Youtube video fallback image

Brunnsparken i Ronneby

Upptäck historien och skönheten i Ronneby Brunnspark – en plats som har lockat besökare sedan 1700-talet. I denna vackra park fanns det en gång hälsobringande mineralvatten och stärkande promenader, idag finns här en restaurerad och förnyad park med attraktiva aktiviteter. Boka din resa nu för att uppleva det bästa av historiska Ronneby och den fantastiska Brunnsparken.

Brunnsparken i Ronneby, Blekinge
En avkopplande miljö, med boende, café, restauranger, minigolf, äventyrsbad och så mycket mer att uppleva.

 

Upptäck Ronneby Brunnsparkens unika skönhet och historia

Kom och upplev Ronneby Brunnsparkens unika skönhet med dess otroliga mångfald av växter och träd. Parken är full av charmiga trävillor, förtrollande skogar och frodiga tematrädgårdar med rhododendronbuskar som skapar en magisk stämning. Njut av historiska byggnader som Kallvattenkuren, Wiener-cafét, Brunnshallen och Paviljongen och upplev platsen där människor i över 300 år har kommit för att dricka det hälsobringande mineralvattnet.

En mångfald av växter och träd tillsammans med en Direktörsvilla och sjö.
En mångfald av växter och träd tillsammans med en Direktörsvilla och sjö.

Upptäck allt som Ronneby Brunnspark har att erbjuda, från avkopplande promenader och cykling till idylliska picknickstunder. Oavsett årstid, finns här många spännande aktiviteter som passar alla. Under sommaren kan du avnjuta levande musik och uppslukande teater- och dansföreställningar i den grönskande parken. Missa inte möjligheten att besöka denna vackra rekreationsanläggning med en rik historia, full av charm och karaktär. Det är en perfekt plats att skapa nya intryck tillsammans.

En anrik kurortsmiljö

- och vacker prisbelönt park i hjärtat av Blekinge

Upptäck kultur, natur och historia med flera besöksmål på ett och samma ställe! Ronneby Brunnspark är Blekinges mest besökta park! Här finns något för alla, från träningspass och krogshow på Ronneby Brunn Hotell till äventyrsbad med rutschkanor, solbäddar och glasskiosk på Brunnsbadet. För de små finns Maskoten Trolly med massor av roliga aktiviteter och på sommaren erbjuds All Inclusive-paket med bad och barnklubb.

Utforska parken genom att spela minigolf, besöka Naturum eller ta en padelmatch på de nyanlagda banorna. Boka boende på Ronneby Brunn Hotell, Ronneby Brunnspark Vandrarhem och B&B eller Villa Flora Viola för en helhetsupplevelse mitt i den vackra Brunnsparken.

 

 

Fika & fynda

I några av parkens brunnsvillor kan man både sova och äta gott. I ett drömhus hittar du Café Mandeltårtan med sina mysiga sittgrupper och goda bakverk. På loppisen i de luftiga Brunnshallarna trängs köpglada människor varje söndag - från april till oktober.

Loppis i Brunshallarna och fika på Café Mandeltårtan
Loppis i Brunshallarna och fika på Café Mandeltårtan

Kallvattenkuren

Gribshunden & Skatterna från Vång

Upptäck en fascinerande bit av Ronnebys historia på Kallvattenkuren - ett museum beläget i det gamla badhuset i Brunnsparken. Ta del av en spännande utställning som berättar om Kung Hans skepp Gribshunden som förliste utanför Ronneby år 1495, och järnåldersboplatsen i Västra Vång som var en plats för makt och ceremonier. Men det är inte allt - på Kallvattenkuren kan du även lära dig om Ronnebys rika historia från dåtid till nutid.

Kom och upplev denna fascinerande och lärorika plats som inte får missas!

Naturum

Ronneby Brunnsparks besökscentrum

Upplev naturen på ett helt nytt sätt på Naturum - besökscentret som ligger mitt i hjärtat av Ronneby Brunnspark. Utforska Brunnsparkens kultur- och naturskatter genom interaktiva utställningar, workshops och guidade turer. Med Naturums kunskap och expertis kan du få en inblick i parkens fascinerande ekosystem, och lära dig om dess flora och fauna.

Kom och upplev en unik och spännande naturupplevelse som är perfekt för en dagsutflykt eller en weekendresa till Blekinge.

Nostaliga Festival

Återupplev historiens charm på den återkommande höjdpunkten mitt i den prisbelönta Brunnsparken!

Upptäck en tidlös värld av vintage och retro på Nostalgia Festival i Ronneby Brunnspark, Blekinge! Denna årliga festival är en hyllning till en svunnen era av klassiska bilar, motorcyklar, traktorer och andra fantastiska fordon. Förutom dessa fantastiska fordon kan du också njuta av underbar musik, upptäcka spännande vintage- och retromarknader och delta i en rad andra aktiviteter som är utformade för besökare i alla åldrar.

Nostalgia Festival Brunnsparken i Ronneby, Blekinge

Festivalen bjuder på en fantastisk atmosfär, där du kan uppleva glädjen och spänningen av att utforska några av de mest klassiska och ikoniska fordonen någonsin.

 

Gillar du vackra bilar med historia och nostalgi? Då ska du passa på att komma när Brunnsparken fylls med fordon och folkfest. Vad sägs om att njuta av både två- och fyrhjuliga veteranfordon, båtar och mycket mer när publikmagneten Nostalgia drar igång? Även då kan du hitta lugnet i den rofyllda grönskan, samtidigt som det är livligt runtomkring.

Om Nostaliga Festival

Arrangerad av Albinsson & Sjöberg

Nostalgia Festival är en årlig tillställning som lever upp till sitt namn - en hyllning till förra tiders karaktärsfulla fordon.

Från A-Fordar och GT-Mustanger till den vackra gamla träbåten, motorcyklar och mopeder med en patina av historiska minnen - alla har en plats på Nostalgia Festival.

Sedan 2002 har detta evenemang utvecklats till en populär nostalgitripp som årligen lockar tiotusentals besökare till den vackra Ronneby Brunnsparken.

Utöver fordonen finns det även musikunderhållning och tävlingar, inklusive utmärkelsen för Sveriges snyggaste bil. Nostalgia

Festivalen 2023 äger rum den 1 juli och är ett evenemang du inte vill missa!