Staxgård

Frida på Staxgård

Ett mysigt sommarcafé finns med i framtidsplanerna

Här hörs får och lamm bräka på långt håll. Tillsammans med hästar, höns, nanduer och katter utgör dem gården Staxgård. Vi träffar Frida som driver gården och den tillhörande gårdsbutiken tillsammans med sin sambo. Gårdsbutiken öppnades upp för ett och ett halvt år sedan och håller numera öppet alla dagar i veckan. Fokus är charkuterier på gårdens lamm och det genomgående “får-temat” genomsyrar butiken. Utöver charkuterierna finns många andra delikatesser och härligheter att köpa. Bland annat hemmagjord sylt och marmelad, granola, bär, egentillverkad glass, must och bakelser.

Staxgård

Butiken hålls öppen veckans alla dagar.

 

Frida tillagar allt från grunden på egna eller lokalt tillverkade och närproducerade produkter. Något som har blivit ett populärt koncept är de barnmatskurser som Frida håller i på gården. Tillsammans lagas mat gjord från grunden utifrån egna recept. Både ett roligt, nyttigt och billigt alternativ där alla är välkomna att anmäla sig.

Hemmagjort Staxgård

Butikshyllorna är välfyllda av hemmagjorda, härliga smakupplevelser. 

 

Trenden för lammkött verkar komma tillbaka. Lammcharkuterierna säljs i alla dess former som bland annat korv, färs och styckdelar. Disken i butiken är alltid välfylld och vill man ha ett större parti kan man beställa en “lamm-låda”, ett perfekt alternativ för den som vill ha lite av varje. 

Redan idag tar Frida emot beställningar på bakelser, tårtor, smörgåstårtor, cateringmat och andra läckerheter. I framtiden är tanken att kunna erbjuda den här typen av service i större utsträckning av såväl privatpersoner som företagskunder. Det gamla garaget på gården har totalrenoverats och är snart ett färdigställt cateringkök och bageri där Frida kommer hålla till och dit alla kunder är välkomna att hämta sina beställningar. 

Att öppna ett sommarcafé på gården är något som Frida önskar kunna göra till verklighet inom en snar framtid. Ett mysigt café med mängder av bakverk och läckerheter som kan avnjutas i den härliga trädgården nära gårdens alla djur.  

Fika

På helgerna fylls kylen av härliga bakelser för den som är fikasugen.

 

Åk på en upptäcktsfärd till Frida på Staxgård och hälsa på de söta lammen, titta in i butiken bland alla läckerheter och passa på att handla för en riktigt mumsig fika. Varmt välkomna!


 

 

Följ Frida på Staxgård på Instagram för härliga bilder!

@fridapastaxgard