Youtube video fallback image

ARK56 press & media

Välkommen till ARK56! Här hittar du den senaste informationen om Blekinge Arkipelag, ett UNESCO-utsedd biosfärområde. ARK56 erbjuder en unik möjlighet att uppleva Blekinges skärgård genom ett nätverk av leder som sträcker sig över land och vatten.Vad ARK56 erbjuder

Utforska oexploaterad natur och välskött kulturlandskap i Blekinges skärgård. Följ slingrande grusvägar, utforska lugna vikar, besök öde öar och upplev det öppna havet. Vandra, cykla, paddla kajak eller resa med båt – ARK56 har något för alla äventyrslystna hjärtan. Med 15 navigeringspunkter längs lederna kan du enkelt byta färdsätt, äta gott och bo bekvämt.
Allt du behöver – i appen ark56 och Naturkartan

Apparna ark56 och Naturkartan erbjuder all nödvändig information om boende, uthyrning av kajaker och cyklar, restauranger, naturupplevelser och kulturhistoriska sevärdheter längs lederna. Ta på dig vandringskängorna, cykla eller paddla iväg – all information finns nära till hands.

Läs mer om ARK56 här - UNESCO Biosfärområde Blekinge Arkipelag


Paddla längs ARK56 Outdoorleder i Blekinge
 

ARK56 Medlemsföretag

Besök gärna ARK56:s medlemsföretag som erbjuder hållbara outdoorprodukter utmed leder på land och vatten i Blekinge.  Gå direkt till medlemsföretagens - ARK56 paket- & erbjudanden


 

ARK56 Mediakit

Vårt Media Kit innehåller högupplösta bilder, logotyper, och annan nödvändig information för journalister och bloggare.

Om ARK56

Välkommen till ARK56, där vi bjuder in press och media att upptäcka och dela berättelsen om vår unika resa genom Blekinges skärgård. Det är inte bara ett  nätverk av leder, det är också en möjlighet att fördjupa sig i naturen och kulturen på ett sätt som passar dig.

ARK56 tar dig genom Blekinges skärgård, där slingrande grusvägar, lugna vikar, öde öar och det öppna havet väntar. Välj din färdväg och upplev naturen och kulturen till fots, med cykel, i kajak eller med båt. Den 15 navigeringspunkterna längs leden knyter samman ditt äventyr och erbjuder möjligheter att byta färdsätt vid de olika naven.

Vid varje nav finns möjligheter till mat, boende och spännande upplevelser. Hoppa på skärgårdstrafiken, hyr en cykel eller kajak, eller snöra på kängorna och vandra vidare – valet är ditt! All information om boende, kajak- och cykeluthyrning, restauranger, naturupplevelser, kulturhistoria och annat relevant innehåll finns samlad i vår app ark56.

Biosfärområdet Blekinge Arkipelag drivs och förvaltas av den ideella föreningen Blekinge Arkipelag. Tillsammans med medlemskommuner och andra finansiärer driver vi projekt med hållbarhet i fokus, vilket gör din upplevelse hos oss än mer meningsfull och ansvarsfull.

Vi ser fram emot att dela ARK56:s unika berättelse med er och står till förfogande för ytterligare information och pressmeddelanden. Ta kontakt med oss för att fördjupa er förståelse av vårt projekt och dess bidrag till hållbar turism och äventyr i Blekinge Arkipelag.