grilla vid en sjö

Barn & familj

Här har vi samlat aktiviteter och platser som passar bra om du vill upptäcka Olofström med familjen.

 

Lek & äventyr

 

Storleksplatsen

Storlekplatsen är en magisk lekpark med trollstig, jättespindelnät, gungor och gräsytor. Här finns gott om platser för hela familjen att fika och äta utomhus. Ta med dig barnen och följ trollstigen längs ån, kanske får ni se några troll. Håll utkik bakom trädstammarna eller upp i grenverket. Det sägs att trollen brukar hänga där. Hursomhelst får fantasin fart, det är spännande att gå på trolljakt tillsammans.

Livet är roligare när man gör sig lite konstigare, släpp loss fantasin och lek så mycket du bara orkar.

Kalas

Var drottning eller kung på din födelsedag! Boka kalashuset, den färgglada paviljongen mitt i Storlekplatsen. Här finns bord, bänkar och en tron till dagens drottning eller kung. Allt är gratis men kom i håg att boka Kalashuset, innan du bestämmer tidpunkt för kalaset. Kontakta medborgarcenter@olofstrom.se för att boka. All information hittar du här - Storlekplatsen

 

Inte-röra-marken bana

Perfekt om du har mycket spring i benen! Åk till Kyrkhult, där finns en "Inte-röra-marken" bana intill Tulseboda Brunnspark i den så kallande Strandparken. Blir det för varmt, är det bara ett stenkast till badplatsen i Södersjön om barnen blir sugna på bad. Det går ju även ta lite fika eller mat uppe på Tulseboda brunn i deras servering eller grilla nere vid Södersjöns strandkant.

 

Cirkus bana

Varje sommar arrangeras Cirkusskola för barn och ungdomar på Tulseboda Brunn/ Kulturhus. Det finns även ungdomscirkus under terminen  Läs mer om cirkusskola på Tulseboda Kulturhus

I parken runt Tulseboda Brunn finns det även en cirkusbana med utmaningar för hela familjen. Både barn och vuxna kan delta i aktiviteterna. Ni får under ledning av våra cirkusguider prova att jonglera, göra akrobatik, balansera på lina, göra konster i trapets och klättra i tyger. Passet är ca 90 minuter och bokas genom Cirkusparken.
 

Bada

Här finns massa fina badsjöar, med hopptorn och sandstrand, att bada och simma i, här hittar du våra bästa badtips. Åter runt kan du simma lugnt på Holjebadet. Holjebadet har både 25-meters bassäng och dessutom kan du njuta av  bastu och bubbelbad. .Följ uppdateringarna gällande öppettider på deras Facebooksida.

 

Minigolf eller bangolf

I Holjepark finns möjlighet att spela minigolf på en anläggning i toppklass med 18 filtbanor. Passar alla, från bangolfproffset till familjen som vill aktivera sig. Här finns även möjlighet att köpa glass och svalka sig med i deras kiosk. Utmana familjen, läs mer här om öppettider mm. 

 

Vildmarksbingo och Skattjakt

Preppa barnen med aktiviteter längs vägen. Vi har tagit fram både vildmarksbingo och skattjakt, som passar bra i naturen. Båda bygger på att barnen ska vara närvarande och nyfikna på vad de ser och upplever i naturen. Dessa aktiviteter passar utmärkt att göra vid Tulseboda Brunnspark eller i Halens naturreservat. Ladda ner länkarna, printa och ta med!

 

Lagomrundan för familjen

Rundan vid Blåsegylet är lätt att vandra och är endast 1 km lång. Här finns bänkar, grillmöjligheter och toalett. Vid denna lilla sjö är det fritt fiske för alla, så länge du håller dig till mete. Ta med ditt spö, gräv upp en mask och har du tur kanske abborren nappar efter en stund. En jättemysig dag som passar hela familjen. Kanske att mor eller farföräldrarna också följer med på denna mysiga aktivitet?
För mer info kring vandringsleder.

 

REGNBÅGSFISKE FÖR BARN I HARASJÖMÅLA

I Knattedammarna får barn upp t.o.m. 11 år fiska gratis under familjens besök. Fisket ingår i boendeavgiften. Enbart mete är tillåtet och man får ta upp max 2 st laxartade fiskar per dag och barn. I dammarna finns det regnbåge, men också abborre, mört och annan vitfisk. Knattedammarna ligger lättillgängligt bakom receptionen intill campingen. I anslutning härtill finns det en lekplats att rasta av sig på, mellan huggen. För mer info: Harasjömåla Fiskecamp

 

FIKA MED DJUREN PÅ BRÖDHULTSGÅRDEN

Lek bonde för en stund och inspireras av kärleken till djur & natur. Brödhultsgården ligger utanför Kyrkhult och här finns en mysig gårdsbutik med möjlighet att köpa många olika delikatesser. Du kan också köpa en fika och avnjuta den mitt i en levande bondgård, bland lantdjur, lekytor och traktorer.

 

barnaktiviteter