Sturkö Rökeri med tillagning på gammalt vis Foto av Niklas Kämpargård

Gårdsbutikerna

- som gör Blekinge godare. På sommaren kryllar Blekinge av små genuina gårdsbutiker där du kan hitta allt från fårskinnsplädar till honungssenap. Ta med kontanterna, dubbelkolla att gården är öppen och fynda loss!

 

Spjutsbygs Gård 

Två mil norr om Karlskrona hittar du Spjutsbygds Gård som erbjuder bed & breakfast och säljer produkter från den egna gården. Fårskinn, lammkött och charkprodukter är bara ett urval av alla saker du kan skriva upp på inköpslistan inför ett besök hos värdparet Lennarth och Ulla.

 

Askunga Dovvilt

Mysig gårdsbutik och kafé som också erbjuder catering och konferens i lantlig miljö. Här kan du botanisera bland kryddor, kaffe och andra produkter med smaker från hela Sverige. Askunga Dovvilts specialitet är dovhjortskött, men du hittar även nötkött från egna djur på gården, ägg från frigående höns, älg, fasan and och en mängd andra delikatesser i gårdsbutiken.

Vilttallrik från Askunga Dovvilt i Blekinge Foto av Niklas Kämpargård

 
Björektorps Gård

Prisbelönad gård där ekologisk mjölkproduktion och glass står i centrum. I glasskiosken som har öppet året runt serveras egentillverkad glass med produkter från det egna mejeriet, grannens ägg och honung från bikupor som slungats på gården. Här kan du också se amerikanska quarterhästar, den ras som reds av "vilda västerns" cowboys. Björketorps Gård är ett perfekt utflyktsmål för dig som vill besöka en levande gård i vacker miljö.

 

Äggaboden

I Gärestad by utanför Ronneby hittar du restaurangen och butiken Äggaboden som säljer ägg från Blekinge, Småland, Öland och Skåne. I hyllan kan du, om du har tur, hitta ägaren Anna-Lena Franssons egenframställda majonäs som hyllats av Carl-Jan Granqvist som beskrev den som "En rejäl sommarkyss".

Gårdsbutiker & Rökerier

Ge dig ut på en gårdsbutiksrunda. Här hittar du listan över alla gårdsbutiker och rökerier i Blekinge:

 

No products found