Hösthelger att längta till i Blekinge

Upptäck höstens stillhet

7 njutbara utflykter att längta till

Efter en fantastisk sommar fylld med sköna kvällar, sol och varma bad, finns det en särskild magi i att se fram emot hösten. När dagarna blir kortare och kallare är det dags att fylla på med levande ljus, kombinera lugna skogspromenader med avkopplande afternoon tea och njuta av den sprakande värmen från en brasa. Här är hur du kan få det mesta av denna förtrollande årstid, oavsett om du söker ro i naturens famn eller delar upplevelsen med vänner.

 

Hösthelger att längta till - Välkommen till Blekinge
Upptäck hösten i Blekinge.

1. En mysig hösthelg på Eriksberg Hotell & Safaripark

Fly till det unika Eriksberg Hotell & Safaripark, beläget mellan Karlshamn och Ronneby. Unna dig rogivande bastubad, njut av ett utomhusjacuzzi och spendera tid med djuren medan du värmer dig framför sprakande brasor på Säterier. Glöm inte kikare för fågelskådning och en spännande bok för att förgylla de lugna stunderna.
 

Hösthelger i Blekinge - Välkommen till Eriksberg Hotell & Safaripark
Hitta alla erbjudanden här - Eriksberg Hotell & Safaripark

2. Svampplockningsäventyr

När regn och värme samverkar för att locka fram svampen, kan tålmodiga sökare hitta skogens skatter. Från tidiga kantareller till de ansedda Karl Johan-svamparna gömmer skogen godbitar. Packa en stadig picknick, ge dig in i skogens hjärta och njut av skogens skönhet medan du letar efter dessa ljuvliga smaker.

Svampplockningsäventyr i Blekinge med stor kantarellskörd

 

 

 

 

 

 

 

3. Avkopplande utomhusmiddag på en söndag

Njut av en lugn söndagsmiddag utomhus. Förbered en enkel gryta, gärna med vilt, och ta med en gjutjärnspanna med lock. Sitt bekvämt på kuddar eller campingstolar på en skyddad plats, skyddad från vinden, och avnjut en sagolik middag med dina nära och kära. Avrunda upplevelsen med att värma godsaker över elden och förvandla klassiska hallongrottor eller kanelbullar till ljuvliga läckerheter.

Outdoor cooking är kul, vad sägs om en grillad korv?

 

4. Fängslande siluettkväll

Ge dig ut till kusten ett par timmar innan solnedgången för att bevittna himlen i lågor när dagen övergår till natt. Engagera barnen med lekar med siluetter mot den färgsprakande bakgrunden. Fånga dessa ögonblick med din kamera, och låt barnen skapa förtrollande siluettbilder mot den målande himlen.

Skapa siluetter i skymningen med hjälp av hösten vackra färger i Blekinge

5. Skogspromenad i rimfrost

Med ryggsäcken packad ger du dig ut på en kort vandring längs Blekinges vandringsleder. När rimfrosten dekorerar träden är stigarna lugna, och du kan njuta av naturens stillhet på egen hand. Kom ihåg att ta med vantar och mössa, då skuggiga områden kan bli kyliga.

Skogspromenader med rimfrost är en avkopplande höstupplevelse i Blekinge!
 

 

6. Höstlig charm runt Ljungaviken i Sölvesborg

Ta tåget eller bilen till Sölvesborg och ge dig ut på en stadnära vandring runt Ljungaviken. Vandringen sträcker sig blott sex kilometer och passar både barnvagnar och gångare. Efter att ha korsat Europas längsta gång- och cykelbro, unna dig en middag på en restaurang eller ta en kaffepaus på Ritz Konditori mitt i Sölvesborgs Stortorg.

Sölvesborgsbron, Sölvesborg i Blekinge
 

 
 

 

 

7. Eftermiddagskaffe- eller te med vänner

Bjuda in vännerna och arrangera en charmig eftermiddagskaffe- eller te i ditt vardagsrum. Om du har en öppen spis är elden nästan obligatorisk. Blanda matiga smörgåsar med läckra sötsaker och komplettera med aromatiska teer och utsökta marmelader. Höj upplevelsen genom att först ge er ut på en uppfriskande promenad tillsammans innan ni samlas runt bordet för att njuta av varmt bröd, goda bakverk och smakrika teer.

Koka kaffe över öppen eld outdoor i Blekinge.
 

 

 

Njutbara utflykter för alla sinnesstämningar

Höstens avkopplande skärgårdsupplevelser i Blekinge

 

När hösten målar världen med sina gyllene nyanser är det dags att omfamna dessa njutbara utflykter som väntar på dig. Oavsett om du söker ensamhet i naturens famn eller delar skönheten med vänner och familj, kommer dessa äventyr att hjälpa dig att få det bästa av denna förtrollande årstid. Så klä dig varmt, ta med dig äventyrsandan och låt höstens magi slå ut sig runt omkring dig.