Tjärö

En fantastisk skärgårdpärla i Karlshamns skärgård med vackra ängar, betande djur, stengärden och lummiga vandringsstigar.

Beskrivning

Precis vid havsbandet mitt i Blekinge skärgård finns denna pärla som ligger omgiven av holmar och skär. Skärgårdsbyns unika karaktär är välbevarad och hela ön är ett naturreservat med höga klippor och grönskande lummiga ekhagar och badklipporna lockar till bad i kvällssolen. Ön erbjuder många grillplatser, fina utsiktsplatser och vandringsleder.

Tjärö är en riktig skärgårdsidyll med ängar, betande djur, stengärden och lummiga vandringsstigar. Här ute känns det som om tiden stått still. Den faluröda gården med mangårdsbyggnad, längor och stugor har blivit vandrarhem och hotell. På ön finns också mysiga skärgårdsstugor för uthyrning och även restaurang och café. Oavsett om du väljer frukost, lunch eller en trerätters middag med extra allt kommer du att få en gastronomisk upplevelse att minnas.
Servicebyggnad med kök, toaletter, duschar och bastu finns mitt på ön.

Till Tjärö kan du ta turbåten från Karlshamn och Järnavik. Under högsäsong kan du även ta båten från Matvik. För den som kommer med egen båt finns en stor gästhamn.

På Tjärös egen hemsida finns aktuell information om priser, menyer med mera, se länk. Tjärö är öppet för besökare från april till september.

För aktuell skärgårdstrafik, information om andra öar i Karlshamns skärgård med mera, se extern länk.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)