Blekinge adventure festival

Blekinge Adventure Festival

Välkommen till årets äventyrsfestival!

Friluftsäventyren väntar på dig! Vi ses väl där ute?

Den 2-4 september 2022 är det dags för Blekinge Adventure Festival i Sölvesborg – en helg med friluftsäventyr för alla smaker – och du är varmt välkommen!

Är din förening eller företag intresserade av att vara med under festivalen? Kontakta naringslivskontoret@solvesborg.se 

På programmet står aktiviteter på land och till havs för våghalsar, dig som söker lugnet och allt däremellan. Festivalen är helt enkelt en enda stor upplevelsearena för Blekinges utbud inom outdoor, äventyr och aktiv fritid. Se hela utbudet av aktiviteter längre ner på sidan. Detta år knyter vi samman Blekinge då aktörer från Sölvesborg i väst och Karlskrona i öst samarbetar för att skapa magiska erbjudanden. Dragsö camping kommer tillsammans med flera andra aktörer erbjuda aktiviteter under festivalen.

Utöver detta kan besökaren prova på allt ifrån ribbåt runt Hanö, paddling och yoga. Nytt på programmet för i år är Escape Room hos Mjällbyhus och Run OCR – Hardest Edition ute på Norjefältet. Anmälan är fortfarande öppen för den som är sugen på en riktig utmaning. Givetvis finns även favoriter kvar som exempelvis övernatta i vindskydd med Scouterna, Vikingarunda i Sandbäck och konst och kultur i stadskärnan. Detta och mycket mer finns att vänta denna fartfyllda helg.

 

Passa på att prova något nytt!
Eftersom programmet är brett vågar vi lova att du hittar något som passar just dig. Här får du chansen att till exempel lära dig laga mat över öppen eld, övernatta i vindskydd, testa yoga eller känna magpirret i en ribbåt.

Kanske fastnar du stenhårt för dykning? Vi som bor här i Blekinge har ju hav och natur tätt intill så du har alla möjligheter att fortsätta med din nya ”grej” när festivalhelgen är över. Blekinge Adventure Festival ger dig möjlighet att hitta motivation och inspiration i den underbara miljö vi kallar "himma".

Gilla och håll koll:Facebook hittar du inspiration och mera.

Boka din plats: Det är viktigt att du bokar en plats för de aktiviteter i programmet som kräver det (”anmälan krävs”). Bokningar görs hos respektive arrangör, bara följ länken i programmet eller kika på Facebook-sidan.

Var händer det? HÄR hittar ni busstider och kommunikationer som tar er till era aktiviteter. 

PS. Detta är en hundvänlig festival så ta gärna med era fyrbenta vänner. 

Sveriges Mästerkock 2019 - Gabriel Jonsson besökte Blekinge Adventure Festival 2021

Gabriel Jonsson är vinnare av Sveriges Mästerkock 2019, kokboksförfattare och entreprenör! Under Blekinge Adventure Festival 2021 besökte han Sölvesborg. 

Gabriel Jonsson var på plats på Strandvallen för att laga en 3-rättersmiddag framtagen specifikt för Blekinge Adventure Festival! Som grillexpert och hejdundrandes duktig på att laga mat inspirerade Gabriel oss alla hur man enkelt kan tillaga sin mat utomhus. Linnea från lokala Restaurang Blåregn var gäst delade med sig av sin resa och vad som händer härnästi hennes karriär. Händelsen förevigades tack vare Hultmark Production!  

Kika gärna in vad Gabriel har gjort tidigare genom att besöka hans youtubekanal - Ett Gott Land

Program 2022

Selected filters:

Youtube video image
DELA DIN UPPLEVELSE

Följ @visitsolvesborg på Instagram eller #solvesborg i ditt flöde för en chans att synas här.
Inspirera och inspireras, från en besökare till en annan.

 

Visit Blekinge

 

Region Blekinge

 

Sölvesborgs kommun

 

Blekinge Adventure Festival