Brunnsparken

Hitta lugnet i rofylld grönska eller tagga till på livliga loppisar.

Det är något särskilt med Ronneby Brunnspark. Ända sedan 1700-talet har människor vallfärdat hit. Från början var det hälsokällan och den sköna naturen som lockade. Man kom hit för att dricka brunn, gå stärkande promenader och bada stålbad. Hotell, vackra trävillor och park växte fram och Ronneby blev en berömd kurort. Vi fick en given plats för rekreation men också för aktivitet - och så är det faktiskt fortfarande.

Brunnsparken i Ronnbeby, Blekinge

 

Ny energi

Idag kommer du hit för att tanka energi på olika sätt. Många väljer att bo på spa- och konferenshotellet Ronneby Brunn precis intill parken och sluter den sköna cirkeln genom bad och massage. Eller genom träningspass som yoga, core och ett cykelpass i vatten! Och som grädde på moset: en krogshow på kvällen.

Vattenäventyr utomhus hittar familjen på Brunnsbadet men om mer "torra" nöjen lockar finns lekplatsen eller Naturum med utställningar om Blekinges natur. 

 

Fika & shoppa

I vissa av parkens brunnsvillor har Bed and Breakfast och andra verksamheter flyttat in. Är du sugen på husmanskost finns Brunnsparken Restaurang & Café. Och i ett annat drömhus hittar du Café Mandeltårtan med sina mysiga sittgruper och goda bakverk. 

På loppisen i de luftiga Brunnshallarna trängs köpglada människor varje söndag - från april till oktober.

 

Bergslagen

Stadens äldsta kvarter Bergslagen, som klarat sig från stadsbränderna och behållit sin medeltida charm. Längs kullerstengatorna hittar du bland annat Kulturcentrum - 1500 kvadratmeter fyllda av konstutställningar, konserter och andra arrangemang. Här finns även Heliga Kors Kyrka, med minnen från ronneby Blodbad 1564 då över 2000 människor miste livet.

 

Festival & loppis

Söker du fart och fläkt? Då kommer du hit när parken fylls med nytt innehåll. Varför inte njuta av både två- och fyrhjuliga veteranfordon när publikmagneten Nostaliga drar igång?