Sölvesborgs Golfklubb längs Sveriges Golfkust i Blekinge
Åtta golfbanor längs Sveriges Golfkust i Blekinge

Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget

Golfkusten By Enkla Elbolaget 

Välkommen till Cutter & Buck Tour, 1-3 maj när den spelas på Karlshamn GK, en del av Sveriges Golfkust, i Blekinge.

Cutter & Buck Tour är den högsta nivån av proffstävlingar för herrar i Norden. Här får golfspelare från flera länder möjlighet att tävla, utvecklas och spela sig vidare till de högre nivåerna i Europa. Ifjol spelades tävlingen på Trummenäs och i år står anrika Karlshamns GK som arrangör av tävlingen. Här byggs en utmanande proffstävlingsbana, som är helt unik för Blekinge.

Möt golfentusiaster från Norden, Nederländerna, och USA. Njut av inspirerande aktiviteter, food trucks och lokala utställare utöver ett magiskt spännande golfspel. Över 100 spelare kommer för att delta i tävlingen och bara en går hem med prisvinsten på 500,000 kr.

Golftävling i Blekinge, med deltagare på väg ut i matchspel - Sveriges Golfkust, Blekinge
 
Nivån är hög och tävlingen är en spelplats för framför allt nordiska spelare som vill bli professionella golfspelare. I år finner vi i startfältet Albin Bergström och Hugo Townsend som gör sin första hela säsong som proffs efter lyckosamma år i det svenska landslaget. Värt att nämna är att från Danmark kommer Lucas Bjerregaard som har spelat 10 år på Europatouren (nuvarande DP World Tour) med två segrar på meritlistan. 

Program

29 april - Inspel och träning på banan för spelarna.
30 april - Pro-Am-tävling med Svensk Golfförbundet under förmiddagen, och Karlshamns GK:s egen tävling med partners. Start kl. 13. Här spelar proffs och amatörer tillsammans i lag. En garanterad underhållande golfdag för publik och spelare! Lunch och prisutdelning ingår i båda tävlingarna.
1–3 maj - Tävlingsdagar med Golfkusten Blekinge by Enkla Elbolaget – första startgruppen går ut kl. 8.00 på hål 1 och 10. Andra startgruppen börjar kl. 13.00-15.15.
4 maj - Möjlighet för dig som är medlem att spela på en äkta tävlingsbana.
5 maj - Finaldag med start kl. 8.00, för de 45 bäst plus delning som gör upp om segern. Tävlingen avslutas runt kl. 15 med efterföljande prisutdelning för att fira vinnaren.

Karlshamns Golfklubb - Tävlingsbanan för Golfkusten by Enkla Elbolaget, Sveriges Golfkust

 

Publikinformation

- Parkering
Vid ankomst kommer ni att välkomnas av våra hjälpsamma volontärer, som kommer att guida er till bästa tillgängliga parkering.
 
- Information
Information om tävlingen och evenemangsområdet är utplacerat på området för att enkelt guida dig runt.
Har du några frågor? Våra ansvariga på plats är alltid redo att hjälpa till och svara på dina frågor i receptionen och shopen.
Visit Karlshamn har information om lokala besöksmål, restauranger och upplevelser på plats. Besök gärna Visit Karlshamn för att få fler tips
 
- Mat & Dryck
Golfrestaurangen välkomnar alla gäster varje dag under tävlingarna från kl. 7 till 20. Njut av en härlig lunch, fika eller middag med utsikt över tävlingen från våra panoramafönster eller slappna av på terrassen.
För snabbare alternativ, besök vår Kiosklucka för enklare rätter och snacks perfekta för en energipåfyllning.
Foodtruck - Friends of Flavor ser fram emot att erbjuda en taco fiesta. Håll utkik efter mer information om menyn, priser och eventuella erbjudanden.

- Utställare
Det kommer att finnas ett utställningsområde i anslutning till tävlingen under dagarna med olika företag, sponsorer och gårdsbutiker med lokala godsaker. Missa inte ett besök bland våra utställare, var med i tävlingar eller prova-på aktiviteter.

Det goda livet längs Sveriges Golfkust i Blekinge.

Golfkrogen, Karlshamns Golfklubb.

Följ tävlingen digitialt

Du kan följa tävlingen digitalt, på flera olika sätt. Via Tournytt får du snabb och direkt tillgång till leaderboards, rankinglistor, tävlingsprogram, KlubbTV och allt som berör de svenska golftourerna. Tournytt - Golf.se

Klubb-Tv sänder live från tävlingen på Karlshamns GK och förutom livesändningar blir det även intressanta intervjuer och samtal. Via Leaderboard - Golf.se kan du få information om spelare, tee times, statistik och resultaten.  Du kan också Följ touren via Instagram eller Facebook och håll dig uppdaterad.

Instagram @cutterandbucktour•Foton och videor på Instagram Facebook Svenska proffstourer

 

Övernatta & upplev det goda livet i Blekinge

Hitta boenden i Blekinge, tips på ställplatser för din husbil och restauranger nära tävlingsbanan på Karlshamns Golfklubb. För att du ska få lite mer tid på banan och ändå få det bästa utav ditt besök har vi samlat lokala tips för din vistelse på besöksmål, upplevelser och mat.

 

Selected filters:

Sveriges Golfkust

Investera i ett förmånligt Golfpass och spela på valfria banor längs Sveriges Golfkust åtta golfbanor. Välj mellan Guld-, Silver- eller Bronspass. Vad innebär dessa Golfpass?

Läs mer och boka här - Sveriges Golfkust

Åtta golfbanor längs Sverigs Golfkust i Blekinge