Vy över Ekenäs och Karön

Ronneby skärgård

Skärgården i Ronneby är fantastisk, året om! Packa för picknick och utforska vandringslederna längs med kusten, ARK56 och RonnebySlingor visar vägen.

Sommarsäsongen bjuder in till skärgårdstrafik med ö-hopp och salta bad. Ta en tur med skärgårdstrafikens M/F Astrid ut till kobbar och skär, med start i Ronneby centrum längs med Ronnebyån passerar du vackra Brunnsparken och vid Ronneby Brunn gör båten ett stopp och du kan välja att upptäcka parken eller fortsätta ut till Karön och Ekenäs. Ombord på Astrid finns ett guidesystem som ger resenärerna möjlighet att lära sig mer om platserna längs ån. Guidningarna ges på olika språk och är även anpassade för barn.

M/F Astrid är i trafik under juni – augusti. Tidtabell för sommar 2023 presenteras här

Skärgårdstrafiken med Astrid

 

Från Ronneby Marina med bryggstop även vid Ekenäs tar båten M/F Fyrskär dig vidare till Tjärö, två gånger dagligen hela sommaren. En härlig båttur mellan kobbar och skär i Ronneby skärgård.Tidtabell för sommaren 2023 ser du här

 

M/F Fyrskär

Ekenäs och Karön

Ekenäs på fastlandet erbjuder både camping med ställplatser, gästhamn med tankstation, restaurang med utsikt över sundet till vackra Karön. Karön är den största av öarna i Ronneby skärgård. Sommartid är det ett populärt utflyktsmål för badgäster och besökare som vill njuta av den vackra naturen. Här kan du bo i stugor eller med båt i gästhamn. Karön är helt bilfri men du tar dig lätt ut till den vackra ön med en båttur från Ekenäs eller Ronneby Marina.

Läs mer om Ekenäs och Karön här

Karön

Järnavik

Kombinera bad vid klippor, brygga och sandstrand i ljuvliga Järnavik. Här vill man hänga hela sommaren! Minigolf och camping, livemusik, temakvällar och strandliv!

Runt Järnavik och Bräkne-Hoby finns det en mängd mysiga boenden. Dessutom; en kort båtresa från hamnen i Järnavik och du är på skärgårdsidyllen Tjärö.

 

Vy från Pensionat Järnaviks uteservering

 

Saxemara

Upplev naturen, havet och världsberömd historia. Ett unikt båtvarv, ensamt i sitt slag. Ladda ner appen Guidade vandringar och gå den vackra slingan i Saxemara Naturpark med Gribshundsleden och lyssna på den spännande historien om Gribshunden. Ställ dig vid havskanten och spana ut genom plexiglaset så ser du platsen där skeppet förliste.

Saxemara Naturpark