Barn som upptäcker Blekinges natur

Vad händer i Olofström?

Olofström är en outdoordestination med massor av spännande kulturhistoria att upptäcka. Det är både enkelt och bekvämt att leta äventyr bland sjöar och vildmark. Hela tre strömmande åar möts i Olofström, det skapar liv och rörelse. Här kan du fiska efter lax och havsöring, vandra längs ån och njuta av en frodig grönska.

 

Simma lugnt

I Olofström är sjö och vatten alltid nära och varma sommardagar är det underbart att kunna ta sig ett dopp. Välj att ta en simtur i någon av de uppfriskande 237 sjöarna, eller kasta dig ut från hopptornet i sjön Halen!

 

5 i topp

Badplatser

1. Olofström - Halen

2. Vilshult - Slagesnässjön

3. Kyrkhult - Södersjön

4. Hemsjö - Abborrasjön

5. Gränum - Orlunden

 

holjebadet

Holjebadet

- vattenäventyr för hela familjen!

Holjebadet är ett badlekland för stora som små. Badet har en 25-metersbassäng för motionssim och lekar, en 16-metersbassäng som håller 34 grader, vattenrutschkana, lekland, bubbelpool och ångbastu. Varför inte bjuda dina kompisar på ett blött kalas fullt med plask, skoj och sim!

 

Holjepark

 

 

Stötta dina lokala handlare!

Handeln i Olofström utvecklas hela tiden och på Storgatan hittar du butiker med både större och mindre märken. Vill du smaka på Olofström och gillar närproducerat så ska du besöka Brödhultsgården, Ekne Gård, Röshults Vedugnsbageri och Holje Glassfabrik. Missa inte heller att göra ett besök hos Sveriges bästa antikhandlare (utmärkelse 2019) Wickströms Antikhandel! www.handlaiolofstrom.se