Kreativum Science Center

  • Karlshamn
  • +46 454-56 39 50
  • http://www.kreativum.se
  • Strömmavägen 28 - 374 32 - Karlshamn
  • För biljetter och priser besök www.kreativum.se
  • <% getFormattedDate(occasion) %> <% setPopoverDateLabel(occasion) %>

Kreativum är ett upptäckarcenter för nyfikna i alla åldrar.

Beskrivning

Om ni är i Karlshamn tillsammans med familjen är ett besök på Kreativum Science Center ett måste. Anläggningen ligger i Strömmaområdet med närhet till E22:an och här utlovas riktigt roliga upplevelser för både stora och små.

Upptäckarcentret
Kreativum Science Center är ett upptäckarcenter för nyfikna i alla åldrar. Ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. 2000 kvm med ett hundratal ”prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter. I huset finns fem olika upptäckartorg med olika teman. Lös klurigheter ihop eller utmana varandra och få en rolig och kreativ dag tillsammans.

Kreapark – en utomhusoas
På sommaren ska du inte missa att besöka Kreapark. Kreapark är en oas fördelat på en ö och en halvö i Mieån som strömmar på Kreativums baksida. På ön hittar du flera stationer. Här finns busiga fontäner med strålande vatten liksom en flotte där du med hjälp av ett rep drar dig fram genom vattnet. Det finns också en tunnel där du kan krypa över till ön. Här hittar du även Arkimedes skruv, Resonansgungan, en inte-röra-marken-bana och brobygge.

Kreanova
I domebiografen Kreanova projiceras innehållet på insidan av en sfär som mäter 11 meter i diameter. Tekniken har flera användningsområden, förutom en biograf för fascinerande filmvisningar är Kreanova även ett digitalt planetarium där besökare kan tas med på resor kors och tvärs i universum.

Öppettider
Kreativum har öppet fredagar kl 13.00-16.00 och lördagar kl 10.00-16.00. De hållet alltid öppet under alla lov. Se aktuella öppettider på deras hemsida.

Biljetter
Vi rekommenderar att du förköper entrébiljett och biljett till domebiografen Kreanova i biljettshopen, för att vara garanterad en plats. Tänk på att varje person i sällskapet ska ha en biljett (även vid bokning av särskild/gratis biljett).

För mer information besök Kreativums hemsidan. För frågor går det även bra att mejla eller ringa Kreativum (telefontid måndag-lördag kl 09.00-12.00).

Egenskaper

  • Barn & Familj

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)