Ridleder i Halens naturreservat

Välkommen till våra 3 ridleder som finns i naturreservatet runt Halen. Här kan du rida totalt 15 km i ostörd natur, bada med hästen på hästbadplats och grilla medans hästen relaxar i sin rasthage. Allt här är anpassat för dig och din häst.

Beskrivning

Ridleder:
-Röda leden är 7,7 km lång och passerar både badplats och grillplats. Det finns 3 möjliga startpunkter.
Längs den röda leden finns en rastplats med grillplats och hage där du kan släppa hästen medan du själv fikar. Där ridleden passerar sjön finns ett bad där det är tillåtet att bada med hästen.
-Gröna leden är 4,4 km och du har två möjliga startplatser och passerar hästbadplatsen.
-Gula leden är 2,6 km runda med en startplats.

Start och målplats för samtliga ridleder har alla möjlighet med parkering för bil och släp. Du kan också binda fast hästen medan du förbereder ridturen.

Att tänka på:
Ridning är endast tillåten på de markerade ridlederna i Halens naturreservat och på vägar upplåten för fordonstrafik. Tänk på att vissa sträckor av ridleden går parallellt med vandringsleder och att du måste visa hänsyn för andra som vistas i naturreservatet. Ridleden korsar även bilvägar så var uppmärksam på trafik. I naturreservatet förekommer jakt vissa tider och besökare uppmanas ta del av information som anvisas längs leden. Upptäcker du att något är fel eller skadat längs ridleden, kontakta Olofströms kommun.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)