Blekinge Biosfärglamping, 3 dagar

Varmt välkommen på kajaktur i Blekinge Arkipelag, och via ARK56, som har klassificerats som biosfärreservat av UNESCO. Under några dagar får ni hållbara natur- och kulturupplevelser som blir ett minne för livet. Vi erbjuder kajakpaddling i fantastisk natur i kombination med glampingboende i kulturmiljö och närproducerad mat.

Beskrivning

Utgångspunkt är Järnavik, mitt i Blekinge skärgård, där ni genom Paddelkompaniet erhåller kvalitativ kajakutrustning, instruktioner och genomgång av karta.
Målet för turen är den vackra skärgårdsidyllen Tärnö där ni övernattar i glampingtält och serveras härliga lokalproducerade måltider under vistelsen. Ön är belägen i det yttersta havsbandet och är den största av öarna i Hällaryds skärgård, ca 3–4 timmars paddling från Järnavik.

På vägen ut till Tärnö bekantar ni er även med Järnaviks skärgård, med bland annat ön Tjärö, och passerar ett flertal charmiga öar där det finns möjlighet att göra stopp på vägen.
På Tärnö finns mycket spännande kultur och historia att upptäcka och härifrån har ni möjlighet att vidare utforska Blekinges skärgård och ARK56 via kajak och/eller till fots via vandringsleder på ön.

Viktig information:

• Viss paddelvana krävs - vid hårda vindar erbjuds alternativ lösning
• Medtag egen termos och vattenflaska
• Meddela val av grillkorg (kött, fisk eller vegetariskt - 2 tillfällen) till malin@tarno.eu och om ni
har någon matallergi
• Lunch under kajakturen till/från Tärnö dag 1 och 3 ingår ej i paketet. Möjlighet finns att äta
lunch på restaurang Tjärö kl 12.00–15.00 under högsäsong.

Innehåll/ vad ingår:
• Singel- dubbel- eller trippelkajak inklusive paddel, flytväst, kapell, vattentät packsäck 20 l,
flottör, pump, karta, öskar, svamp och vattendunk
• 2 nätters övernattning i glampingtält inklusive sänglinne, handduk och städning
• 2 middagar (dryck ingår ej) i form av färdig grillkorg som ni själva grillar (kött, fisk eller
vegetarisk)
• 2 frukost på er terrass
• 1 lunch som serveras hos Bistro Franks Kabyss på Tärnö fr o m 23/6 då restaurangen öppnar
– tidigare bokningar erbjuds picknick korg vid glampingtältet eller som take away för att
avnjutas under kajakturen.

Beskrivning:
Dag 1:
Ankomst till Paddelkompaniet vid Kajakcenter Järnavik kl 09.30-10.00 för uthämtning av kajakutrustning, kajakintroduktion och genomgång av karta. Ni startar er kajaktur i Järnaviks skärgård och har nu dagen för er att utforska en del av vackra Blekinge Arkipelag från kajaken.
Skärgårdspärlan Tjärö, ca 3 km från Järnavik, är väl värd ett besök och hela ön är naturreservat med ett rikt växt-och fågelliv. Denna ”Bullerby-ö” erbjuder även vandringsleder, badplats, utsiktsplatser, restaurang, café mm. Vill ni utmana er själva tar ni ett bad genom att hoppa från den 12 m höga Tjäröklippan på öns västra sida. Ni fortsätter sedan mot sydväst och passerar Allböle udde som kan vara en vindutsatt plats. Beroende på väder och vind finns det även möjlighet att passera via en ramp i mer skyddat läge. Nu öppnar sig Hällaryds skärgård och med hänsyn till vinden kan ni navigera efter önskemål mellan öarna.
När ni når Tärnö checkar ni in i ert glampingtält och får information av personal angående er vistelse. Till middag blir ni serverade ett härligt grillpaket (kött, fisk eller vegetariskt) som ni grillar på egen hand med fantastisk vy över skärgården.

Dag 2:
På morgonen får ni avnjuta en härlig frukostkorg på er terrass med utsikt över havet. Dagen kan ni spendera längs någon av vandringslederna på ön och titta på den vackra Fiskgökaeken från 1300-talet som tidigare tjänstgjort som landmärke för sjöfarare. Dagens lunch serveras i Bistro Franks Kabyss, belägen där skärgårdsbåten angör, eller som take away.
Ni har även tid för en kajaktur för att närmare utforska Hällaryds skärgård där ni finner ett stort antal fina öar som t ex Bockö, Ö Bokö, Harö och Fölsö.
Till middag blir ni även denna kväll serverade ett härligt grillpaket (kött, fisk eller vegetariskt) som ni grillar på egen hand. Ni äter en god måltid, kopplar av i härlig miljö och smälter dagens många upplevelser innan ni kryper ner i glampingtältets bekväma sängar.

Dag 3:
Dagen inleds med en härlig frukostkorg på glampingtältets terrass. Ni checkar ut från boendet och startar kajakturen tillbaka mot Järnavik. Det finns god tid att fortsätta utforska vackra skärgården. Kajakutrustningen kan återlämnas när det passar, dock senast kl 18.00.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)