vegetariskt julbord

Blekinges bästa julbord

Maten gör julen. Oavsett om du är den som helst håller dig till traditionerna eller vill förnya åtminstone någon av rätterna varje år så är det något visst med julens smaker. Att äta ett riktigt bra julbord på restaurang med härlig stämning kan göra vem som helst inspirerad och kanske ge dig en ny favorit att introducera för släkten. Våga prova något annorlunda. Fast det kan förstås lika gärna handla om att bjudas på en sällsynt vällagad klassiker som gör dig alldeles nyförälskad. Mer vegetariskt, närproducerat och större omsorg om råvarorna är trender som märks över hela landet. Hos oss i Blekinge finns en hel rad med krögare som är stjärnor på att duka upp julbord med en tvist i fantastiska miljöer.

Det här är några av våra allra bästa julbordsmakare – vilken blir din favorit i år?

 

julstämning på Eriksberg

 


 

Lotstornets julbord på kastellet

Drottningskärs kastell på Aspö, Karlskrona

Välkomna ut till Karlskronas skärgård, där du kan äta julbord mitt i ett världsarv. Vandra in genom genom kastellets stora stenmurar, eldarna är tända och historiens vingslag känns extra mycket under vintertid. Varje sittning börjar med glögg och mingel, där alla gäster kan gå runt och njuta av Kastellet och utforska dess historiska och unika miljö. Därefter börjar sittningen där vi först serverar det kalla och vart eftersom plockar fram varmrätterna. Under kvällssittningen har vi underhållning i form av julmusik framförd av trubadur. Det går även att boka in ditt företag till julbord under onsdagar och torsdagar samt kombinera julbordet med ett prisvärt boendepaket för att verkligen njuta lite längre på ön.

Informationwww.lotstornet.se/julbord

Boka via hemsidan eller ring 0455-339016.
Datum 19 nov-17 dec 
Sittning: Lördag eftermiddag 16:00–18:30 pris:499kr. Lördag kväll 19:00–22:00 pris: 499kr. Söndag em kl 13.00 pris: 399 kr.
​​​​199kr för barn mellan 6-15 år. Dryck för barn ingår. Gratis för alla barn under 6 år.

jul på kastellet

 


 

Fira in julen med en vinterfest

Restaurang Ankaret på Best Western, Karlshamn

I vinter dukar Ankaret återigen upp ett traditionellt och lyxigt julbord fyllt med högtidens alla läckerheter. Köp till dryckespaket brons, silver eller guld. Det finns också möjlighet att kombinera det härliga julbordet med deras spektakulära julshower. I vinter blir det bland annat show med Paul Rey som gjort succé både i USA och i Melodifestivalen, fantastiska Mattias Andréasson från EMD, skönsjungande Cecilia Kallin från Timoteij, det lokala stjärnskottet Linnea Andersson och Blekinges alltid positiva näringslivsprofil Micke Espenkrona!

Information: bestwesternkarlshamn.se/julbord 
Boka via info@bestwesternkarlshamn.se eller ring 0454 - 58 87 00
Datum 25, 26 nov, 2, 3, 9, 10 dec.
Pris: från 1095kr, inklusive show.

 
vinterfest
 

 

5-rätters julmiddag med atmosfär

Restaurang Äggaboden i Gärestad by, Ronneby.

Även detta år serverar vi vår populära julmiddag! Njut av julens smaker hos oss på Äggaboden i Gärestad by, i en stämningsfull och lantlig miljö. I vår restaurang serverar vi en julmiddag med 5-rättersmeny – vår tolkning av det traditionella julbordet. Du får uppleva våra kockars tolkning av julens klassiska smaker, allt tillagat från grunden med råvaror från lokala producenter och odlare.

Bjud med vänner, familj eller kollegor för en helkväll med god mat och dryck!

Information: www.aggaboden.se
Boka: via webbsidan, bokning@aggaboden.se eller 0457-36142
Datum 24 nov-17 dec. Sittningen börjar kl 18.00-22.00
Pris: 695kr 
 
julmiddag på äggaboden

 


 

Julbord på en äkta herrgård

Hoby Kulle Herrgård, Bräkne-Hoby.

