Synas på Visit Blekinge

Synas hos Visit Blekinge

Hej du duktiga besöksnäringsföretagare!

Blekinge är fantastiskt bra och det är du också. Det vi kan bli ännu bättre på, är att berätta om våra boenden, restauranger och butiker, tjänster, aktiviteter och evenemang. Om du vill synas mer och nå din målgrupp är det viktigt att information om ditt företag finns upplagt i vår gemensamma databas, Citybreak Information System (CBIS), så att det dyker upp på sökningar som rör din kategori. Det är också via databasen som ett evenemang som du arrangerar syns i evenemangskalendern. Informationen ska förstås vara så tydlig, korrekt och inspirerande som möjligt.

 

Såhär fungerar systemet

Det är den lokala Visit-organisationen i din kommun som hjälper dig att få upp text och bilder om företagets erbjudande i databasen CBIS. Databasen förser både de lokala Visit-webbarna (visitkarlshamn.se, visitkarlskrona.se, visitolofstrom.se, visitronneby.se och visitsolvesborg.se) och visitblekinge.se med information. Ditt företag blir då synligt på alla sökningar i den kategori som det tillhör. Evenemang som är av "lokal karaktär" kommer bara att synas på den aktuella kommunens Visit-webb. Sållningen av vilka evenemang som är av regionalt intresse görs av din lokala Visit-organisation.

Både texten och val av bild är jätteviktig och bilden är ofta det första läsaren ser i flödet. Se till att bilden håller hög kvalitet och är relevant. Bilden ska vara i format .jpg och max 2 MB i storlek. VIKTIGT! Tänk på att du som lägger upp en bild, måsta ha rättighet att använda bilden för publicering hos tredje part och att du har ansvar för att eventuella personer i bilden har gett sitt godkännande för publicering. 

Såhär får du upp din information

På alla Blekingekommunernas webbplatser finns formulär att fylla i för att marknadsföra ditt evenemang, detta gör du i den kommun du tillhör. Några erbjuder också möjligheten att fylla i uppgifter om ditt företag och bifoga bilder:

Vill du hellre prata med någon eller saknas det ett formulär för den sortens information som du vill lägga upp? Det är också hos dem du uppdaterar din information och bilder på befintliga produkter. Hör av dig till turistinformationen i din kommun – här är kontaktuppgifterna.

 

Såhär syns du ännu mer

Vill ditt företag synas i Visit Blekinges sociala medier? Tagga ditt innehåll och bilder med #visitblekinge eller @visitblekingeofficial så finns möjligheten att dyka upp i våra flöden och inlägg – och på visitblekinge.se – för på webbsidor med innehåll om till exempel mat, golf, outdoor, gårdsbutiker etc. fångas taggade bilder upp automatiskt.

De lokala Visit-organisationerna har också sociala medie-kanaler där dina evenemang kan marknadsföras.

Du och dina kollegor gör ett grymt bra jobb och Blekinge har så mycket att erbjuda besökare från när och fjärran. Så se till att göra allt du kan för att nyttja kanalerna som hjälper dig att nå ut, fram och ännu fler. Tillsammans kan vi nå hur långt som helst!