Pelles Sjöbod i Blekinge

Bo vid havet

Vad känns bättre än att börja morgonen med att klä på sig badkläderna, svepa in sig i morgonrocken, hoppa i badtofflorna och mötas av en strålande vacker havsutsikt när man öppnar dörren? Sedan är det bara att sparka av sig skorna och med full fart kasta sig ut i vattnet. Känn den ljumma morgonbrisen som smeker ansiktet och njuta av solstrålarna på den lätt krusade vattenytan.

 

 

Kvällsdopp

Morgondoppet får livsandarna att vakna till liv. Du blir pigg och fylld av energi, vill genast sätta igång dom roliga aktiviteterna som står på agendan. Men först upp och byta om, sedan en härlig frukost där havsutsikten och det kroppsliga välmåendet blir en aptitretare i sig. Sedan tillbaka till stranden med solstol en spännande utflykt och därefter några uppfriskande sportaktiviteter som får pulsen att rusa - innan det är dags för ett eftermiddagsdopp och en härlig middag. Eller vänta tills solen står som lägst och ta ett härligt kvällsdopp i det fortfarande ljumma och nu spegelblanka vattnet, innan du letar dig hemåt i solnedgången.

 

 

Granne med vågorna

5 tips med Hälleviks Havsbad

1.Kolleviks Camping kan du välja mellan att hoppa från klippor, gå ut i vattnet från sandstranden eller bada i uppvärmt havsvatten på Väggabadet, en bit bort från campingen. Med fyra grustennisbanor, boulebana, båtuthyrning och grillplatser finns det alltid något att göra. Du har bara en halvtimmes gångväg längs strandpromenaden in till Karlshamns centrum.

2. Tredenborgs Camping är en charmig familj- och glamping-camping strax utanför Sölvesborg med sandstrand, minigolfbana, boulebana och mycket mer- Bo i uppvärmda personligt inredda canvastält med havsutsikt. Under sommaren bjuds det på underhållning flera gånger i veckan-

3. Scandic i Karlskrona vaknar du mitt i centrala Karlskrona och har havet utanför fönstret, i restaurangen har du en bedårande utsikt över vattnet och på sommaren äter du gott på hotellets stora terass. Kommer du med egen båt så är det inget problem - båtplats finns utanför hotellet.

4. Redan 1950 byggdes Karön stugby med 15 små charmiga stugor, alla med havsutsikt, på den lilla ön Karön i Ronneby skärgård. Här bor du nära restaurang, badplats och promenadstigar.

 

 

Hälleviks Havsbad

Det är varmt och den solvarma stranden bränner mot fotsulorna även om klockan inte slagit elvakaffe än. Den där morgontrötta går i badrock rakt ut på den karaktäristiska bryggan som kommit att bli ett signum för Hällevik. Här precis framför stranden och det öppna havet, hittar du Hälleviks Havsbad. Ett charmigt och ombonat badhotell som funnits sedan 1917 och som har skapat minnen sedan dess.

Hälleviks Havsbad fullkomligt sjuder av aktiviteter och möjligheter. Här är det enkelt att sysselsätta sig! Med 100 meter till havet är det nära till ett dopp oavsett tid på dygnet. Blir du rastlös och söker fart och fläkt är ett hett tips att prova någon av de välskötta tennisbanorna. Föredrar du en lite lugnare aktivitet är minigolfbanan en perfekt aktivitet för hela familjen. Denna lilla sommaridyll bjuder in till en upptäcktsfärd i tallskogen eller romantiska sommarkvällar i solnedgången, precis bredvid havet. Välkommen till Hälleviks Havsbad!

Smultronställen

- & massor av inspiration, följ oss på Instagram

Our instagram
Eken är Blekinges landskapsträd och har format Blekinge under hundratals år. Från Af Chapmans skeppsbyggnadskonst till ekhagarna som under tidig sommar fylls med svärmande ekoxar och ger skugga åt djuren som betar. Det känns som att varje stor ek, har sin egen historia att berätta. 📷 @photo_natureandcity
Our instagram
När kvällarna är magiska och vattnet ligger blekt... 📷 @mudar.se
Our instagram
Vissa säger att Sveriges godaste glass, finns här precis runt hörnet, ganska exakt på Björketorps Gård ❤️🍓. Här produceras mjölken, som blir till glass som säljs i glasskiosken på gårdsplanen. Kan det bli mysigare och lokalare. Heja hemester & lokalproducerad glass.. 📷 @discovering.sweden #svemester #visitronneby #supportyourlocal