Mat

ÄT DIG MÄTT INNAN OCH EFTER MATCH 

Hungrig eller fikasugen? Kanske är det passande med ett besök på ett av stadens caféer eller restauranger. 

 

GOLFKROGEN |

En uppskattad guldklimp i sölvesborg är Golfkrogen. När solen går ner över innerhamnen värmer den gott på uteserveringen. Med utsikt över hela viken är här en perfekt plats att njuta av värmen tillsammans med nära och kära en härlig sommarkväll. Trubadurspelningar, räkafton och grillkvällar varvar varandra under säsongsperioden.

  

HÄLLEVIKS HAVSBAD |

Vid stranden i Hällevik hittar ni den sommaröppna restaurangen på Hälleviks Havsbad. Varje torsdag under högsäsong arrangeras räkfrossa med musikunderhållning.

 

STRANDTRÄFFEN |

Mittemot Strandvallen hittar ni denna charmiga pärla. Här finns god mat, glass i mängder och ett minilivs. Under sommaren kan ni njuta av livemusik på uteserveringen!

 

HÄLLEVIKSBADET |

Intill det fantastiska utomhusbadet ligger denna enkla resataurang. Som granne till Strandvallen erbjuder de restaurang och café med fullständiga rättigheter. 

 

DAGMARS HAMNKROG |

Denna härliga sommarrestaurangen erbjuder högklassiga matupplevelser. Slå er ner i det stora glashuset och återhämta er efter en tuff match. Här finns cirka 100 platser att tillgå, utomhusbänkar under tak samt under bar himmel. Oavsett hur det gick på fotbollsplanen så är alla dagar värda att firas - "Bakfickan" på Dagmars som en del av restaurangen öppnar upp för goda öler, läskande drinkar och kalla rätter.

 

SHADY BURGERS

Shady Burgers idé är att servera högklassiska burgare med de bästa råvarorna. Hamburgarna är gjorda på utvalt kött från lokala producenter och mals dagligen i restaurangen för bästa kvalitet. I princip alla burgare kan fås vegetariska, antingen med bönburgare eller med Halloumi. Det finns såklart också veganska burgare och grymma sallader på menyn. Hamburgarbröden bakas efter eget eget recept, för optimal smak och konsistens. För att alla burgare skall få önskad smak, så tillverkas alla såser och picklingar efter vårt eget recept som kökschef Rikard Lundborg tagit fram. 

 

SALVATORES MED PÅHLSSONS |

En gedigen italiensk trattoria beläget på stortorget i Sölvesborg. Det italienska köket är grunden men det finns även en del svenska inslag på menyn. Utöver god mat kan ni njuta av god service, nya smakupplevelser samt en familjär stämning! 

 

BLÅREGN |

Hos Blåregn är ambitionen att alltid erbjuda en trevlig och välsmakande upplevelse. Ägarna Ulrika och Anthony har lång erfarenhet av restaurangbranschen i Stockholm och Göteborg men har hittat hem i vackra Sölvesborg, vilket vi är väldigt glada över! Här serveras dagens lunch måndag till fredag. Välj mellan kött, fisk eller vegetariskt. För det ultimata upplevelsen rekommenderar vi att ni väljer ett bord i trädgården om vädret tillåter. 

 

RITZ CONDITORI |

Caféet som har prisats med klassificeringen mycket god av White Guide och där dignar hyllorna av allsköns delikata bakverk snyggt uppradade i vackra färger. Välj bland alla läckra godsaker och slå dig ner på konditoriets uteservering på stortorget. Doften av nybakat surdegsbröd sprids från konditoriet över stadens gator alla dagar i veckan. En storfavorit är 4 sorters ostar som är bakat på eget bröd med fräscht och utsökt innehåll.  

Sugen på något annat? Här är några av många sölvesborgsfavoriter!