När körsbärsträden blommar i Blekinge

Våren i Ronneby

Välkommen till Ronneby! Naturen börjar åter igen spraka av liv och skärgårdspärlan Tjärö öppnar snart. Ta Tjäröbåten över, båtfärden tar 15 minuter från gästhamnen i Järnavik. I hamnen kan du parkera din bil, helt utan kostnad. Här ligger också Paddelkompaniet och Pensionat Järnavik.

Vår i Blekinge

 

 

Besöksmål

- & perfekta stopp längs vägen

Stanna längs vägen och låt naturen, och vinden från havet, ge dig den där avstressande effekten för både kropp och själ. Handla med dig något gott från gårdsbutikerna i närheten och låt råvarorna och delikatesserna förhöja din måltid. Varför inte prova på outdoor cooking?

Utflykt i Blekinge med ett stopp för outdoor cooking.

 

Susanne Demåne

Ett annat spännande stopp är hos Susanne Demåne i Edestad, strax utanför Ronneby. En magisk plats. Innehållsrik, rofylld och vacker både inne som ute. Trädgården är en park, fylld med skulpturer i trä och stål. Ateljén är som tagen ur en dröm med en personlig utställning av skulpturer, keramik, emalj och målningar. I anslutning till trädgården ligger ett café där Susannes son, Kim Demåne, har spraymålat ett konstverk längs muren. Hela platsen är fylld av konst och kreativa alster med ett personlig uttryck. Det är ett besöksmål som berikar och stimulerar med allt det vackra som finns att beskåda.

Susanne Demåne, Blekinge

 

Äggaboden

Endast fem minuter med bil, från Susanne Demåne, ligger Äggaboden med sin gårdsbutik, café och restaurang. Här kan du handla egenproducerat, lokalproducerat och småskaliga produkter, delikatesser och drycker. Det är en oas av godsaker från mat- och dryckesproducenter i Blekinge. Handla och njut, det finns både ett brett och stort utbud. Och, glöm inte att handla ägg med dig hem, det är ju Äggabodens signum.

Äggaboden i Ronneby

 

Kulturcentrum i Ronneby

Visste du att Kulturcentrum i Ronneby är en av södra Sveriges största konsthallar? Utställningarna håller otroligt hög kvalitet. Kulturcentrums personal besitter stor kompetens och kunskap, har ett etablerat nätverk över hela världen och förmågan att attrahera eftertraktade konstnärer och utställningar av hög kaliber. På Kulturcentrum finns dessutom ateljéer att hyra om du vill trycka på textil, arbeta med emalj eller prova vattenskärning. Det är också ett centrum för Ronnebys kulturkvarter och dess historia. Runt om anläggningen ligger besöksmål med spännande berättelser, som Heliga Kors kyrka med yxmärket kvar i trädörren. Dörren finns inne i kyrkan men satt en gång på utsidan av kyrkan, ett yxmärke från Ronneby Blodbad år 1564.

Kulturcentrum i Ronneby

 

Café Mandeltårtan & Ronneby Brunn

Gofika på Mandeltårtan, jajamen! Makalöst goda bakverk och fräscha luncher. Fantastiska råvaror och mysig stämning. En glasveranda med ljus som flödar in. Barnen har ett alldeles eget lekrum som inspirerar till att vilja baka själv.

Café Mandeltårtan i Ronneby

 

Brunnshallarna & Ronneby Brunn Hotell

Över den röda träbron från Café Mandeltårtan och Ronnebyån ligger Ronneby Brunn Hotell med SPA, liveföreställningar och övernattning.

Brunnshallarna och Ronneby Brunn Hotell i Blekinge

 

Vattenfallet & Direktörsvillan

Runtom Ronneby Brunn Hotell ligger Ronneby Brunnspark med Brunnshallarna och Kallvattenkuren där du kan se utställningar om skeppsvraket Gribshunden och skatten "Guldgubbarna från Vång". Besök Naturum, strosa runt i parken, se vattenfallet eller slå dig ner på en parkbänk med utsikt över den lilla sjön och Direktörsvillan.

Direktörsvillan och vattenfallet i Ronneby Brunnspark, Blekinge

 

 

Sommargreener

- längs Sveriges Golfkust

Du vet väl om att du kan spela golf året runt längs Sveriges Golfkust i Blekinge? Just nu går det att spela på sommargreener. Ronneby GK erbjuder spel längs en 18-håls park- och skogsbana. På golfbanan kan du även äta lunch på restaurangen eller handla kvalitetskläder i golfshopen.

 

Strosa bland vackra villor

Eller, vad sägs om att strosa en runda och titta på Ronnebys vackra villor med sina fina färgsättningar? Det ett utflyktsmål i sig. När du känner dig färdig kan du göra som katten på bilden, landa in på verandan hos Café Mandeltårtan.

Spela golf längs Sveriges Golfkust i Blekinge

Några av bilderna är tagna av besökare i Blekinge. Ta chansen att synas med dina bilder, inspirera och inspireras, tagga @visitblekinge på dina bilder för en chans att synas på visitblekinge.se

Karta över unika

besöksmål i Ronneby

Selected filters: