Marinmuseum

Marinmuseum har tillfälligt stängt med anledning av regeringens skärpta restriktioner för att minska smittspridningen av covid-19.
På museets webbplats – marinmuseum.se – samt i sociala kanaler finns möjlighet att fortsatt ta del av och fördjupa sig i det maritima kulturarvet.
Restaurang Skeppsgossen, som driver restaurangen inne på Marinmuseum, har stängt under samma period som museet. Restaurangen erbjuder istället en matvagn, som står vid vattnet utanför Marinmuseum. Initialt planerar de att ha matvagnen öppen måndag till fredag, klockan 11.30 – 13.00, fram till jul.

Beskrivning

Marinmuseum är ett av södra Sveriges populäraste turistmål. Spännande, roligt och pedagogiskt för hela familjen. Museet erbjuder ett brett utbud av utställningar som på olika sätt berättar om den svenska marinens historia.

En höjdpunkt på museet är den vackra Galjonshallen. Här finns troligtvis världens finaste samling med galjonsfigurer. En gång i tiden satt de flera meter höga galjonsfigurerna i fören på Sveriges främsta krigsskepp. Idag kan du titta på segelfartygens imponerande träskulpturer i den världsunika Galjonshallen.

Kombinera ditt museibesök med lunch på Restaurang Skeppsgossen, inne på museet. Här serveras lunch- och salladsbuffé med dagens rätt samt stående inslag av husmanskost, så som raggmunk, kroppkakor och stekt sill. Det går också bra att fika.

Obs! Följande utställningar/utrymmen är tyvärr stängda tills vidare:
• Ubåtshallen
• Vraktunneln
• Delar av lekområdet Dunders däck
• Sjömansverkstaden
• Matsäckrummet

I Marinmuseums butik hittar du allt från heminredning, accessoarer och leksaker till mängder av böcker. Allt med en koppling till museet och det maritima.

Fri entré.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)