Hällristningar i Möckleryd

Blekinges största hällristningar

Utforska Hästhallens mystiska bronsålder

Upptäck Hästhallen, Blekinges mest omfattande hällristningssamling med över 140 figurer, inklusive 80 unika skeppsristningar, skålgropar och olika figurer från bronsåldern (1500–500 f.Kr.).
Denna plats, omgiven av andra bronsålderslämningar, erbjuder en unik inblick i Sveriges rika historiska väv och antyder en fruktbarhetskult. Besök Hästhallen och dess omgivningar för att fördjupa dig i historiens spännande berättelser och den vackra naturen!
 

Hällristningar i Blekinge.

Vi hoppas att du kommer att ha en fantastisk upplevelse på Hästhallen och att du kommer att känna en djupare anslutning till Sveriges fantastiska förflutna.

Torhamns mystiska hällristningar

Bronsålderns Berättelser

Upplev Torhamns unika värld av hällristningar, Blekinges största samling med 140 bronsåldersbilder av båtar, djur och människor. Dessa konstverk ger en ovärderlig inblick i forntidens liv och kultur, och visar på en rikedom av historiska detaljer.

Hällristningar i Möckleryd, Karlskrona.
Hällristningarna i Möckleryd.

Hällristningarna ger oss en glimt av deras kultur, tro och livsstil.Hällristningarna är också ett bevis på kreativiteten och den konstnärliga skickligheten hos de människor som skapade dem.

Fördjupa din kunskap om Blekinges hällristningar på Blekinge Museum.

Upptäck Hästhallens, Horsahallens och andra fascinerande hällristningar och utforska regionens rika historia och kulturarv genom museets engagerande utställningar. Besök Blekinge Museum för en unik inblick i forntidens konst och berättelser.
 

Upptäck Torhamns rika bronsålder genom dess hällristningar.

Dessa konstverk ger inblick i forntida invånares liv, och visar både konstnärlig och historisk betydelse. Besök Möckleryds plats, Blekinges största hällristningsområde, markerat på en översiktskarta för en fördjupad upplevelse. Glöm inte kikaren – Torhamn är också ett utmärkt ställe för fågelskådning!
 

Utforska Torhamn

Missa inte dessa toppattraktioner

När du besöker Torhamn för att se de fascinerande hällristningarna, finns det flera andra sevärdheter och besöksmål i området som inte får missas. Upptäck allt från natursköna vandringsleder till kulturella pärlor som berikar din resa. Läs mer om vad Torhamn har att erbjuda här:

Selected filters:

Upptäck Blekinges gömda historier

Är du nyfiken på att utforska fler av Blekinges historiska skatter? Dyk in i våra artiklar och låt dig förföras av regionens rika arv. Läs mer och börja ditt äventyr här: