Eriksberg

Du behöver inte bege dig till Afrika för att åka på viltsafari - det räcker med att stanna till på Eriksberg utanför Karlshamn. Den fyrhjulsdrivna terrängbilden som syns på den afrikanska savannen fungerar lika bra bland de exotiska djurarter som strövar fritt i naturreservatet. Med åtta kvadratmeters fönsterruta och kameragluggar maximeras naturupplevelsen bland kronvilt, dovvilt, vildsvin, mufflonfår, visenter, davidshjortar och en mängd fåglar. Väljer du nattsafari kan du dessutom få se rävar, minkar, fladdermöss och ugglor.

Why go to Africa, när du kan åka till Eriksberg?

Eriksberg Vilt & Natur, Blekinge
Viltsafari, gourmetmat och lyxigt boende.

 

Vill du göra en fossilfri safari kan du välja cykel som färdmedel. En höjdpunkt är fikastoppet på Utsikten där du dels njuter av just utsikten och dels den delikata smörgåsen från köket på Eriksberg Hotel & Nature Reserve. En riktig höjdare är Eriksbergs örnsafari och spaningen efter havsöring, den största rovfågeln i Nordeuropa med en vingbredd på upp till två och en halv meter!

 

 

Boende

På Eriksberg bor du som i en vild afrikansk lodge mitt i Blekinge. Passa på att kominbera övernattningen med en safaritur, prova afternoon tea eller skräddarsy din egen aktivitet. Här sover du skönt i hotellrum med hög standard. Det finns jacuzzibad utomhus och en avkopplande relaxavdelning innanför, hela tiden med utsikt över savannen där de vilda djuren betar. Så lugnt och så vackert!

Eriksberg Vilt & Natur, Blekinge
Övernatta med utsikt över savannen och de vilda djuren.
 

 

 

Glamping

- camping med guldkant

Övernatta med direkt närhet till det vilda och utsikt över Färsksjön med ett av världens största bestånd av röda näckrosor som blommar från midsommar till september. Inredningen är specialdesignad och madrasser, kuddar och täcken håller samma höga standard som på hotellrummen. Två personer, med charkbricka vid inchekning och frukost på gården.

Glamping på Eriksberg i Blekinge
Somna och vakna i direkt närhet till det vilda.

 

Läs mer och boka här - Glamping på Eriksberg

 

 

"Hideaway"

Det finns ett exklusivt boende med en hotelldel som fungerar som ett "hideaway" för möten, avkoppling och övernattning. Här har du en direkt tillgång till havsutsikt och vidder där de vilda djuren strövar fritt. För att boka detta boende behöver du ta en direkt kontakt med Eriksberg.

 

 

Cykelsafari

- en naturupplevelse som slår det mesta

Cykelsafari på Eriksberg i Blekinge
Boka cykelsafari tillsammans med familj och vänner, eller varför inte en teamutbildning med jobbet?

 

Cykelsafarin är en gruppaktivitet. Samla familjen och vänner för en upplevelse ni kan dela med varandra.

 

Har du tur kan du se upp emot tjugo havsörnar sväva över Eriksberg - en magnifik och mäktig syn.

Gourmetmat

- med smaker från Blekinge

På Eriksberg kan du njuta av smakupplevelser som berör alla dina sinnen. Visenten är Blekinges bästa restaurang och omnämnd i White Guide. I restaurnag Havsörnen kan du äta mat med det där lilla extra; svenska smaker, matlagning från grunden och råvaror från gården. Allt berett med skicklighet och stor erfarenhet.

Fine dining på Eriksberg i Blekinge

 
Vinkällare & kännare

Eriksberg har plats för nära 9000 vinflaskor i sin vinkällarare. Utbudet bidrar till nya spännande smaksammansättningar och tar helhetsupplevelsen till en ny nivå. Kompositonen av mat och dryck skapas av Eriksbergs restaurangchef och sommelier, tillsammans med alla kompetenta kockar på plats.

Exklusivt vinsortiment på Eriksberg i Blekinge

 
Gårdsbutiken

I gårdsbutiken hittar du egenproducerade viltprodukter tillsammans med småskaligt tillverkade delikatesser som marmelad, kryddor och vinäger. Butiken säljer också kvalitetskläder, väskor och andra accesoarer. Klassiskt och stiligt!

 

Fakta om Eriksberg

Det vilda livet på Eriksberg i Blekinge

 

Den inhägnade delen av Eriksberg är cirka 925 hektar, vilket gör Eriksberg till ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark. Inom området vandrar en stam av vilda djur fördelat såhär:

  • 250-300 Kronvlit
  • 700-800 Dovvilt
  • 300-350 Vildsvin
  • 150-200 Mufflon
  • Cirka 55 Visenter 
  • Drygt 20 Davidshjort
 
Välkommen till en vild värld!

Exklusiva erbjudanden

Missa inte Eriksbergs roliga familjedagar, mörka safari och vilda smaker som skapats tillsammans med Sveriges skickligaste mästerkockar. Boka din upplevelse just nu, eller skäm bort någon du tycker om.

No products found