Möllekulla Länsmansgård

Möllekulla Länsmansgård

Här är hållbart och ekologiskt tänkande genomgående

Vi besöker Johanna Beijer & Fredrik Gran i deras gårdsbutik, Möllekulla Länsmansgård. Första intrycket ger en härlig, lantlig känsla. Vi kliver in i butiken bland de välfyllda och välorganiserade hyllorna. Här är hållbart och ekologiskt tänkande genomgående. Möllekulla Länsmansgård är Sölvesborgs enda KRAV-certifierade gårdsbutik och odlar allt från grunden hemma på den egna gården. 

Möllekulla

Färgglatt och välorganiserat på hyllorna i butiken.

 

Här finns ingredienser som är bra för både kropp och själ. Säsongens primörer fyller butikshyllorna tillsammans med ayurvediska produkter i form av kryddor och torrvaror som mjöl och bönor. Inredningsdetaljer och trädgårdsredskap pryder butiken med härliga färger längs med väggar och hyllor. Johanna designar även egna tygpåsar som tillverkas i många olika kulörer, givetvis i 100% ekologiskt material.

Två dagar i veckan håller butiken öppet för besökare som vill inspireras av läckerheterna i butikens hyllor och samtidigt ta del av hållbara och ekologiska alternativ att fylla skafferiet med hemma. Utöver gårdsbutiken skördas både hö och halm till försäljning. Även skog avverkas och säljs som ved.

De djur som lever på Möllekulla är mycket viktiga för gårdens kretslopp. Hästarna bidrar med gödsel som sprids över åkermark och trädgårdsland. Maskar och insekter som lever i jorden ger plantor och frön näringsrika förutsättningar att växa sig stora.

Möllekulla

Säsongens primörer finns alltid i butikshyllorna. 

 

På Möllekulla Länsmansgård finns framtidsplaner och visioner. Förhoppningsvis blir det i framtiden ett tillhörande café, inspirationskurser i yoga och produktion av egentillverkad öl. Ta del av alla dessa härliga idéer och besök den mysiga gårdsbutiken på Möllekulla Länsmansgård. Aktuella öppettider och mer information finner ni på hemsidan. Välkomna!

Följ gärna Möllekulla Länsmansgård på Instagram @mollekulla_lansmansgard