Naturen och de vilda djuren i Blekinge

Det vilda Blekinge

Vill du träffa mäktiga djur på nära håll? Följ med på safari i Blekinge och få vilda upplevelser utöver det vanliga.

Viltsafari på Eriksberg i Blekinge
www.eriksberg.se
 

Eriksberg

- Nordens största safaripark

Visste du om att Nordens största safaripark ligger utanför Karlshamn? I safariparken kan du köra runt med egen bil och spana efter de vilda djuren som går fritt omkring, äta mat i regionens bästa restauranger och bo på hotell med de vilda djuren utanför den spektakulära naturboendet SynVillan med utsikt över Mahraviken, har du möjlighet att komma riktigt nära naturen och djuren, genom ett glasgolv kan du se djuren som utfordras under huset.

SynVillan på Eriksberg Hotell & Safaripark i Blekinge. Foto: Karim Nabil
SynVillan, Eriksberg.
 

I det glamorösa glampingtältet bor du uppe på ett berg med fantastisk utsikt över Färsksjön, där näckrosor i olika färger blommar under sommaren. Med Eriksbergs boenden kan du uppleva en safarikänsla nära reservatets vilda djur.

Glamping bland vilda djur på Eriksberg i Blekinge
Bo i Glampingtält med utsikt över en egen sjö på Eriksberg Hotell & Safaripark.
 

Checka in i ett lyxigt tält med bekväma sängar och njut av naturupplevelserna.

Glamping är det nya sättet att campa för hela familjen och har fått fäste i Blekinge av naturliga skäl. Här finns naturupplevelser i överflöd. På storslagna Eriksberg Hotell & Safaripark får du möjlighet att glampa mitt i Nordens största safaripark med utsikt över Färsksjön, omgiven av vilda djur.

Materialet i tältet är 700 gram linneduk köpt från Ostindiefararen Göteborg. Inredningen är designad för att passa in i konceptet med linne som textilmaterial, möbelstommar av svarvad ek lika tältstolparna och beslag av massiv mässing.
 

Läs mer och boka här

Naturum

#Besöksmål

Mata djuren och gå på insektssafari. På Naturum i Ronneby tar du del av flora, fauna och massor av roliga aktiviteter för alla åldrar. Följ med på en guidad tur tillsammans med Naturum.

Naturum i Ronneby Brunnspark, ett besöksmål för hela familjen

 

 

Fornhaga

#Turridning

I Fornhaga i Sölvesborg kan hela familjen rida Islandshäst längs Sandvikens vita strand eller djupt inne i den lummiga skogen. All utrusning du behöver finns på plats.

Turriddning på Fornhaga Islandshästar i Sölvesborg

 

 

Äventyrarens dröm

Paddla i den mystiska skymningen och övernatta i ett vindskydd. Ge dig ut på lagom långa utflykter i Halen, Blekinges största sjö  mitt i Sveriges sydligaste vildmark. Runt Halen kan du vandra, rida, cykla och paddla längs leder, bergsknallar, majestätiska utsiktsplatser över vattnet i en spännande terräng. Det är en optimal plats för dig som älskar natur, äventyr och vardagsexpeditioner mitt inne i vildmarken, men ändå nära civilisationen.

Olofström - för dig som älskar natur, äventyr och vardagsexpeditioner.

Halen, Blekinges största sjö

Halen, Blekinge största sjö.

 

 

Frickabron

Frickabron har snabbt blivit ett av Blekinges mest populära besöksmål och den binder samman vandringslederna kring Halen. Frickabron är en hängbros som mäter 83 meter över vattenytan.

Frickabron

Frickabron, Olofström.

 

Paddla i ett magiskt sjösystem

Bli ett med naturen genom att paddla kanot. Halens kanotcentral erbjuder kanot, kajak, fiskekajak och SUP. Välj om du vill paddla för dagen eller ge dig ut en hel vecka, för att ta del av hela sjösystemet inklusive Raslången och immeln. Tält, stormkök och andra saker som kan vara bra att ha i vildmarken, finns att hyra. Fiskekort ingår för dig som hyr kanot eller kajak, så ta gärna med spöet. Grillad abborre över öppen eld mitt ute i vildmarken är magi.

Paddla i sjön Halen. Gå iland på en udde. Blekigne.

Halens Kanotcentral, Olofström.

 

Halens naturreservat

Runt Halen finns 6 markerade leder, i olika längd och säkerhetsnivå. Dessutom passerar Blekingeleden genom området. Här finns något för alla, oavsett om det är för en långhajk eller bara en kort lunchrunda. Vågar du ge dig ut i mörkret? Lederna har skyltmarkeringar i reflexmaterial, så ladda pannlampan och låt andra sinnen ta in vildmarkens mystik.

Runt Halen finns bekvämligheter om du vill lyxa till det mellan utfärderna. Camping, hotell, badplatser, spa och all service du kan tänka dig. Dessutom mängder av kulturhistoriska besöksmål. Är du fiskeintresserad ska du bege dig till Harasjömåla Fiskecamp. En välskött anläggning med öringsfiske i sjöar och flugfiske i strömmande vatten med boende direkt på campingen.

Vill du boka boende i en idyllisk miljö och skämma bort dig själv ska du boka Brokamåla Gård. Bo i en röd stuga, plocka bär och svamp, fiska eller bada varmt i en badtunna. Här finns alla faciliteter med en fantastisk service, mitt i Olofströms vackra vildmark.

Aktiviteter & evenemang

- med det vilda Blekinge som tema

Selected filters: