Naturum i Ronneby Brunnspark
Naturum i Ronneby Brunnspark
Blekinges vackra natur

Naturum

Naturum är ett besökscentrum som ligger mitt inne i Ronneby Brunnspark. Här kan du lära dig om Brunnsparkens kultur- och naturskatter genom interaktiva utställningar, workshops och guidade turer. Det är ett besöksmål du bara måste besöka och som ger ett mervärde och en bra bas för vidare utflykter i Brunnsparken och Blekinge. Här får du lära dig mer om parkens ekosystem tillsammans med floran och faunan.

Utsiktstornet är en av Naturums främsta attraktioner som erbjuder en panoramisk utsikt över parken. Naturum är en port till den prisbelönta parken, dess skatter av natur och historia samtidigt som du har roligt och skapar minnesvärda upplevelser tillsammans med andra.

Naturum i Ronneby Brunnspark
Naturum mitt i Ronneby Brunnspark.
 

Uställningar

- ett måste för den naturintresserade

Ta del av flora, fauna och massor av roliga aktiviteter för alla åldrar. Naturum har utställningar om Blekinges kulturlandskap, natur, besöksmål och friluftsliv som:
  • Bräkneåns dalgång
  • Torsk & fiske i Blekinge
  • Blekinges hav, kust & skärgård
  • Blekinges största träd
  • Brunnsparkens 300-åriga historia
  • Bio om Blekinge från ovan & delar av Mats Harryssons filmer om Bräkneån

 Missa inte labbet, där finns mikroskop och akvarier med fiskar och småkryp.

Utställning på Naturum i Ronneby Brunnspark, Ronneby
Se och lär dig mer från Naturums utställningar.

Guidad tur

Mata djuren

Vill du uppleva en guidad tur som tar dig genom Naturums fantastiska vattenlevande varelser?

Turen är främst för barn och familjer och bjuder in att följa med på en lärorik upplevelse. Upptäck fiskar, kräftor, grodyngel, bisamhället och andra småkryp på nära håll. Du blir guidad genom annat i utställningen om det är något speciellt du önskar se. Tveka inte att att följa med på en guidad tur och utforska den underbara världen under ytan, men när?

Varje dag, klockan 13:00

Naturums stigar

Ta med barnen och gå på äventyr och utforska naturens hemligheter i Brunnsparken.

 

Ekorrestigen

Bakom Direktörsvillan startar Naturums alldeles egna naturstig, Ekorrestigen. Det är en fantastiskt vitmarkerad stig där du får följa med vår älskade ekorre Kurrekott ut i Brunnsskogen för att hälsa på några av hans vänner.

Ekorrestigen sträcker sig över 1,3 km och tar dig med på en resa genom vackra landskap och kuperad terräng. Stigen startar med en brant trappa som leder upp på Uvberget, där du får en fantastisk utsikt över hela parken. Sedan fortsätter stigen genom skogen, fram till Trollsjön, genom rävahiet och tillbaka genom den vackra bokskogen.

 

Trädstigen - en självguidande trädrunda

Välkommen till en värld full av grönska och skönhet! I Ronneby Brunnspark kan du gå en självguidande runda som visar upp 50 olika arter av träd - allt från vanliga svenska arter till mer exotiska och spännande träd. När du besöker Naturum kan du låna ett informationshäfte och en karta som hjälper dig att ta dig runt på trädrundan.

För en extra speciell upplevelse, kan du ibland ta del av en guidad tur på trädstigen. Våra kunniga guider kommer att leda dig genom skogen och visa dig allt som finns att se och uppleva längs med trädrundan. Unna dig lyxen att uppleva Brunnsparken genom att upptäcka alla dess fantastiska träd, och naturen runtomkring.

 

Missa inte chansen att upptäcka ännu mer spännande naturupplevelser på Naturum. Besök vårt center och upplev allt från vackra landskap till fascinerande djurarter. Vi har aktiviteter och evenemang som passar alla åldrar och intressen. Så kom och besök oss idag och låt oss hjälpa dig att upptäcka allt som naturen har att erbjuda.

Selected filters: