Blekingeleden

Blekingeleden - vandring.

Beskrivning

Blekingeleden är totalt 27 mil lång och består av 15 etapper från Sölvesborg i väst till Bröms i öst. Leden bjuder på ett varierat underlag längs stigar och grusvägar genom skog, betesmarker, sjöar och åkrar. Här finns lämningar från sten-, brons- och järnåldern. Vindskydd för övernattning finns samt rastställe med möjligheter att göra upp eld.
Leden är uppmärkt med orange färg på stolpar och skyltar, och det finns tillgång till vatten och toaletter längs de flesta sträckningar.

15 etapper:
Sölvesborg-Grundsjön
Grundsjön-Östafors
Östafors-Halens camping
Halens camping-Tulseboda Brunnspark
Tusleboda Brunnspar-Mörrumsån
Mörrumsån-Långasjönäs
Långasjönäs-Persgärde
Persgärde-Järnavik
Järnavik-Ronneby Brunn
Ronneby Brunn-Skärsviken
Skärsviken-Alljungen
Alljungen-Mörtsjöåsen
Mörtsjöåsen-Älmtasjön
Älmtasjön-Kristianopel
Kristianopel-Bröms

Gå gärna in på Blekingeledens hemsida och läs mer om leden och etapperna. Här finns även en digital karta över Blekingeleden och annan information.

Tryckta kartor för Blekingeleden (östra och västra delen) finns att köpa via länk nedan. Där finns även boken om Blekingeleden "Vandra Blekingeleden".

Vill du planera in en vandringstur och vara fri att röra dig som du vill? Då finns det en bra lösning att åka kollektivt i Blekinge. Eftersom det inte finns bussförbindelser till alla platser i Blekinge erbjuder Blekingetrafiken resealternativet "Öppen närtrafik". Det gör att du kan resa till och från adresser och platser som ligger på landsbygden, eller långt från en hållplats som saknar allmän kollektiv trafik. Via länk till Blekingetrafiken kan du läsa mer om hur det fungerar.

Egenskaper

  • Utomhus

Tillfällen (<% occasionResult.length %>)