Fisktorget

  • Karlskrona
  • Fisktorget - 371 22 - Karlskrona
  • <% getFormattedDate(occasion) %> <% setPopoverDateLabel(occasion) %>

Från Fisktorget vid Borgmästarefjärden utgår många utav skärgårdsbåtarna i Karlskrona. Under sommarhalvåret bjuds det även på mycket musik och mat på Fisktorget.

Beskrivning

Det område som idag kallas Fisktorget har i mer än 300 år varit införselplats för mat till Karlskronas befolkning. Först var det familjen Wachtmeister, som förde in sina jordbruksprodukter till Grevagårdens brygga, senare har här bedrivits livlig handel, inte bara med fisk. Första halvan av 1900-talet låg här en saluhall. Flera av Skärgårdsturerna utgår från bryggan på Fisktorget.

Erik Höglunds staty ”Fiskargumman”, som med sin gest frågar alla förbipasserande om de vill "köpa någon fisk idag?". Statyn påminner om tiden, då gummorna rodde in från öarna och sålde sin fisk till stadsborna. Här finns också ett nytillskott på konstverksfronten, Pål Svenssons konstverk "Bleke", som invigdes 2010.
Ett tips är att gå över den lilla gångbron till ön Stakholmen. En perfekt plats för picknick, med en fantastisk utsikt över Borgmästarefjärden, som är extra tjusig vid solnedgång.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)