blekinges kust

Certifieringar

Ett sätt att skapa publicitet för sin verksamhet och höja attraktiviteten för till exempel en plats, är att låta en oberoende, betrodd aktör göra en bedömning och utfärda ett certifikat. Certifikatet visar att verksamheten uppfyller de mål som krävs och ger en konkurrensfördel.

 

Verksamt.se

Via länken nedan når du de länkar som verksamt.se samlat om olika certifieringar och märkningar som de anser vara aktuella för besöksnäringsföretag. 

Verksamt.se Certifieringar och Märkningar

 

Tillväxtverket

Även Tillväxtverket har samlat en lista på certifieringar som kan vara aktuella för en verksamhet i vår bransch. Detta som ett led i att utveckla Sverige mot en mer hållbar framtid inom besöksnäringen.

 

Visita

Visita har ett eget certifikat som bedömer i vilken mån det finns en god samverkan mellan lokala utbildningar inom hotell, restaurang och kafé och det lokala näringslivet. Tycker du att detta låter intressant så föreslår vi att du tar en titt på Certifierad utbildning Visita.

 

Certifierad Naturguide

Det är inte enbart organisationer och verksamheter som kan ansöka om certifikat. Exempelvis kan man som privatperson ansöka om att bli Certifierad Naturguide. Ett sådant certifikat adderar värde för såväl individen som organisationen/verksamheten och Blekinge som destination eftersom certifieringen är ett konkret säljargument för naturupplevelser i vår region, inte minst mot en internationell marknad.