När körsbärsträden blommar i Blekinge

Våren i Ronneby

Välkommen till Ronneby - en plats där vårblomster, grönska och kultur möts på ett unikt sätt. Här finns massor att göra. Börja med en avkopplande promenad i Ronneby Brunnspark, en historisk park från 1700-talet med många olika trädgårdar, byggnader och till och med en japansk trädgård. Därefter kan du utforska Ronneby i din takt, här kommer några tips på besöksmål:

Tips! Kika in öppettiderna som kan variera i uppstarten under våren.


 

Vattenfallet & Direktörsvillan

Runtom Ronneby Brunn Hotell ligger Ronneby Brunnspark med Brunnshallarna och Kallvattenkuren där du kan se utställningar om skeppsvraket Gribshunden, skatten "Guldgubbarna från Vång" och om Ronnebys historia . Besök Naturum, strosa runt i parken, se vattenfallet eller slå dig ner på en parkbänk med utsikt över den lilla sjön och Direktörsvillan.

Direktörsvillan och vattenfallet i Ronneby Brunnspark, Blekinge


 


 

Café Mandeltårtan.

Gofika på Mandeltårtan, jajamen! Makalöst goda bakverk och fräscha luncher. Fantastiska råvaror och mysig stämning. En glasveranda med ljus som flödar in. Barnen har ett alldeles eget lekrum som inspirerar till att vilja baka själv.

Café Mandeltårtan i Ronneby


 


 

Ronneby Brunn Hotell & Brunnshallarna

Fortsätt sedan till Ronneby Brunn Hotell för en välbehövlig SPA-dag eller liveföreställningar. Övernatta gärna på hotellet och njut av den rofyllda stämningen.

Brunnshallarna och Ronneby Brunn Hotell i Blekinge


 


 

Äggaboden

Ta också tillfället i akt och utforska området runtomkring Ronneby. En utmärkt plats att stanna vid är Äggaboden, en gårdsbutik, café och restaurang strax utanför Ronneby. Här kan du handla egenproducerat, lokalproducerat och småskaliga produkter, delikatesser och drycker. Det är en oas av godsaker från mat- och dryckesproducenter i Blekinge. Handla och njut, det finns både ett brett och stort utbud. Och, glöm inte att handla Äggabodens signum – ägg.

Äggaboden i Ronneby


 


 

Kulturcentrum i Ronneby

För en annorlunda och konstnärlig upplevelse, besök Ronneby Kulturcentrum. Det är en av södra Sveriges största konsthallar med utställningar av hög kvalitet. Här finns också ateljéer att hyra om du vill prova på vattenskärning eller arbeta med emalj. Runt om i anläggningen ligger flera besöksmål med spännande berättelser, som Heliga Kors kyrka med yxmärket kvar i trädörren

Kulturcentrum i Ronneby


 


 

Susanne Demåne

Det är ett måste att besöka Susanne Demåne i Edestad. En magisk plats fylld av kreativa alster med ett personligt uttryck. Trädgården är en park, fylld med skulpturer i trä och stål, och ateljén har en personlig utställning av skulpturer, keramik, emalj och målningar. Detta besöksmål kommer att berika och stimulera alla dina sinnen. Susanne Demåne öppnar upp den 6 maj under Konstrundan i Blekinge, därefter med öppettider  fredag - lördag från den 12 maj.

Susanne Demåne, Blekinge


 


 

Paddelkompaniet

Upplev naturen på nära håll och utforska Blekinges fantastiska vattenlandskap med Paddelkompaniet i Ronnebys hjälp! Här kan du hyra kanoter och kajaker och paddla längs med den vackra kantoleden i Ronnebyån, upp till en hel vecka eller ge dig ut på en spännande utflykt i skärgården. Här erbjuds allt du behöver för en lyckad tur - från transporter och friluftsutrustning till paket med boende och mat. Och om du vill förbättra dina paddlingskunskaper så finns även kajakkurser! Så varför vänta? Boka din paddlingsäventyr idag och upplev naturens skönhet på ett helt nytt sätt!


 


 

Pensionat Järnavik

Välkommen till Pensionat Järnavik - där boende och natur möts. Beläget mitt i Blekinges vackra skärgård, erbjuder Pensionat Järnavik unik upplevelse av frisk havsluft och avkoppling. Här kan du njuta av en god natts sömn, en stärkande frukost och ett lugn som bara naturen kan ge. Dessutom ligger boendet precis intill Paddelkompaniet, vilket ger dig möjlighet att upptäcka skärgården med hjälp av paddling. Boka din vistelse på Pensionat Järnavik idag och upplev en avkopplande och minnesvärd vistelse.


 


 

Ronneby Golfklubb

Är du en golfentusiast? Då ska du inte missa chansen att spela på gröna greener under Blekinges tidiga golfsäsong. Ronneby Golfklubb tillhör Sveriges Golfkust och har en fantastisk 18-håls parkbana med ett skogsparti att spela på. Njut av en läcker lunch i restaurangen eller shoppa utrustning i golfshopen. Boka ditt golfspel och upplev våren på Ronneby Golfklubb! Den söta katten hittar du på Café Mandeltårtan.

Spela golf längs Sveriges Golfkust i Blekinge

 
 

 

 

Besöksmål i Ronneby

Här kommer ännu fler smultronställen i Ronneby, välkommen!

Selected filters: