Bästa badplatsen

-hitta ditt guldkorn

Bästa badet

Bada hela sommaren

Älskar du långa sandstränder med sand mellan tårna och ljummet vatten eller 12 meters höjd med maxad adrenalin på köpet. Alla är vi olika och som tur är finns det en plats för alla badtyper i Blekinge.  Vi frågade runt vad som är de absoluta badupplevelserna i sommar och vilken badplats som man inte får missa när man behöver svalka sig. Här kommer de 5 bästa baden i Blekinge, vilken är din favorit?

Karön

Karön – efter 5 minuters båtresa med lilla Karöline från Ekenäs kommer du till en av de största öarna i Ronnebys skärgård. Härlig miljö och en populär badplats.

Tjärö

Klipphopp på Tjärö- I naturreservatet finns det gott om härliga badklippor, varav den högsta badklippan är 12 meter hög. Barn bör ha sällskap av vuxna här.

 

Hägnans badplats

Hägnans badplats - Ligger på Tjurkö, perfekt för en heldag! Här finns Bryggor, omklädningsrum, strand- och gräsytor, sommarkiosk samt lek- och grillplats. 

Halens badplats

Halens strand – Halen är Blekinges största sjö och erbjuder en härlig badplats vid Halens Camping. Här finns sandstrand, bryggbad, lekplats, glasskiosk och fina grönytor att vistas på.

Sandviken

Sandviken - Bada på denna vita sandstrand med långgrunt och klart vatten. En strand som passar stora som små.

Fler tips på badupplevelser i Blekinge

-spa, kallbad, badhus och stränder

Selected filters:

Testa vilken badtyp är du? Gör testet, så guidar vi dig till ditt smultronställe.