Vy över Ekenäs och Karön

Ronneby skärgård

 

Skärgården i Ronneby är fantastisk, året om! Packa för picknink och utforska vandringslederna längs med kusten, ARK56 och RonnebySlingor visar vägen.

Karön är den största av öarna i Ronneby skärgård. Sommartid är det ett populärt utflyktsmål för badgäster och besökare som vill njuta av den vackra naturen. Karön är helt bilfri men från hamnen i  Ekenäs tar du dig lätt till och från ön med en kort båttur. 

Sommarsäsongen bjuder in till skärgårdstrafik med ö-hopp och salta bad. Ta en tur med skärgårdstrafikens M/F Astrid ut till Ronnebys vackra skärgård, med start i Ronneby centrum längs med Ronnebyån passerar du vackra Brunnsparken och vidare ut till Ronneby Marin och ut på öppet hav. Bland öar och holmar hittar du sandstränder, picknickvänliga klippor och vacker natur.

Ombord finns ett guidesystem som ger resenärerna möjlighet att lära sig mer om platserna längs ån. Guidningarna ges på olika språk och är även vara anpassade för barn. 

 

Skärgårdstrafiken med Astrid

Kombinera bad vid klippor, brygga och sandstrand i ljuvliga Järnavik. Här vill man hänga hela sommaren! Minigolf och camping, livemusik, temakvällar och strandliv!

Runt Järnavik och Bräkne-Hoby finns det en mängd mysiga boenden. Dessutom; en kort båtresa från hamnen i Järnavik och du är på skärgårdsidyllen Tjärö.

 

Vy från Pensionat Järnaviks uteservering