Blekinge adventure festival

Blekinge Adventure Festival

Välkommen till årets äventyrsfestival 2023!

Friluftsäventyren väntar på dig!

Blekinges äventyrsfestival är en helg full med friluftsäventyr för alla smaker. Nu är det dags för festivalens tredje år, och denna gång kommer den att pågå i hela Blekinge den 1-3 september 2023.

 

Vad är Blekinge Adventure Festival?

På programmet har aktiviteter genomförts på land och till havs för våghalsar, dig som söker lugnet och allt däremellan. Festivalen har helt enkelt varit en enda stor upplevelsearena för Blekinges utbud inom outdoor, äventyr och aktiv fritid. Det har varit allt från paddling och friluftsloppis till dykning och hinderbaneloppet Run OCR. Här har du exempelvis haft möjlighet att laga mat över öppen eld, övernatta i vindskydd, testa yoga eller känna magpirret i en ribbåt.

 

 

 

Passa på att prova något nytt!

Eftersom programmet är brett vågar vi lova att du hittar något som passar just dig. Här får du chansen att till exempel lära dig laga mat över öppen eld, övernatta i vindskydd, testa yoga eller känna magpirret i en ribbåt.

Kanske fastnar du stenhårt för dykning? Vi som bor här i Blekinge har ju hav och natur tätt intill så du har alla möjligheter att fortsätta med din nya ”grej” när festivalhelgen är över. Blekinge Adventure Festival ger dig möjlighet att hitta motivation och inspiration i den underbara miljö vi kallar "himma".

Gilla och håll koll: På Facebook hittar du inspiration och mera.

Boka din plats: Det är viktigt att du bokar en plats för de aktiviteter i programmet som kräver det (”anmälan krävs”). Bokningar görs hos respektive arrangör, bara följ länken i programmet eller kika på Facebook-sidan.

 

SVERIGES MÄSTERKOCK 2019 - GABRIEL JONSSON BESÖKTE BLEKINGE ADVENTURE FESTIVAL 2021

Gabriel Jonsson är vinnare av Sveriges Mästerkock 2019, kokboksförfattare och entreprenör! Under Blekinge Adventure Festival 2021 besökte han Sölvesborg. 

Gabriel Jonsson var på plats på Strandvallen för att laga en 3-rättersmiddag framtagen specifikt för Blekinge Adventure Festival! Som grillexpert och hejdundrandes duktig på att laga mat inspirerade Gabriel oss alla hur man enkelt kan tillaga sin mat utomhus. Linnea från lokala Restaurang Blåregn var gäst delade med sig av sin resa och vad som händer härnästi hennes karriär. Händelsen förevigades tack vare Hultmark Production!  

Youtube video image

Visit Blekinge

 

Region Blekinge

Sölvesborgs kommun

 

 

Karlskrona logotype

 

ark56 logotype

Ronneby kommun logotype

 

olofström

Karlshamn logga