Guidad tur - Kungsholms Fort

En klassiker - Följ med på en unik tur till Kungsholms fort som sedan 1680 vaktat inloppet till Karlskrona!

Beskrivning

Kungsholms fort har haft stor betydelse för det svenska försvaret då fästningen var svaret på Karlskronas största svaghet, det stora inloppet! Tillsammans med Drottningskärs Kastell, på andra sidan inloppet, har Kungsholms Fort varit i hetluften några gånger men aldrig varit i kontakt med andra styrkor.

Det är idag länge sedan befästningen såg sina glansdagar som en strategisk försvarsanläggning och med det har verksamheten successivt minskat då krigföring har utvecklats snabbare än vad befästningen gjort. Trots det är fortet fortsatt aktivt och har varit i över 300 år!

Turen ut till Kugnsholms fort börjar med en skärgårdstur som tar er ifrån Fisktorget i Karlskrona ut till Kungsholms Fort. Väl ute på fortet visar en världsarvsguide er runt fortet där dess rundhamn, museum, och den botaniska parken med växter och träd från hela världen visas upp. Efter visningen av fortet lämnas det utrymme för en kortare fika eller matsäck att inmundigas.
Ni blir sedan upphämtade av en skärgårdsbåt som tar er genom Karlskronas skärgård och tillbaka till Fisktorget.

Fortet är en maffig upplevelse för alla åldrar och nationaliteter!

Pris
250 kr - Vuxen
100 kr - Ungdom 7 - 19 år
10 kr - Barn 0 - 6 år (Max 2 per betalande vuxen)
Biljetter säljs på Karlskrona Turistbyrå enbart, försäljningsstopp är dagen innan turen klockan 17:00.
OBS!

Båt - M/F Ljungskär

Viktig information!
Alla deltagare över 18 år måste medtaga giltig legitimation på turen.
Fullständigt namn, personnr el. passnr. (för utländska medborgare) samt nationalitet måste uppges vid bokning. För barn/ungdom 0-17 år lämnas namn samt födelsedatum.
Husdjur är ej tillåtna på Kungsholms Fort.

Covid-19
På grund av Covid-19 är antalet deltagare begränsat till 20 personer per tur för att kunna säkerställa rekommenderat säkerhetsavstånd mellan deltagare.
Båtturen ut till Kungsholms fort har även den begränsat med platser för att säkerhetsställa att avstånd mellan passagerare hålls. Väl ute på Kungsholms fort är turen utomhus och på öppna ytor med gott om utrymme.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)