Som en underbar bakelse tornar den upp sig mellan åkrarna – vackert rosa och pampiga Hoby Kulle herrgård. Här dukas det upp till julbord i huvudbyggnadens magnifika salonger mellan 18 november och 18 december. Det är något alldeles speciellt att uppleva miljön i juleskrud och njuta av traditionella julsmaker med så mycket rymd och historia runt öronen. Och varför inte välja paketet med boende och sova som en godsägare efter maten?

Information: www.hobykulleherrgard.se
Boka book.easytablebooking.com
Datum 18 nov-18 dec. Sittningen börjar kl 18.00
Pris: 645 kr/person. (barn under 12 år 250 kr/person)

Julbord i Blekinge

 


 

Viltsmaker med lokala delikatesser 

 Restaurang Visenten på Eriksberg Vild & Hotell i Trensum,  Karlshamn.

Nu är det julstämning på Eriksberg. När vintermörkret lägger sig är det härligt att ha någonting att se fram emot. Njut av vårt julbord som dukas upp i våra vackra och stämningsfulla lokaler. Vi har stort fokus på våra egna viltprodukter och flera av delikatesserna kommer från Eriksbergs viltpark eller närområdet. Vi serverar inte julskinka eller revben från tamgrisar, utan julskinka från vildsvin och sida från dovvilt. Naturligtvis har vi även ett välfyllt sill- och fiskbord samt gottebord.

Boka gärna in en övernattning på hotellet och kombinera julbordet med lyxigt boende. Här kan du faktiskt boka in julbord på självaste julafton! Visst vore det skönt att bara sätta sig till bords med familjen utan att själva behöva stöka och fixa – bara njuta? Julbord med hotellnatt erbjudande.

Information: www.eriksberg.se
Boka via restaurang@eriksberg.se eller 0454-56 43 56
Datum 18 nov-23 dec.
Pris: Från 645 kr, barn från 125 kr. Mer prisinfo, sittningar och dryckespaket finns på sidan.

​ Julbord på Eriksberg i BlekingeViltjulbord på anrika Eriksberg vid Maravikens strand. [Klicka och drag för att flytta] ​

 


 

Vegetarisk julbuffé i den röda stugan

Mormors Bakeri i Nötabråne, Karlshamn.

För dig som uppskattar småskalig enkelhet är Mormors Bakeri i Nötabråne rena rama himmelriket. Under julen dukas en grön specialversion av det klassiska julbordet upp. Varje helg under december serveras en festlig vegetarisk buffé med både glutenfria och veganska alternativ – och goda hemlagade desserter. Boka bord och se fram emot den mysiga atmosfären i det trivsamt inredda gamla huset, utsökt mat och dryck i fint sällskap. Och om du hellre tar med maten hem så erbjuder Mormors Bakeri även julbords take-away. Perfekt!

Information: mormorsbakeri.se
Bokamormorsbakeri@gmail.com eller 0762-477 160.
Datum 2 dec-17 dec. Sittning kl 17.00-19.00
Pris: Julbuffé utan dryck 199 kr/person. 99 kr/barn.

Julbord på Mormors Bakeri
 
 

 

Julbord i Blekingeskogen

Astensmåla Mat & Vingård, Svängsta

Välkomna att ta del av julen på gårdens vis. När mörkret och kylan faller på så tänds de värmande brasorna och gårdens julbord dukas fram. Boka er julbordsupplevelse och njut av gården och skogens lugn samtidigt som ni tar del av Astensmålas populära och dignande julbord bestående av klassiska gammaldags recept såväl som nya influenser.

Information: Bokas direkt på www.astensmalagard.se.
Frågor kontakta info@astensmalagard.se.
Datum 25 nov-11 dec
Pris 895 kr, inklusive välkomstglögg

Astensmåla Vingård

Fler goda julbord hittar du här..

Selected filters: