Saloon Longhorn

Saloon Longhorn

I Örlycke ligger ett helt unikt besöksmål som bara måste upplevas, nämligen Saloon Longhorn. En westerninspirerad idyll omgiven av skog och natur som inger en helt obeskrivlig känsla. Saloon Longhorn ägs och drivs av Lotta och hennes man Håkan som verkligen har lyckats sätta en genomgående prägel på hela gården. Väggarna smyckas av souvenirer och häftiga prydnader, såväl på insidan som på utsidan. 

Saloon Longhorn
Utsmyckningen är genomtänkt och skapar en genuin känsla.

Här arrangeras berättarkvällar om snapphanarna, de forntida kvinnorna, vikingarna och många fler. En sak är säker, berättarkvällarna är minst sagt spännande och välbesökta. En annan spännande upplevelse som blir mer och mer uppmärksammad är skogsbad. Rena både kropp och sinne med hjälp av naturens närhet i den härliga bokskogen. Skogsbadet genomförs med fördel i grupp och ger dig möjlighet att slappna av genom att ta dig från ett tillstånd till ett annat. I skogen arrangeras även tävlingar, tipsrundor, working cowboy camp med hästskokastning, slangbella, luftpistol och många fler spännande aktiviteter. 

Saloon Longhorn
Utbudet av aktiviteter är brett och kombineras med mat som blir ett lyckat helhetskoncept

Aktiviteterna kombineras med mat från en helt fantastisk meny. De färdiga koncepten inkluderar matupplevelser med amerikanska inslag på svenska råvaror. Maten lagas från grunden på närproducerade råvaror som följer säsongens utbud och naturens kalender. Njut av nya, goda smaker i den härliga omgivningen som knyts samman med helhetsupplevelsen på ett väl genomtänkt sätt. På gården finns också Fikerian med ljuvliga, hemmagjorda bakverk. Fikerian håller främst öppet under vår- och sommartid men även under helger på andra tider av året, se Saloon Longhorns Facebook för mer specifika öppettider.  

Saloon Longhorn mat
Uteplatsen är smakfullt inredd och maträtter samt bakverk tillverkas på närproducerade råvaror. 

Ta upplevelsen till nästa nivå och boka Karolina-stugan som ligger precis intill den lilla insjön i kanten av gården med skogen som närmsta granne. Vakna upp till fågelsång och känn lugnet av naturen. Stugan har fyra bäddar, toalett och dusch samt ett mindre kök för självhushåll. Anländ till en nybäddad stuga där handdukar och hygienartiklar ingår. Precis i anslutning till Karolina-stugan ligger gårdens Saloon som serverar mat och har fullständiga rättigheter. 

Gården genomsyras av mottot att göra det trivsamt på det ett lantligt och personligt vis. Vill du boka Saloonen för festligheter, student, konfirmation eller föreläsning skräddarsys arrangemanget efter dina önskemål. För mer information om vad som händer på Saloon Longhorn, vilka evenemang som är planerade och för bokning, besök hemsidan