Sen kväll i vildmarken. Brokamåla Gård. Blekinge.

Lugn & ro i vildmarken

Kvalitetstid med vännerna i Olofström

I Olofströms kommun hittar du Sveriges sydligaste vildmark och friluftsliv för alla smaker. I de sjörika skogarna i nordväst ligger Brokamåla Gård, en anläggning med boende av hög klass som bjuder på avkoppling, naturupplevelser och aktiviteter – precis så lite eller mycket som du och ditt sällskap har lust med. Här har du tillgång till mer än 25 sjöar, exklusivt ädelfiske i naturlig miljö, båtliv, bad och fina strövområden. Du kan också ta Jägarexamen här.

“Brokamåla Gård bjuder helt enkelt på njutning i alla fyra årstider och ägarna har tänkt mycket på människans behov av stillhet. “Att vara i naturen ökar vårt välbefinnande och stärker hälsan. För många har tystnaden och stillheten försvunnit, På Brokamåla Gård, i Sveriges sydligaste vildmark, finns just det som många människor saknar och behöver.” Är det vad du och dina vänner längtar efter? Gör som Sofia och hennes gäng och unna er ett besök på Brokamåla.”

Vandring i Sveriges sydligaste vildmark Olofström tillsammans med vännerna.


 

 

Sofia om varför alla borde ta en Brokamålahelg med sina vänner

Jag är lyckligt lottad och har ett helt underbart kompisgäng. Vi är 6 vänner som verkligen tar vara på varje möjlighet att njuta av varandras sällskap och livet. Vi har åkt till Brokamåla tillsammans två gånger, en gång på sensommaren och en gång på hösten och vi älskade det! Båda boendena – det i Skogsstugan och det på Höloftet – var fantastiska, bara på olika sätt.

Vedeldad badtunna på Brokamåla Gård i Blekinge.

Brokamåla har flera olika aktiviteter och paket, till exempel femkamp som vi provade och fick veta att det fanns oanade talanger i vårt gäng – vem kunde ana att Madde var så grym på bågskytte?! Vi har också bokat de vedeldade badtunnnorna och bastun. Det är oslagbart att först basta sig varm, sedan ta två steg ut och hoppa ner bland näckrosorna i en blank skogssjö; sen få tillbaka värmen i tunnan, dricka något gott och blicka upp mot trädtoppar och stjärnor. Magiskt! Vi har också tagit långa och härliga promenader på de vandringsstigar som finns runt Brokaåla Gård och lagat mat tillsammans över jaktstugans öppna eld. Maten har vi avnjutit på någon av altanerna eller i skenet från marschallerna på bryggan.

Bada vid egen brygga på Brokamåla Gård i Olofström.

 

Bryggbad på Brokamåla Gård i Blekinge.

Outdoor cooking tillsammans med vännerna på Brokamåla Gård i Blekinge.

Allra bäst? Jag är en naturmänniska av stora mått, och i Brokamåla är du helt omgiven av vacker skog och natur så för mig är hela vistelsen en lisa för själen. Men eftermiddagarna och kvällarna med bastu och badtunna som vi njutit av tillsammans … de kommer jag nog aldrig att glömma. Brokamåla Gård är en riktig pärla, perfekt för kvalitetstid med vänner som också uppskattar vacker skogsmiljö men samtidigt vill bo superfint och bekvämt.

Tända ljuslyktor på bryggan hos Brokamåla Gård när skymningen faller.

 

Brokamåla Gård i Blekinge, outdoor tillsammans med vännerna.

Alla foton av Sofia Lindqvist-Lacinai.

Boka aktiviteter

Brokamåla Gård erbjuder skräddarsydda upplevelser dig och ditt sällskap.

Selected filters:

 

Reportage av Lotta Bojeby.