Blekinge skärgård. Det är ett av norra Europas största vilthägn och Skandinaviens största safaripark. Här vandrar vilda visenter, kron- och dovvilt, davidshjortar, vildsvin och mufflonfår fritt omkring tillsammans. Kör en safaritur med egen bil och se djuren i detta unika och vackra kustlandskap med lummiga ädellövskogar.

Safarituren, som är cirka tio kilometer lång, körs antingen med egen bil eller som förbokad tur med någon av Eriksbergs kunniga guider. Här finns även ett rikt fågelliv samt ett av världens största bestånd av den fridlysta röda näckrosen. Om du har tur får du även se havsörnen!

Grupper har även möjlighet att förboka en guidad tur i egen buss, Eriksbergs minibuss eller traktor och vagn. På gården, som har anor från 1600-talet finns utställningar, naturlekplats, hotell, konferens, restauranger och café.

Gårdsbutiken Outdoor Eriksberg, ligger precis utanför inhägnaden, med viltprodukter, presentartiklar och café, är öppen året om.

Besökare har möjlighet att stanna i safariparken två timmar efter sista insläpp.

Öppet året runt för förbokade gäster och grupper. Allmänna öppettider finns på hemsidan.

För mer information se länkar.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)