Barn som upptäcker Blekinges natur

Upptäck Olofström

Välkommen till OLOFSTRÖM som också kallas, Sveriges Sydligaste Vildmark!

Om du tittar på Blekingekartan och samtidigt läser rubriken "Sveriges Sydligaste Vildmark" kanske du blir förvånad? Faktum är att Olofström är precis det: Ett stort sjösystem i en kommun som är bland rikets sjötätaste, omgivet av vidsträckta skogar med leder för vandring, ridning och cykling. Lägg där till dramatisk natur, bruten av bergsknallar med majestätiska utsiktspunkter över vattnet och utmanande terräng. Kort sagt en värld där du kan vara en upptäcktsresande lång från civilisationen och vardagsbruset. Olofström är dock inte bara en outdoordestination. Här finns massor av spännande kulturhistoria att upptäcka. Det ingen tillfällighet att Olofström ibland också kallas Författarbygden, då Nobelpristagaren i litteratur, Harry Martinsson kommer just härifrån.

Välkommen att njuta av vårt paradis!

 

Fakta om Olofström

Olofströms kommun är en av fem kommuner i Blekinge län med cirka 13 400 invånare. Inom kommunens gränser finns långt över 200 sjöar och i tätorten Olofström möts tre åar. 

Volvo Personvagnar AB är det största företaget i kommunen och fordonsindustrin betyder mycket för både Olofströms och Blekinges inkomstbas.

Län                    Blekinge län

Kommun         Olofströms kommun

Distrikt             Jämshögs distrikt

Koordinater    56°16′35″N 14°31′42″Ö

Area                

 - tätort            675 hektar (2018)

 - kommun      413,42 km² (2019)

 

10 POPULÄRA PLATSER - tips att besöka

 

1. Frickabron

 2. Valhall

3. Tulseboda Brunnspark

4. Storlekplatsen

5. Holje Park

6. Citybryggan/Aniaraparken

7. Nässelfrossa

8. Harasjömåla Fiskecamp

9. BOA Golfklubb

10. Halens Badplats