Karlshamn från ovan

Om CoTourism

Projekt för besöksnäringen i pandemin

Visit Blekinge genomför ett affärsutvecklingsprojekt för att stödja små- och medelstora företag inom besöksnäringen i Blekinge som drabbats eller riskera drabbas av Coronapandemin. Stöden ges genom direkta insatser till företagen inom digitalisering och hållbar affärs- och produktutveckling-

I projektet CoTourism får företagen hjälp med akuta insatser av personer med spetskompetens för att gå starkare ur krisen. Syftet är att deltagarna ska få stöd i att på lång sikt öka sin förnyelseförmåga och konkurrenskraft.

 

 

Företagen kan få hjälp med att:

  • Implementera digitala lösningar och öka den digital kompetensen
  • Utveckla, paketera och skapa digitalt säljbara produkter
  • Skapa gemensamma hållbara erbjudanden och samarbete

 

Bra att veta som deltagande företag

Hur mycket tid måste man lägga i projektet?

Svar: Allt beror på vilken typ av hjälp och hur mycket hjälp man vill ha. Vi kommer ha ett gäng olika insatser, och det är upp till företaget själv att välja den eller de aktiviteter som man anser sig har tid och behov av. Det kan exempelvis handla om digitala utbildningar av olika slag, inspirationsseminarier, nätverksutbyten och nya samarbeten, analyser eller implementering av olika produkter. Insatserna bygger på behovsanalyser, omvärldsbevakning och trendspaningar.

Kan jag anmäla mitt intresse och få mer information sen?

Svar: Ja du anmäler ditt intresse nu, och inom de närmsta veckorna blir du kontaktad för en behovsanalys. Därefter återkopplar vi till er när insatserna börjar bli klara. Och då är vi som sagt någon gång efter sommarsäsongen.

När startar det hela?

Svar: Insatserna startar i höst 2021 och sträcker sig till vinter 2022/2023. Vissa insatser kommer drivas parallellt i höst, andra startar en bit in mot vintern och vissa påbörjas först våren 2022. Det är företagen själva som anmäler intresse i de insatser som passar just dem. Vi kommer erbjuda ett smörgåsbord att välja bland, så att det finns något för allas behov.

 

samarbetspartners