Kreativum Science Centeri i Karlshamn, Blekinge

Kreativum

 
Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Kreativum är drygt 2 000 kvm upplevelser med cirka 170 ”prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen, året om. Här finns utmaningar både för knoppen och kroppen. Vill du hinna med allt rekommenderar vi en heldag! 
 

 

2 våningar

- och en park fyllda av upplevelser!
 
Astronomi 
I vårt eget universum hittar du vårt solsystem och alla planeter. Ta en tur i vår rymdkapsel. Undersök hur högt du kan hoppa på dvärgplaneten Pluto och undersök hur mycket ett mjölkpaket väger på Jupiter. Utforska fakta och roligheter på vår virtuella måne. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Anatomi och hälsa
Här kan du testa dina sinnen och reaktionsförmåga. Utmana dig själv i uppfattningsförmåga och snabbhet  i reaktionsväggen och i målvaktsspelet. Testa att sitta på spikar i fakirstolarna och spela en trudelutt på musikbordet. Kombinera färg och spännande ljud i Synaesthetica, vår virtuella målarupplevelse. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Hållbarhet och miljö
Här kan du följa skogens kretslopp från liten planta till träd och trädets väg från skog till papper. Börja med avverkning i vår skogsmaskin och testa att själv vara en stock i sågverket. Varje dag kan du också tillverka ditt eget papper och ta med dig hem. Tävla i fotosyntesen och få rätt balans eller testa dina kunskaper i sopsorteringsspelet. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge 
 
 
Vetenskap och forskning
Under vetenskap och forskning har vi samlat det som handlar om fysikaliska fenomen, olika principer som finns i vår värld och sådant som människan har upptäckt och utvecklat. Få koll på på mekanikens gyllene regel i dragkampslådan och lär dig hur gyroseffekten fungerar i ett cykelhjul. Låt en emoji stiga i ett rör genom att blåsa rätt. Utmana någon eller dig själv i klurigheter med geometriska figurer. Det finns många, vissa svårare än andra. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Kreapark
 
Kreapark är vår utomhuspark - en oas som ligger på en grönskande ö och halvö i Mieån på baksidan av Kreativum. Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep kan dra dig fram genom vattnet. Det finns även en tunnel där du kan krypa över vattnet. Klura över Arkimedes skruv och testa din balans i Inte-röra-marken-banan. Gunga med en kompis i resonansgungan och upptäck hur ni båda påverkar varandras fart. Kreapark är utmärkt att ha picknick i, medhavd eller så köper du i vårt café.
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Besök www.kreativum.se för att se aktuella öppettider.
 

No products found

Följ Kreativum på Instagram

- och tagga gärna!

Our instagram
Välkommen till Kreativum fredag 27/9 - fri entré! Öppet kl. 11.30 - 18.00. Program: Invigning av vår nya rymdutställning, livesändning med @christerfuglesang, träffa forskare och massa annat roligt för både stora och små. 👩🏽‍🚀🛰⭐️ #kreativum #forskarfredag #forskargrandprix
Our instagram
Igår var vi på Växjö Science City. Det var fullt ös hela dagen med elever från årskurs 5-8. De testade blockprogrammering, Sphero BOLT, Blue-bot och knåp&knåp. En riktigt rolig dag 😊 #kreativum #sciencecityvaxjo
Our instagram
Kreativum blir det första kommunala bolaget i Karlshamn med en blandad styrelse, där politiker och representanter för det regionala näringslivet samverkar. I den nya styrelsen ingår: Per-Ola Mattsson (S), Charlott Lorentzon (MP), Magnus Gärdebring (M), Björn Tenland Nurhadi (SD), Stefan Sandberg, platschef på @sodraimorrum, Ingela Håkansson, Techtank, Jonas Knutsson, kommunikationschef på Volvo Car Olofström, Emma Berglund, projektchef på NCC Infrastructure och Oliver Lundgren, vd på @skolonsverige. Styrelsen har bred regional utbredning. Enligt kommunstyrelsens ordförande Per-Ola Mattsson (S) är tanken att få in nya idéer och ett nytt tänk runt hur bolaget ska drivas. - Genom en blandad styrelse breddas kompetensen och vi får en starkare koppling till näringslivet, vilket innebär att Kreativum kommer att växa och bli stabilare, säger Per-Ola Mattsson (S). . Framtida kompetensförsörjning är en av de viktiga frågor som flera personer ur den nya styrelsen vill lyfta fram. Kreativum har en viktig roll i att uppmuntra nyfikenhet och att väcka intresse för teknik och naturvetenskap redan i en tidig ålder. Mathias Roos, vd på Kreativum, är nöjd med sammansättningen av styrelsen. - Jag ser fram emot att jobba med en styrelse som både delar våra visioner och ställer krav och vill se resultat. Fler satsningar är på gång på Kreativum. Under våren kommer vi att öppna upp ytterligare ett våningsplan och har då möjlighet att utöka vår tillgänglighet mot alla målgrupper genom att bland annat ha öppet mycket mer för allmänheten. Redan nu i slutet av september kommer en ny astronomiutställning att invigas. Den nya styrelsen väljs officiellt på kommunfullmäktige den 23 september. Kreativum bidrar till att tillgodose regionens behov av framtida kompetensförsörjning och ökad innovation genom stärkt och breddad rekrytering av arbetskraft. Vi är en del av nationell infrastruktur med expertkunskap inom livslångt lärande och hur man inspirerar barn, ungdomar och allmänhet till fördjupad kunskap inom naturvetenskap, teknik, matematik, entreprenörskap och hållbar utveckling. #kreativum