Youtube video fallback image

Ronneby skärgård

Gör dig redo för en oförglömlig utflykt till Ronneby skärgård - en naturskön destination som är vacker året om!

Under sommarsäsongen öppnar skärgården upp med båtturer och outdoor-leder som erbjuder ö-hopping, paddling och salta bad. Följ med M/F Astrid från Ronneby centrum för en resa förbi den pittoreska Brunnsparken till Karön och Ekenäs. Ombord på Astrid väntar ett guidesystem fyllt med berättelser om de platser ni passerar, anpassat för både vuxna och barn.

Skärgårdsbåten MF Astrid som trafikerar Ronneby skärgård, Blekinge
M/F Astrid, Ronneby.

Gå till Reseinformationen för - SKÄRGÅRDSTRAFIKEN M/F ASTRID
 

Ekenäs - Karön Gästhamn & Marina

I Ekenäs och Karön Gästhamn hittar du alltid båtplatser med underbar kvällssol och skyddad för alla väder.

  • Gästhamnarna erbjuder totalt 60 platser – 25 i Ekenäs och 35 på Karön. Förtöjning sker vid bommar, boj eller långsides där bommar/boj saknas.
  • Hamnavgift betalas enkelt med kort eller "PAY AND STAY". Under sommaren finns också en sjömack med bensin, diesel, el, vatten, duschar och toaletter.

Karön Ekenäs Gästahamn i Ronneby, Foto av Mattias Holmquist

Läs mer om - KARÖN EKENÄS GÄSTHAMN


 

Närliggande restauranger

Njut av en måltid vid Villa Vassen Restaurang i Ekenäs eller Restaurang Karön by Gårdskocken. Båda restaurangerna erbjuder fantastisk mat och utsikt som kompletterar din skärgårdsupplevelse.

Restaurang Villa Vassen i Ekenäs och Restaurang Karön by Gårdskocken
Restaurang Villa Vassen i Ekenäs och Restaurang Karön by Gårdskocken.

 

Båtturer och utflykter i Ronneby

  • Från Ekenäs tar du enkelt båten ”spättan” Astrid in till Ronneby Centrum, med mellanstopp på Ronneby Marina.
  • Från Ronneby Marina kan du ta skärgårdsbåten för en dagstur till Tjärö. Härifrån kan du även fortsätta med en ny skärgårdsbåt till Karlshamn.

Ta skärgårdstrafiken till Tjärö, eller välj Tjäröbåten i öns egen regi
 

Upptäck mer om Skärgårdstrafiken i Ronneby och Blekingetrafiken för att planera dina resor och utflykter. Gå till - SKÄRGÅRDSTRAFIKENS RESEINFORMATION

 

Kom närmare naturen

1. Upptäck Karön

Precis utanför Ekenäs kust ligger Karön, som erbjuder en härlig miljö med både bad och vandringsmöjligheter. Här finns det också möjlighet att njuta av eldrivna snipbåtturer bland kobbar och skär i Blekinge Arkipelag.

2. Järnavik - en sommarens höjdpunkt

Njut av klippbad, minigolf och livemusik i underbara Järnavik. En kort båtresa tar dig vidare till skärgårdsidyllen Tjärö. Här kan du utforska naturen eller koppla av vid havet.

 

3. Saxemara - En vandring i historiens spårLadda ner appen "Guidade vandringar" och upptäck Saxemara Naturpark. Stå vid havskanten och se platsen där skeppet Gribshunden förliste genom plexiglaset som ger en unik inblick i historien.

 

Outdoor i skärgården

Här väntar äventyr och avkoppling i perfekt harmoni. Packa picknickkorgen och utforska de mångsidiga vandringslederna längs kusten. Med ARK56 och RonnebySlingor som din guide, är varje steg fyllt av en guidad och trygg guidad vandring längs lederna.
 

Stå upp-paddla i Ronnebys lummiga skärgård. En naturupplevelse utöver det vanliga.

Gå till fler tips att - SE & GÖRA I RONNEBY

 

Ditt Skärgårdsäventyr börjar i Ronneby

Ronneby skärgård är redo att utforskas i en värld av natur, kultur och avkoppling. Kontakta Ronneby Turistinfo för mer information och börja planera din resa till Ronneby skärgård idag.

 

Selected filters: