familjen

Barn & familj

Här har vi samlat aktiviteter och platser som passar bra om du vill upptäcka Olofström med familjen.

 

Lek & äventyr

Storlekplatsen är en magisk lekpark med trollstig, jättespindelnät, gungor och gräsytor. Här finns gott om platser för hela familjen att fika och äta utomhus. Ta med dig barnen och följ trollstigen längs ån, kanske får ni se några troll. Håll utkik bakom trädstammarna eller upp i grenverket. Det sägs att trollen brukar hänga där. Hursomhelst får fantasin fart, det är spännande att gå på trolljakt tillsammans.

Livet är roligare när man gör sig lite konstigare, släpp loss fantasin och lek så mycket du bara orkar.

Var drottning eller kung på din födelsedag! Boka kalashuset, den färgglada paviljongen mitt i Storlekplatsen. Här finns bord, bänkar och en tron till dagens drottning eller kung. Allt är gratis men kom i håg att boka Kalashuset innan du bestämmer tidpunkt kalaset. Kontakta [email protected] för att boka. All information hittar du här - Storlekplatsen

Storleksplatsen

 

Äventyrsbad

Simma lugnt när Holjebadet öppnar igen..

Holjebadet har både 25-meters bassäng och ett gym. För familjen finns ett litet lekland där man på plaska, hoppa, bada och klättra i en lekfull oas. Holjebadet är perfekt för barnen med klättervägg, ett litet lekland för de minsta, vattenrutchkana och roliga vattenleksaker för alla barn oavsett storlek.

Följ uppdateringarna gällande öppettider under covid-19 restriktioner, på deras Facebooksida.

klättervägg

 

Fler familjeutflykter

Ibland behöver det inte vara så avancerat, det handlar om att vara tillsammans och upptäcka, leka och ta det i sin egen takt. 

1. Glassfabrik I Stor som liten älskar glass och vad är då bättre än en dagsutflykt till Vilshult och Kyrkult med stopp längs vägen på Holjeglassfabrik. Öppettiderna varierar lite efter säsong, så följ checka in på deras facebooksida för mer information. 

2. Galgmuseum och Kameramuseum I Två av Olofströms museum visar upp objekt som kanske de minsta i familjen aldrig sett, kul att upptäcka och prata om. Boka in en guidad tur för familjen, här är en samlad sida med flera museum och kontaktuppgifter Olofströms museum

3. Vandringsled som passar barnen I Välj en av Halens vandringsleder till exempel "Blåsegylet runt" och printa ut ett roligt utflyktsbingo eller skattjakt! Läs mer på Halen- ett familjeäventyr

4. Brödhultsgården I Gården ligger utanför Kyrkhult, här finns en mysig gårdsbutik med möjlighet att köpa delikatesser och fika, en levande bondgård med lantdjur och lekytor och nära till sjö för bad och natur. Perfekt utflyktsmål för dagen.
Läs mer här om Brödhultsgården

Fler tips på platser att besöka och aktiviteter för familjen