Lax och havsöring

Är du redo för att boka en fiskeresa till Mörrums Kronolaxfiske i Blekinge? Det gör du rätt i. Här finns Sveriges ledande sportfiskevatten med ett fantastiskt fint lax- och havsöringsfiske. Miljön är en rekreation i sig med den lummigt sköna grönskande omgivningen. Kom, vi ser fram emot ditt besök!

Film: Majfiske i Mörrumsån från YouTube-kanalen

 

Fiske i världsklass

I Mörrum kan du få den där magiska känslan av välbefinnande. Det pumpar ut lycka i en perfekt balanserad adrenalinkick. Att bara vara på plats och känna in omgivningen är emellanåt alldeles tillräckligt. Det är härligt att få spendera dagar tillsammans med likasinnade, dra fiskehistorier och kanske få vänner för livet. Helhetsupplevelsen och det fantastiska fisket - tillsammans är det toppklass! Boka ett dagkort digitalt redan nu.

Säsongen är från mars - september

När fiskejakten väl är påbörjad och du står mitt i ån, då gäller det att spjärna emot för att hålla balansen. Njut men håll fokus, det är nu du får nytta av ditt sjätte sinne. Eller så slappnar du bara av och är. Oavsett så är fisket något som berikar och att bara få vara i naturen ger så mycket kraft tillbaka. 

 

Konferens vid ån

Söker du en ny spännande miljö att hålla din konferens på? Prova här, på Mörrums Kronolaxfiske! Det finns en modern och fulltutrustad lokal för möten, uppskattade aktiviteter som flugbindning, korvgrillning, fiske eller guidade turer. Restaurang Kronolaxen ligger alldeles intill och borgar för god mat under hela vistelsen. Kommer du med bil så finns det fri parkering utanför. Boendet går att välja efter behov, allt från hotell tilll vandrarhem. Välkommen till Blekinge!

 

Mörrums Kronolaxfiske

Bild: Mörrums Kronolaxfiske

 

Mörrum för första gången?

Passa på! Varje torsdag kl. 13.00 erbjuder Mörrums Kronolaxfiske en kostnadsfri introduktion för dig som är ny vid Mörrumsån. Du får tips om betesval, vilka regler som gäller, vett och etikett samt lite insider tips om strategier inför ditt fiske. Informationen varar i 60 minuter och du behöver inte föranmäla dig.

Fisketips- & tricks

Mörrums Kronolax har utvecklat en egen app som innehåller samlade fiskeerfarenheter, fakta och information om Mörrumsåns sträckor och pooler. Det finns nyttigheter om hur du kan vässa ditt fiske. Du får en översikt så att du kan planera och utvärdera dina insatser. Ladda ner appen via iTunes eller Google Play, du kommer inte att ångra dig.

 

Film: Mörrum i Mars från YouTube-kanalen

 

Siffror från Mörrums Kronolaxfiske

Mörrums Kronolaxfiske besöks av 250 000 personer per år. Den största spöfångade laxen vägde 26,72 kg. 85 % av den fångade fisken återutsätts. 121 laxar landades under en junihelg 1991. 50 cm är minimimåttet för lax och havsöring.

 

Upplev miljön kring Mörrumsån

Boka in en extra dag för att vandra längs Laxaleden. Den är 30 kilometer lång och sträcker sig från Elleholm i söder till Hovmansbygd i norr. Du vandrar genom frodig skogsbygd till grönskande åkrar. Följ den blåmarkerade leden samtidigt som du kan spana in sportfiskarnas tekniker i ån. Det finns hela 101 informationstavlor som berättar om platsens historia och den kultur som har format livet kring ån.

Ladda ner appen ”Vandra i Karlshamn” via iTunes eller Google Play, den ger ännu mer information om leden.

 

Tillbaka till startsidan