Skärgårdsnära upplevelser tillsammans med bar och famil

Blekinges underbara vatten

En oslagbar svensk sommarupplevelse

Upptäck Blekinges kustlinje, en imponerande 300 km lång kuststräckan, sommarens paradis som väntar på att få utforskas. Från mystiska skogssjöar till lugna havsstränder, äventyr med skärgårdsbåtar, eller dra dig tillbaka till en mysig stuga i skogen. Var du än befinner dig i Blekinge är det nära till våra underbara vatten.

Bo i en röd stuga i Blekinge, Sverige
Bo i en röd stuga vid havet. Hitta alla - Boende i Blekinge

 

Navigera genom Blekinges skärgård med lätthet. Oavsett om du vill upptäcka avskilda öars charm eller bara njuta av de natursköna vyerna, förbinder skärgårdstrafiken dig med hjärtat av Blekinges skönhet.
 
 

Karlskrona med skärgårdsbåt

Ge dig ut på ett lättsamt ö-hoppningsäventyr med  M/F Annaskär runt Karlskrona. Starta ditt äventyr vid Fisktorget och välj dina egna stopp, från ett snabbt dopp vid Dragsö till en promenad i Vämöparken. Upptäck Karlskronas pärlor i din egen takt.

Ö-hoppa från Fisktorget i Karlskrona, ut till öarna i skärgården
Fisktorget i Karlskrona, ett nav för skärgårdstrafiken.

Hoppa på, hoppa av

Ett lättsamt äventyr med Skärgårdstrafiken

Du kan också utforska Blekinges skärgård med friheten från din egen bil. Från Senoren till Tjurkö, avslöja de gröna öarnas charm, förlusta dig med lokala delikatesser och dyk in i de klara vattnen där du väljer att pausa.Upplev närheten till havet i sin fulla prakt på Dragsö Camping, där vattnet är bara ett stenkast bort. Njut av sommarens enkla nöjen vid havet, uppskattat av både lokalbor och besökare.

Ö-hoppa med Skärgårdstrafiken i Blekignes skärgård
Skägårdstrafiken ger dig möjligheten att ö-hoppa och leta nya äventyr.
 

Njut av sommaren vid havet och  enkla nöjen vid vattnet - Boka Dragsö Camping

Stränder & bad

Oavsett om du omfamnar havet eller föredrar de lugna sjöarna i skogen, erbjuder Blekinge en mångfald av badplatser. Från Sölvesborgs sandstränder till Karlshamns kallbadhus, upptäck simplatser för alla smaker, året om - Badplatser i Blekinge
 

Badplatser i Blekinge
Badplatser i Blekinge.
 


 
 

 

Kajak & SUP

Kom nära naturen med en kajak eller SUP. Glid några centimeter över vattenlinjen för ett oöverträffat perspektiv av Blekinges grunda vikar och livliga marina liv. Omfamna lyxen att packa gourmetmåltider och njuta av skärgårdens lugn.

Paddla i Blekinges sjöar, åar och skärgård
Paddla i Blekinges underbara vatten.

Läs mer här - Paddla i Blekinge


 
 

Snorkla i Blekinge

Upptäck undervattnets magi på Blekinges snorklingsleder. Från den nybörjarvänliga Kollevik i Karlshamn till det förtrollande undervattensbingot vid vid Dragsö Camping.

Prova snorklingslederna i Blekinge, Kollevik och Dragsö Camping
Prova snorklingslederna i Blekinge, Kollevik i Karlshamn och Dragsö Camping i Karlskrona.