White Guide

Blekinge är ett stjärnbestrött matlandskap med ett stort urval av smakupplevelser med White Guide rennomé. Vackra vyer i all ära,men frågan är om inte upplevelser via smaklökarna skapar ännu starkare minnen - inte minst om man går efter andelen omnämnanden i krogguiden White Guide.

Blekinges bästa enligt White Guide.

 

 

Elva utvalda

 

1. Havsörnen - Eriksberg

 

 

2. Restaurang Landbron

Landbron är nog Karlskronas hippaste ställe som kombinerar restaurang med deli. Här känns det som att komma hem till en vän. Hemtrevligt, mysigt, ombonat och välkomnande. Landbrono brukar ha spännande evenemang som dyker upp på deras Facebook-sida med jämna mellanrum. Ett bra exempel på det är en happening med ostron och champange, en fransk festkväll eller helgmiddagar.

Blekinge White Guide - Landbron

Restaurang Landbron.

 

 

3. Café Mandeltårtan

Här serveras det mandeltårtor och andra läckra bakverk, gjorda på ekologiska råvaror. Kaffet bryggs på noga utvalda bönor från de absolut bästa microrosterierna. Den vackra glasverandan ger ett välkomnande intryck och interiören är noga genomtänkt med en smakfull design. Här kan du sitta och fika i avskilda rum som skapar en hemtrevlig känsla.

Blekinge White Guide - Café Mandeltårtan

Café Mandeltårtan.

 

 

4. Restaurang &Vin

Restaurang &Vin har förutom sin fenomenala mat ett läge direkt invid kajkanten. Varöfr inte avnjuta kvällens första glas direkt på pirens brygga, precis utanför restaurangfönstret. Restaurang &Vin bjuder även på en förstklassig avsmakningsmeny för den som är ute efter nya smakkombinationer med lokal touch. &Vin slutar aldrig att överraska och bjuder alltid på aromer du sent kommer att glömma. Boka bord här - Restaurang &Vin

Blekinge White Guide - Restaurang &Vin

Restaurang & Vin.

 

 

5. Ritz Konditori

På Ritz serveras det fantastiska surdegsbröd och bakverk i alla dess former.

Blekinge White Guide - Café Ritz

Ritz Konditori.

 

 

6. Sjörök

Sjörök  har ett perfekt läge vid småbåtshamnen i Karlskrona med stor terass att sitta ute och njuta. Här serveras allt från havet med fin service.

 

 

7. Systrarna Lindqvist

 

 

8. Café Sött & Salt

Beställ de omåttligt populära räksmörgåsarna eller bärpajerna, dessa serveras direkt vid Blekinges underbara vatten.

 

 

9. Vinberga Vinkiosk

 

 

10. Visenten - Eriksberg

Önskar du vilda smaker? Då ska du äta på Visenten, på Eriksberg Hotel & Nature Reserve, det är ett säkert tips. Här får du smaka på Blekinges bästa enligt White Guide. En härlig coh frisk kombination av vilda upplevelser både i natur, i omgivningen och på tallriken.

 

 

11. Wägga Fisk & Delikatessrökeri

 

"White Guide har etablerat sig som en självklar auktoritet och en drivande kraft i utvecklingen av både gastronomi och restaurangkultur. Nyckeln är en seriös och innovativ krogkritik, full transparens runt bedömningskritierierna och en hög journalistisk integritet. White guide testar anonymt (med bordsbeställning i figerat namn) och betalar utan undantag sina restaurangnotor".