Kreativum Science Centeri i Karlshamn, Blekinge

Kreativum

- som en egen värld fylld med kluriga uppgifter att lösa
 
Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Kreativum är drygt 2 000 kvm upplevelser med cirka 170 ”prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen, året om. Här finns utmaningar både för knoppen och kroppen. Vill du hinna med allt rekommenderar vi en heldag! 
 

 

2 våningar

- och en park fylld av upplevelser
 
Astronomi 
I vårt eget universum hittar du vårt solsystem och alla planeter. Ta en tur i vår rymdkapsel. Undersök hur högt du kan hoppa på dvärgplaneten Pluto och undersök hur mycket ett mjölkpaket väger på Jupiter. Utforska fakta och roligheter på vår virtuella måne. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Anatomi och hälsa
Här kan du testa dina sinnen och reaktionsförmåga. Utmana dig själv i uppfattningsförmåga och snabbhet  i reaktionsväggen och i målvaktsspelet. Testa att sitta på spikar i fakirstolarna och spela en trudelutt på musikbordet. Kombinera färg och spännande ljud i Synaesthetica, vår virtuella målarupplevelse. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Hållbarhet och miljö
Här kan du följa skogens kretslopp från liten planta till träd och trädets väg från skog till papper. Börja med avverkning i vår skogsmaskin och testa att själv vara en stock i sågverket. Varje dag kan du också tillverka ditt eget papper och ta med dig hem. Tävla i fotosyntesen och få rätt balans eller testa dina kunskaper i sopsorteringsspelet. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge 
 
 
Vetenskap och forskning
Under vetenskap och forskning har vi samlat det som handlar om fysikaliska fenomen, olika principer som finns i vår värld och sådant som människan har upptäckt och utvecklat. Få koll på på mekanikens gyllene regel i dragkampslådan och lär dig hur gyroseffekten fungerar i ett cykelhjul. Låt en emoji stiga i ett rör genom att blåsa rätt. Utmana någon eller dig själv i klurigheter med geometriska figurer. Det finns många, vissa svårare än andra. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Kreapark
 
Kreapark är vår utomhuspark - en oas som ligger på en grönskande ö och halvö i Mieån på baksidan av Kreativum. Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep kan dra dig fram genom vattnet. Det finns även en tunnel där du kan krypa över vattnet. Klura över Arkimedes skruv och testa din balans i Inte-röra-marken-banan. Gunga med en kompis i resonansgungan och upptäck hur ni båda påverkar varandras fart. Kreapark är utmärkt att ha picknick i, medhavd eller så köper du i vårt café.
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Besök www.kreativum.se för att se aktuella öppettider.
 

No products found

Följ Kreativum på Instagram

- och tagga gärna!

Our instagram
Stort grattis till Elin Tannert (t.h på bilden) på Ehrensvärdska gymnasiet och Erika Eriksson (t.v på bilden) på Väggaskolan som är två av vinnarna i årets final av Utställningen Unga Forskare! Vi är grymt stolta över att ha varit en liten del i er resa mot framgång. Elin Tannert vann “Naturhistoriska riksmuseets utmärkelse för särskilt framstående arbete inom området biologisk mångfald”. Priset tilldelas ett projekt inom biologisk mångfald och innebär en veckas vistelse vid en av forskningsavdelningarna på Naturhistoriska riksmuseet. Elin har i projektet "Mymar - Insekter du förmodligen inte visste fanns" kartlagt insektssläktet Mymar. Erika Eriksson vann Stockholm Junior Water Prize Sweden - svenska juniorvattenpriset med sitt projekt "Växtplankton och tiamin". Priset tilldelas ett projekt som berör vatten och innebär en prissumma på 30 000 kronor och en finalplats på Stockholm Junior Water Prize som Stockholm International Water Institute arrangerar. Erika får i och med vinsten även en av totalt 13 platser i Sveriges Unga Forskarlandslag. En plats i landslaget innebär att man får ta del av en rad exklusiva, inspirerande och utvecklande aktiviteter under det kommande året, dels anordnade av Unga Forskare, men även av våra sponsorer och samarbetspartners, kort sagt en riktig kick-start inför en kommande forskningskarriär. #kreativum #svenskasciencecenters #blekinge #karlshamn #utställningen #ehrensvärdskagymnasiet #väggaskolan
Our instagram
Tillsammans hittar vi lösningar på pandemins effekter! Hack the Crisis genomförs just nu i flera länder runt om i världen där människor tillsammans hittar lösningar på den pandemi (COVID -19) som har drabbat världen. Fokus är på att hitta konkreta lösningar till coronapandemin utifrån följande tre områden - rädda liv, rädda samhället och rädda näringslivet. Från klockan 18.00 ikväll kommer man att kunna följa via den officiella YouTube-kanalen: https://www.youtube.com/watch?v=INTsVjPrHNE Vi är med och stöttar genom vår gemensamma förening @svenskasciencecenters. #kreativum #hackthecrises
Our instagram
Upptäckarglädje blir roligare om vi gör det tillsammans ☀️ Tillsammans med flera andra Science Center runtom i Sverige vill vi sprida roliga tips och idéer med naturvetenskap- och tekniktema online. Vi samlar allt under hashtaggen #sciencetillsammans. Här träffar du Julia Runesson från Avalon Innovation och Majken Graham när de visar att det går att blåsa upp en ballong utan att blåsa 🎈 Gör experimentet tillsammans med familjen, dela, lägg upp bilder och tagga med #sciencetillsammans. Allt blir roligare när vi gör det ihop 👏 #kreativum #karlshamn #svenskasciencecenters