Paddelkompaniet - Kanotled Ronnebyån

Paddelkompaniet - din vildmarksupplevelse i södra Sverige!

Välkommen till familjeföretaget med den personliga servicen! Vi som står bakom kanotuthyrningen har utvecklat kanotleden på Ronnebyån och kajakuthyrningen i Järnavik och har arbetat under 15 år med att underhålla turister från Sverige, Danmark, Tyskland, Nederländerna och Belgien under sommarmånaderna. Upptäck vildmarken i Blekinge från insidan och låt dig uppfyllas av lugnet och naturen.

Beskrivning

Vildmarken nära dig
Kanotleden på Ronnebyån är cirka 70 kilometer lång och sträcker sig från Hovmantorp i Småland till Karlsnäsgården i Blekinge, men man kan även välja att paddla delsträckor. Här kan du uppleva genuin vildmark och det är många gånger långt till samhällen och bebyggelse. Ån växlar mellan smala ringlande avsnitt och långsträckta sjöar och omges av djupa skogar med ett rikt djurliv. Lån av utförlig karta ingår alltid vid hyra av kanot. I samband med start och avslutning av er kanottur har ni möjlighet till övernattning på Karlsnäsgården.

Rastplatser
Längs kanotleden finns iordningställda rastplatser med enkel standard som innehåller eldstad med ved, toalett, sopkärl och i enstaka fall även vindskydd. De flesta av rastplatserna omfattas av en serviceavgift som betalas till uthyraren, medan ett fåtal kräver betalning av extra avgift på plats.

Landtransporter
Eftersom Ronnebyån på vissa platser korsas av låga broar eller kraftverk finns det totalt 13 landtransporter längs kanotleden. Dessa varierar mellan 50 m och 900 m och kräver en kanotvagn per kanot. Då landtransporterna i vissa fall kan vara lite tuffare, rekommenderar vi att det finns minst två vuxna med i gruppen.

Fiske
Fiskekort för kanotleden kan köpas i samband med kanottransport.

Proviantering
Det finns möjligheter att fylla på färskvatten längs kanotleden. Provianteringsmöjligheter finns endast i Hovmantorp och i Konga, varför proviant för hela kanotturen bör tas med.

Transport
Normalt sett paddlar man nedströms längs Ronnebyån och därmed krävs kanottransport från kanotcentret vid Karlsnäsgården till startplatsen för kanotturen. Vi erbjuder transport av kanoter och utrustning mot en extra avgift.

Välkomna till Kanotcenter Karlsnäsgården för en kanottur över dagen eller för några timmar och för att uppleva den vackra naturen!
Här vistas ni ute i naturen och håller avstånd - en perfekt aktivitet för att umgås med nära och kära! Ta med fika/mat och badkläder - stanna till vid någon rastplats för en måltid och ett härligt bad!
Vi har öppet för utlämning av material kl 10.00-14.00 alla dagar och så kan ni lämna in senare i vårt återlämningsrum.
Bokning online och på plats!

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)