Youtube video fallback image

ARK56 press & media

Utforska Blekinges Biosfärområde och dess unika berättelse

Välkommen till ARK56 sida för press och media, där vi delar med oss av naturupplevelser genom Blekinge Arkipelag. ARK56 är inte bara ett nätverk av leder: det är en resa genom ett UNESCO-utsedd biosfärområde som är en modell för hållbar utveckling, där natur och kultur samspelar harmoniskt.

Upplev Blekinges Biosfärområde ARK56

 

Vad ARK56 erbjuder

Upptäck en oexploaterad natur och ett välskött kulturlandskap när du utforskar Blekinges skärgård. Följ slingrande grusvägar, utforska lugna vikar, besök öde öar och upplev det öppna havet. Oavsett om du väljer att vandra, cykla, paddla kajak eller resa med båt, har ARK56 något för varje äventyrslystet hjärta. Det 15 navigeringspunkterna längs leden erbjuder inte bara möjlighet till mat, boende och upplevelser, utan också flexibilitet att byta färdsätt och fortsätta resan på ett sätt som passar dig.

Övernatta intill havet i Biosfärområdet ARK56 - Blekinge

 

Allt du behöver

- i appen ark56 och Naturkartan

I appen ark56 och Naturkartan hittar du all information du behöver om boende, kajak- och cykeluthyrning, restauranger, naturupplevelser och kulturhistoriska besöksmål och sevärdheter längs lederna. Sätt på dig vandringskängorna, ta cykeln eller paddla iväg - oavsett hur du vill uppleva ARK56 finns all information nära till hands.

Paddla längs ARK56 Outdoorleder i Blekinge

 

Hållbarhet i fokus

Biosfärområdet Blekinge Arkipelag drivs av den ideella föreningen Blekinge Arkipelag med stöd från medlemskommuner och andra finansiärer. Vi strävar efter hållbarhet i alla våra projekt och är stolta över att kunna erbjuda en unik naturupplevelse med minimal påverkan på miljön.

 

Utforska ARK56 medlemsföretag

Besök ARK56:S medlemsföretag som erbjuder hållbara outdoor-produkter längs lederna på land och på vatten i Blekinge. Utforska ARK56:s paket och erbjudanden för att göra din resa ännu mer innehållsrik.

 

ARK56 är ett nätverk av leder genom biosfärområdet Blekinge Arkipelag. Ett biosfärområde utses av UNESCO som modellområde för hållbar utveckling av unika natur- och kulturvärden i samspel.  För besökare i ARK56  innebär det varierande upplevelser i en oexploaterad natur och välbevarat kulturlandskap.

 

 

Medlemsföretag

Besök gärna ARK56:s medlemsföretag som erbjuder hållbara outdoorprodukter utmed leder på land och vatten i Blekinge.  Gå direkt till medlemsföretagens - ARK56 paket- & erbjudanden

 

 

ARK56 i internationellt rampljus

Upptäck år resa i internationella artiklar, magasin och bloggar:

 

Om ARK56

Välkommen till ARK56, där vi bjuder in press och media att upptäcka och dela berättelsen om vår unika resa genom Blekinges skärgård. Det är inte bara ett  nätverk av leder, det är också en möjlighet att fördjupa sig i naturen och kulturen på ett sätt som passar dig.

ARK56 tar dig genom Blekinges skärgård, där slingrande grusvägar, lugna vikar, öde öar och det öppna havet väntar. Välj din färdväg och upplev naturen och kulturen till fots, med cykel, i kajak eller med båt. Den 15 navigeringspunkterna längs leden knyter samman ditt äventyr och erbjuder möjligheter att byta färdsätt vid de olika naven.

Vid varje nav finns möjligheter till mat, boende och spännande upplevelser. Hoppa på skärgårdstrafiken, hyr en cykel eller kajak, eller snöra på kängorna och vandra vidare – valet är ditt! All information om boende, kajak- och cykeluthyrning, restauranger, naturupplevelser, kulturhistoria och annat relevant innehåll finns samlad i vår app ark56.

Biosfärområdet Blekinge Arkipelag drivs och förvaltas av den ideella föreningen Blekinge Arkipelag. Tillsammans med medlemskommuner och andra finansiärer driver vi projekt med hållbarhet i fokus, vilket gör din upplevelse hos oss än mer meningsfull och ansvarsfull.

Vi ser fram emot att dela ARK56:s unika berättelse med er och står till förfogande för ytterligare information och pressmeddelanden. Ta kontakt med oss för att fördjupa er förståelse av vårt projekt och dess bidrag till hållbar turism och äventyr i Blekinge Arkipelag.