tjej som springer i vårsolen

Upplev våren nära naturen i Blekinge

Wow! Vilken skillnad det gör att det blir ljusare och varmare. Och de lediga dagarna som poppar upp lite här och där under våren skadar inte heller precis. Får du också lust att upptäcka något nytt? Se andra vyer, prova nya smaker, ta dig an nya aktiva utmaningar? Våren är en nystart och Blekinge är platsen att åka till för att njuta av påsk, helgdagar och de allt ljusare kvällarna.

Här hittar du paketresor, evenemang och massor av inspiration för att få ut det mesta av dina lediga dagar och helger i vår. Välj och vraka, eller kom bara hit och börja uppleva – du kommer att märka att allt finns inom räckhåll.

Varmt välkommen till Blekinge!

 
 

 

 

Selected filters:

lax

 

Upplevelser för "vårkänsliga"

SE HIT ALLA VÅRFIRARE! | Vad vill du njuta av och uppleva när du är ledig? Vi vågar nästan lova att Blekinge har det du söker, oavsett om du kommer hit med små eller stora kompisar. Eller om du är solo. Skärgårdsliv och experiment, u-båtar och vildmark. Och det mesta däremellan. Vill du vara aktiv så ger ARK56 dig ett helt nav av härliga friluftsupplevelser. Låt vårkänslorna styra!

friluftsliv och påskmat

ÄR DU SUGEN PÅ KULTUR OCH LOKALA SMAKER? | Sölvesborg smäller till med Konstexplosion med utställningar över hela kommunen, 15-18 april och när du ändå är ute och upplever så passa på att besöka Blekinges härliga gårdsbutiker. Upptäck världsarvsstaden Karlskrona nu och då genom en guidad tur i världsklass. Lockar skärgården och öarna? Ta dig ut och känn vinden mot kinden med skärgårdstrafiken.

 

 

Lovmys och helgskoj för familjen

Det är inte bara på lovet som det finns massor att uppleva i Blekinge, utan hela våren. Oavsett om ni känner för vildmarksliv eller experiment och äventyr inomhus: Eriksbergs safaripark har öppnat för säsongen och det är full rulle på Kreativum, I Ronneby Brunnspark/på Naturum likaså och på Storlekplatsen i Olofström där du inte vill missa linbanan och lunchen kan fixas i grillhyddan. Perfekt! Halens friluftsområde passar toppen för cykling, vandring och ridning. Och så har vi fisket och turer med Rib-båt till Hanö. Bara för att ge några exempel. Inte så lite, eller hur?

Selected filters:

Blekinge smakar gott också

Det är något visst med vårens primörer och i Blekinge kommer våren tidigt. Det märks på tallrikar och menyer hos restauranger, kaféer och i våra gårdsbutiker. Hos oss äter du gott, med vackra vyer mot grönt eller blått, och hittar både sött och salt för alla smaker och plånböcker.

Selected filters:

 

Boende för alla sovstilar

Hur bor du helst? På camping eller B&B, i stuga, på hotell eller pensionat? Och ska det vara mitt i skogen, vid kusten, i stan eller på en ö? Hos oss hittar du mysiga boenden för just din sovstil – och stannar du några nätter så kan du testa flera. Gör gärna det!

Selected filters: