ARK56Sweden

Digital strategi

Genom vår digitala närvaro vill vi inspirera fler befintliga och potentiella besökare att resa till Blekinge, trivas och komma tillbaks. Om och om igen. Det gör vi genom innehållsmarknadsföring via våra digitala plattformar www.visitblekinge.se och ArrivalGuides. Vi marknadsför även Blekinges unika besöksmål via sociala medier, i riktade marknadsinsatser, Travel Trade, via samarbetspartners och reseagenter.

För att skapa en förståelse och lyhördhet inför våra besökares behov omvärldsbevakar vi aktivt för att sedan kunna matcha innehållet i vår marknadsföring med unika och specifika upplevelser och erbjudanden i Blekinge. Det ger ett mervärde för besökaren på ett äkta, genuint och trovärdigt sätt. Vårt mål är att arbeta hållbart och långsiktigt med ett gott värdskap. Det är viktigt för oss!

 

 

Tema

2020 års kommunikationsplan är fylld med innehåll och erbjudanden som fokuserar på Blekinges unika och specifika upplevelser inom följande teman:

  • Skärgårdsliv & Naturupplevelser
  • Friluftsliv & Äventyr
  • Kultur, Konst & Historia
  • Mat & Måltid.

Budskapet riktar vi till utvalda målgrupper inom våra prioriterade målmarknader som är: Sverige, Danmark, Tyskland, Polen och Nederländerna.

 

 

Kanalval

Våra primära kanalval är vår digitala plattform www.visitblekinge.se, ArrivalGuides, Facebook, Instagram, Twitter och YouTube, Nyhetsbrev och PR & Kommunikation.

Vi positionerar oss genom sökordsoptimering, sökordsmarknadsföring och fokuserar på relevant innehåll med hög kvalitet. Genom att synkronisera alla våra marknadsinsatser med ett gemensamt tema i samtliga kanalval tillsammans med våra medlemsföretag och samarbetspartners ökar vi vår synlighet online.

 

 

Distribution

Vi delar vårt eget innehåll på våra utvalda försäljningskanaler men jobbar även med gästartiklar, delningar i sociala medier, utvärderingar och interagerar med våra besökare. Utöver detta investerar vi i digitala annonser, sociala medieannonser och artiklar via influencers.

 

 

Mätbara mål

Alla våra insatser mäts för att att säkerställa "best performance" alltid!