julkänsla på Röshult

Barn & familj

Här har vi samlat aktiviteter och platser som passar bra om du vill upptäcka Olofström med familjen.

Storleksplatsen

 

Lek & äventyr

Storlekplatsen är en magisk lekpark med trollstig, jättespindelnät, gungor och gräsytor. Här finns gott om platser för hela familjen att fika och äta utomhus. Ta med dig barnen och följ trollstigen längs ån, kanske får ni se några troll. Håll utkik bakom trädstammarna eller upp i grenverket. Det sägs att trollen brukar hänga där. Hursomhelst får fantasin fart, det är spännande att gå på trolljakt tillsammans.

Livet är roligare när man gör sig lite konstigare, släpp loss fantasin och lek så mycket du bara orkar.

KALAS

Var drottning eller kung på din födelsedag! Boka kalashuset, den färgglada paviljongen mitt i Storlekplatsen. Här finns bord, bänkar och en tron till dagens drottning eller kung. Allt är gratis men kom i håg att boka Kalashuset, innan du bestämmer tidpunkt för kalaset. Kontakta [email protected] för att boka. All information hittar du här - Storlekplatsen

 

ÄVENTYRSBAD

Simma lugnt när Holjebadet öppnar igen.
Holjebadet har både 25-meters bassäng, vattenrutschkana, klättervägg och ett gym. Dessutom kan du njuta av olika bastur och bubbelbad. För de minsta i familjen finns ett litet lekland där man kan plaska, hoppa, bada och klättra i en lekfull oas.Följ uppdateringarna gällande öppettider under covid-19 restriktioner, på deras Facebooksida.

 

POKÈMONJAKT KRING FRICKABRON

Ta med dig mobilen och ge dig ut på en jakt som vi lovar ger resultat. Det finns inte heller några begränsningar i antal jakttroféer du kan skaffa dig. Området i Halens naturreservat är fullt av lovliga byten. Vi kan tipsa om att vid Frickabron finns det extra många troféer att hämta. Aktivitet som uppskattas av barn i alla åldrar, men även vuxna som vågar vara lite barn för en stund.

 

VILDMARKSBINGO & SKATTJAKT

Preppa barnen med aktiviteter längs vägen. Vi har tagit fram både vildmarksbingo och skattjakt, som passar bra i naturen. Båda bygger på att barnen ska vara närvarande och nyfikna på vad de ser och upplever i naturen. Dessa aktiviteter passar utmärkt att göra vid Tulseboda Brunnspark eller i Halens naturreservat. Ladda ner länkarna, printa och ta med!

 

LAGOMRUNDAN FÖR FAMILJEN

Rundan vid Blåsegylet är lätt att vandra och är endast 1 km lång. Här finns bänkar, grillmöjligheter och toalett. Vid denna lilla sjö är det fritt fiske för alla, så länge du håller dig till mete. Ta med ditt spö, gräv upp en mask och har du tur kanske abborren nappar efter en stund. En jättemysig dag som passar hela familjen. Kanske att mor eller farföräldrarna också följer med på denna mysiga aktivitet?
För mer info kring vandringsleder: https://www.visitblekinge.se/olofstrom/cykla-och-vandra

 

REGNBÅGSFISKE FÖR BARN I HARASJÖMÅLA

I Knattedammarna får barn upp t.o.m. 11 år fiska gratis under familjens besök. Fisket ingår i boendeavgiften. Enbart mete är tillåtet och man får ta upp max 2 st laxartade fiskar per dag och barn. I dammarna finns det regnbåge, men också abborre, mört och annan vitfisk. Knattedammarna ligger lättillgängligt bakom receptionen intill campingen. I anslutning härtill finns det en lekplats att rasta av sig på, mellan huggen. För mer info: http://www.harasjomalafiskecamp.com/

 

FIKA MED DJUREN PÅ BRÖDHULTSGÅRDEN

Lek bonde för en stund och inspireras av kärleken till djur & natur. Brödhultsgården ligger utanför Kyrkhult och här finns en mysig gårdsbutik med möjlighet att köpa många olika delikatesser. Du kan också köpa en fika och avnjuta den mitt i en levande bondgård, bland lantdjur, lekytor och traktorer. För mer info: https://www.brodhultsgarden.se/

 

barnaktiviteter