Eriksberg Hotell och Safaripark i Blekinge

Eriksberg Hotell & Safaripark

Du behöver inte bege dig till Afrika för att åka på viltsafari - det räcker med att stanna till på 
Eriksberg Hotell & Safaripark i Blekinge. Den fyrhjulsdrivna terrängbilen som syns på den afrikanska savannen fungerar lika bra bland de exotiska djurarter som strövar fritt i Eriksbergs naturreservat. Med åtta kvadratmeters fönsterruta och kameragluggar maximeras naturupplevelsen bland kronvilt, dovvilt, vildsvin, mufflonfår, visenter, davidshjortar och en mängd fåglar. Väljer du nattsafari kan du dessutom få se rävar minkar, fladdermöss och ugglor.

Why go to Africa, när du kan åka till Eriksberg?

Eriksberg Hotell & Viltpark
Safaribilen, de vilda djuren som strövar fritt och huvudbyggnaden på Eriksberg.

 

Vill du göra en fossilfri safari kan du välja cykel som färdmedel. En höjdpunkt är fikastoppet på Utsikten där du dels njuter av just utsikten och dels den delikata smörgåsen från köket på Eriksberg Hotel & Nature Reserve. En riktig höjdare är Eriksbergs örnsafari och spaningen efter havsörn, den största rovfågeln i Nordeuropa med en vingbredd på upp till två och en halv meter!

Cykelsafari på Eriksberg Hotell & Safaripark i Blekinge
Cykelsafari på Eriksberg, och perfekt som aktivitet för teambuildning.

 

 

Outdoor Eriksberg

Gårdsbutiken Outdoor Eriksberg är den första byggnaden du möter när du kommer till Eriksberg i Åryd. Här kan du fika i caféet, se en utställning med en av världens största afrikanska bufflar, handla Eriksbergs egna viltprodukter tillsammans med andra delikatesser från småskaliga matproducenter. Du kan också handla presentartiklar, souvenirer och kläder från Chevalier.

Outdoor Eriksberg, en gårdsbutik med café i Blekinge

 

Afrikansk lodge

På Eriksberg bor du som i en vild afrikansk lodge mitt i Blekinge. Passa på att kombinera övernattningen med en safaritur, prova afternoon tea eller skräddarsy din egen aktivitet. Här sover du skönt i hotellrum med hög standard. Det finns jacuzzibad utomhus och en avkopplande relaxavdelning innanför, hela tiden med utsikt över savannen där de vilda djuren betar. Så lugnt och så vackert!

Eriksberg med utsikt över savannen
Boende med översikt över savannen och de vilda djuren.

 

Savannen på Eriksberg
Bo med utsikt över savannen och de vilda djuren.

 

 

Glamping på Eriksberg

- camping med guldkant

Övernatta med direkt närhet till det vilda och utsikt över Färsksjön med ett av världens största bestånd av röda näckrosor som blommar från midsommar till september. Inredningen är specialdesignad och madrasser, kuddar och täcken håller samma höga standard som på hotellrummen. Två personer, med charkbricka vid incheckning och frukost på gården. Läs mer och boka här - Glamping på Eriksberg

Glamping på Eriksberg,  med Safaribil ut i vildmarken
Med Safaribil ut till Glampingtältet, mitt inne i Eriksbergs vildmark.

 

 

"Hideaway" i Blekinge

Det finns ett exklusivt boende med en hotelldel som fungerar som ett "hideaway" för möten, avkoppling och övernattning. Här har du en direkt tillgång till havsutsikt och vidder där de vilda djuren strövar fritt. För att boka detta boende behöver du ta en direkt kontakt med Eriksberg.

 

 

Cykelsafari

- en naturupplevelse som slår det mesta. Cykelsafarin är en gruppaktivitet. Samla familjen och vänner för en upplevelse ni kan dela med varandra. Har du tur kan du se upp emot tjugo havsörnar sväva över Eriksberg - en magnifik och mäktig syn.

 

 

Gourmet

På Eriksberg kan du njuta av smakupplevelser som berör alla dina sinnen. Visenten är Blekinges bästa restaurang och omnämnd i White Guide. I restaurnag Havsörnen kan du äta mat med det där lilla extra; svenska smaker, matlagning från grunden och råvaror från gården. Allt berett med skicklighet och stor erfarenhet med smaker från Blekinge.

Restaurang Visenten på Eriksberg i Blekinge
Lunchservering i Restaurang Visenten på Eriksberg.

 

 

Vinkällare & kännare

Eriksberg har plats för nära 9000 vinflaskor i sin vinkällarare. Utbudet bidrar till nya spännande smaksammansättningar och tar helhetsupplevelsen till en ny nivå. Kompositionen av mat och dryck skapas av Eriksbergs restaurangchef och sommelier, tillsammans med alla kompetenta kockar på plats.

 

 

Gårdsbutiken

I gårdsbutiken hittar du egenproducerade viltprodukter tillsammans med småskaligt tillverkade delikatesser som marmelad, kryddor och vinäger. Butiken säljer också kvalitetskläder, väskor och andra accesoarer. Klassiskt och stiligt!

Reception och Gårdsbutik på Eriksberg i Blekinge
Reception och gårdsbutik, precis när du kommer in på Eriksbergs gårdsplan.

 

 

Fakta om Eriksberg

Den inhägnade delen av Eriksberg är cirka 925 hektar, vilket gör Eriksberg till ett av norra Europas största vilthägn och Nordens största safaripark. Inom området vandrar en stam av vilda djur som kronvilt, dovvilt, vildsvin, mufflon, visenter och davidshjort. Välkommen till en vild värld!

Viltsafari på Eriksberg
Se den mäktiga Visenten vandra över savannen på Eriksberg.

 

Exklusiva erbjudanden

Missa inte Eriksbergs roliga familjedagar, mörka safari och vilda smaker som skapats tillsammans med Sveriges skickligaste mästerkockar. Boka din upplevelse just nu, eller skäm bort någon du tycker om.

Selected filters: