Tulseboda Brunnspark

Tulseboda Brunnspark är en prisad park och historiskt besöksmål där människor under decennier kommit för att må bra. Tulseboda Brunnspark är en av fem svenska utemiljöprojekt som nominerats till det europeiska priset ELCA Trend Award.

Beskrivning

Tulseboda Brunn ger ett pampigt intryck där det ligger inför en öppen stor park, med krattade grusgångar och lummiga träd som fond. Sakta börjar huset återfå sin glans genom renoveringar och eldsjälar. Förr var Tulseboda Brunn en välbesökt kurort med både varm- och kallbadhus i omgivningarna och med en vattenpaviljong för de törstiga besökarna. Numera finns här en restaurang med servering i glasverandan under lunchtid och erbjuder även special kvällar med grill och buffé. Huset fungerar även som ett kulturhus med cirkusskola, utställningar, festlokal som samlar både vuxna och barn.
Södersjön ramar in Kyrkhults utkant med en vacker badsjö på gångavstånd från Tulseboda Brunn, här kan man avnjuta medtagen fika vid sittplatserna som inbjuder till lång paus.

Intill ligger Kyrkhults hembygdsgård inrymt i den gamla läkarvillan, en annexbyggnad till Tulseboda Brunn från 1889.

Restaurangen som finns i Tulseboda Brunn, erbjuder lunchservering och catering och går även att hyra för konferens, bröllop och arrangemang som kan skräddarsys efter behov.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)