Kreanova - Kreativums fulldome-biograf

Kreanova är Kreativums fulldome-biograf som kombinerar kunskap och underhållning och tar dig med på en resa du annars kanske bara kan uppleva i fantasin.

Beskrivning

Kreanova är Kreativums helt nyrenoverade digitala planetarium med toppmodern utrustning. Här får du möjlighet att uppleva natthimlen och universum, se planeter, stjärnor, galaxer, nebulosor, rymdsonder och svarta hål med mera.

Kreanova ger en intensiv bild- och ljudupplevelse samtidigt som innehållet är av underhållande och pedagogisk karaktär. Inuti en gigantisk jordglob finns det plats för cirka 60 sittande besökare, där du omsluts av ljud och bild under en stor kupolformad duk med en diameter på 11 meter.

Kreanova är Kreativums fulldome-biograf som kombinerar kunskap och underhållning och tar dig med på en resa du annars kanske bara kan uppleva i fantasin.

Kreanova är vårt helt nyrenoverade digitala planetarium med toppmodern utrustning. Här får du möjlighet att uppleva natthimlen och universum, se planeter, stjärnor, galaxer, nebulosor, rymdsonder och svarta hål med mera. Kreanova ger en intensiv bild- och ljudupplevelse samtidigt som innehållet är av underhållande och pedagogisk karaktär. Inuti en gigantisk jordglob finns det plats för cirka 60 sittande besökare, där du omsluts av ljud och bild under en stor kupolformad duk med en diameter på 11 meter.

Åldersgräns
Det är ingen åldersgräns i planetariet. Kreativum lämnar det upp till föräldrar att bedöma om deras barn är mogna nog att dels sitta i mörkret under en visning (upp till cirka 40 minuter) och dels att ta del av visningens innehåll.

Alla besökare till Kreanova, oavsett ålder, ska ha köpt en biljett till planetariet. Du kan inte ta med barnvagn in i salongen, på grund av utrymnings- och säkerhetsskäl.

Tillgänglighet
Det finns två platser för rullstolsburna besökare. Av säkerhetsskäl sitter rullstollsburna kvar i sin rullstol under visningen för att underlätta eventuell utrymning. Plats för besökare med rullstol förbokas på telefon 0454-56 39 50.

Visningarna som visas på Kreanova är inte textade.

Teknisk information:
Domstorlek: 11 meter
Domyta: 150 kvadratmeter
Synfält: 160°
Antal sittplatser: cirka 60
OBS: Vissa visningar sker på engelska. Se till så ni bokar rätt.

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)