Sölvesborg, Blekinge

Sölvesborg

Det är lätt att falla för Sölvesborg. Vad är det som gör att man blir förälskad? Det handlar om närhet, engagemang, värme och inte så lite charm - om det lilla extra. Och det är väldigt lätt att falla pladask för Sölvesborg. Här samsas jazz och hårdrock, böckling och bruschetta. Här flirtar havet med ängarna och kullerstenarna med de kritvita sanstränderna. Här finns plats för alla och en särsklid sorts värme som inte har med de sydliga breddgraderna att göra. Den är nyfiken och hjälpsam och kommer från människorna som bor här.

Vad vill du göra?

Vi har delat in tipsen att göra i olika teman nedan, klicka dig vidare för att se vad som finns att göra.

Inspiration via Instagram

Följ @mittsolvesborg, och dela gärna med dig av dina bilder från Sölvesborg. Vi vill ju se vilket som är ditt smultronställe.

Our instagram
Gårdagens fina solnedgång mot härliga Sölvesborgs stad ☀️ #mittsölvesborg#visitblekinge#sölvesborg#kaninholmen
Our instagram
Torsö bjöd på både härligt väder och en fantastisk solnedgång idag! #mittsölvesborg#visitblekinge#visitsweden#torsö
Our instagram
- En ljusglimt i mörkret. Efter några månaders vintermörker närmar sig våren med stormsteg. Dagarna blir ljusare och de första vårfåglarna börjar snart anlända. Men redan nu märker man på våra vinterfåglar att något är på gång! Denna blåmesen var full av energi och sång när våra vägar möttes vid valje halvö igår. Blåmesen är för övrigt en riktigt läcker fågelart med dess skarpa färger och grymma överlevnadsinstinkt. #mittsölvesborg#visitblekinge#valjehalvö