Brunnsparken i Ronneby

Det är något särskilt med Ronneby Brunnspark. Ända sedan 1700-talet har människor vallfärdat till Ronneby. Från början var det hälsokällan och den sköna naturen som lockade, nu en av Sveriges vackraste parker. Hit kom man för att dricka hälsobringande mineralvatten, ta stärkande promenader och bada stålbad. Hotell, vackra trävillor och park växte fram och blev en berömd kurort. Ronneby Brunn blev en given plats för rekreation tillsammans med attraktiva aktiviteter – och så är det fortfarande Brunnsparken är både restaurerad, förnyad och en levande del av Ronneby stad.

Ladda ner karta över - Brunnsparken

 

Boka övernattning i vackra

Ronneby

Idag kan du komma till Blekinges mest besökta park för att tanka energi på många olika sätt. Välj att boka boende på Ronneby Brunn Hotell, Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B eller Villa Flora Viola som ligger mitt i Ronneby Brunnspark. På Ronneby Brunn Hotell, som är en stor konferensanläggning, kan du även boka träningspass som yoga, styrka och cykelpass i vatten för att sedan gå på en krogshow på kvällen. En helhetsupplevelse mitt i den vackra Brunnsparken.

 

Brunnsbadet

Mitt i den prisbelönta Brunnsparken ligger Brunnsbadet, ett populärt äventyrsbad med rutschkana, vattenkanaler och vågmaskin. Här finns generöst med solbäddar, glasskiosk, restaurang och möjlighet att byta om. På sommaren erbjuder Ronneby Brunn Hotell All Inclusive-paket bad och barnklubb. Maskoten Trolly underhåller, hittar på bus och har massor av roliga aktiviteter på lut. Men det finns mer att göra, som att spela minigolf, utforska lekplatsen, gå på upptäktsrunda till vattenfallet och besöka Naturum med utställningar om Blekinges natur. Gillar du att spela tennis och golf? Perfekt, det finns flera grustennisbanor i parken och golfklubben ligger 5 minuter därifrån.

 

Mandeltårta & shopping

I några av parkens brunnsvillor har Bed and Breakfast och andra butiker flyttat in. Är du sugen på husmanskost finns Brunnsparken Restaurang & Café. Och i ett annat drömhus hittar du Café Mandeltårtan med sina mysiga sittgrupper och goda bakverk. På loppisen i de luftiga Brunnshallarna trängs köpglada människor varje söndag - från april till oktober.

 

Nostalgia Festival

Söker du fart och fläkt? Då ska du passa på att komma när Brunnsparken fylls med innehåll. Vad sägs om att njuta av både två- och fyrhjuliga veteranfordon, båtar och mycket mer när publikmagneten Nostalgia drar igång? Även då kan du hitta lugnet i den rofyllda grönskan, samtidigt som det är livligt runtomkring.

10 tips

- till när du är i Ronneby

No products found