Sveriges Sydligaste Vildmark

Olofströms Näringsliv AB driver ett projekt som heter; Sveriges Sydligaste Vildmark

Syftet är att - Öka attraktionskraften och ge förutsättningar för utveckling på befintliga rese-anledningar, samt marknadsföring av desamma. Detta skapar direkt och indirekt positiva effekter för en lång rad aktörer på olika nivåer i samhället och ger fler arbetstillfällen inom besöksnäringen.
Några av delmålen är:
Digitala verktyg, Utbildningar, Samverkansgrupper, Utveckla reseanledningar, Marknadsföring samt språkrör för den kommersiella besöksnäringen i utvecklingsfrågor.
Olofström och Blekinge ska vara:

ett eldorado för den äventyrslystne och ett naturligt val för familjens vildmarksdrömmar

Marknadsföringen är inledd, hemsidor är under omarbetning, nätverkande mellan turistaktörer har startat och planer för framtiden är sanktionerade i styrgruppen. Men innan allt är genomfört så har Olofström som Sveriges Sydligaste VILDMARK redan massor att erbjuda.
Det är inte för inte som Olofström ofta kallas ett Mecka för fiskeintresserade. Med drygt 200 sjöar och Mörrumsån i kommunen, så är vi Sveriges svar på Storbritanniens ”Lake District”.

I Sveriges Sydligaste VILDMARK hittar ni också långa och omväxlande leder för vandring, cykel och ridning. Totalt 15,5km ridleder som nyligen blev klara.
Olofström stoltserar även med Blekinges största insjö, Halen. Området i och kring Halen erbjuder bland annat kanotuthyrning, camping, bad, hotell, restauranger, bastubad och fiske. Mellan dina fiske eller kanotturer så vill du kanske frossa i författarbygdens kultur, ta en fika vid utsiktsplatsen Valhall eller spela padel i Holje Park.

Välkommen att turista och njuta i vårt paradis.

Projektledare: Filip Wägbo filip.wagbo@olofstromsnaringsliv.se

olofströmsnäringsliv.se

SSV logga

rid i vildmarken