Kreativum Science Centeri i Karlshamn, Blekinge

Kreativum

- som en egen värld fylld med kluriga uppgifter att lösa
 
Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Kreativum är drygt 2 000 kvm upplevelser med cirka 170 ”prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen, året om. Här finns utmaningar både för knoppen och kroppen. Vill du hinna med allt rekommenderar vi en heldag! 
 

 

2 våningar

- och en park fylld av upplevelser
 
Astronomi 
I vårt eget universum hittar du vårt solsystem och alla planeter. Ta en tur i vår rymdkapsel. Undersök hur högt du kan hoppa på dvärgplaneten Pluto och undersök hur mycket ett mjölkpaket väger på Jupiter. Utforska fakta och roligheter på vår virtuella måne. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Anatomi och hälsa
Här kan du testa dina sinnen och reaktionsförmåga. Utmana dig själv i uppfattningsförmåga och snabbhet  i reaktionsväggen och i målvaktsspelet. Testa att sitta på spikar i fakirstolarna och spela en trudelutt på musikbordet. Kombinera färg och spännande ljud i Synaesthetica, vår virtuella målarupplevelse. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Hållbarhet och miljö
Här kan du följa skogens kretslopp från liten planta till träd och trädets väg från skog till papper. Börja med avverkning i vår skogsmaskin och testa att själv vara en stock i sågverket. Varje dag kan du också tillverka ditt eget papper och ta med dig hem. Tävla i fotosyntesen och få rätt balans eller testa dina kunskaper i sopsorteringsspelet. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge 
 
 
Vetenskap och forskning
Under vetenskap och forskning har vi samlat det som handlar om fysikaliska fenomen, olika principer som finns i vår värld och sådant som människan har upptäckt och utvecklat. Få koll på på mekanikens gyllene regel i dragkampslådan och lär dig hur gyroseffekten fungerar i ett cykelhjul. Låt en emoji stiga i ett rör genom att blåsa rätt. Utmana någon eller dig själv i klurigheter med geometriska figurer. Det finns många, vissa svårare än andra. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Kreapark
 
Kreapark är vår utomhuspark - en oas som ligger på en grönskande ö och halvö i Mieån på baksidan av Kreativum. Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep kan dra dig fram genom vattnet. Det finns även en tunnel där du kan krypa över vattnet. Klura över Arkimedes skruv och testa din balans i Inte-röra-marken-banan. Gunga med en kompis i resonansgungan och upptäck hur ni båda påverkar varandras fart. Kreapark är utmärkt att ha picknick i, medhavd eller så köper du i vårt café.
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Besök www.kreativum.se för att se aktuella öppettider.
 

No products found

Följ Kreativum på Instagram

- och tagga gärna!

Our instagram
Sommarjobba på ett av Blekinges största besöksmål - vi söker receptionister, besöksvärdar och cafépersonal. ☀️🌿 . Vi söker dig som vill sommarjobba på en härlig, speciell, dynamisk och spännande arbetsplats. Är det du eller någon du känner som vi söker? Dela och tagga gärna! Länk i bio #kreativum #sommarjobb #karlshamn #visitkarlshamn #visitblekinge #turistmål
Our instagram
Idag den 14/1 har vi varit och upplevt BTH-studenters projekt från kursen Medietekniska prototyputveckling. Kul 👍 #kreativum #karlshamn #blekingetekniskahögskola
Our instagram
JULLOVSÖPPET 27 DECEMBER - 8 JANUARI (stängt 31 december och 1 januari) VARJE DAG UNDER JULLOVET HÄNDER DETTA: Kl. 10.00 Kreativum öppnar för dagen. Kl. 10.45 - 11.15 Lös spännande uppdrag med BlueBot-robotar. En rolig aktivitet för alla åldrar. Kl. 11.30 - 12.15 Tävla mot varandra på Teaterscenen i Den stora jullovsblåsningen. Vem blåser bäst? Kl. 12.20 Testa att krocka i 7 km/h i vår krocksläde. Vill du känna hur det känns? Kl. 12.50 - 13.50 Med smörpaket, gummiband, glasspinne och lim får du bygga din egen Julångare. Vilken Julångare kommer längst? Kl. 14.00 - 14.45 Bygg din egen båt och tävla med den i ett rafflande båtrace. Vilken båt vinner dagens race? Kl. 14.45 - 15.30 Prova våra VR-glasögon och kliv in i en helt annan värld. En riktigt cool upplevelse! Kl. 15.00 Testa att krocka i 7 km/h i vår krocksläde. Vill du känna hur det känns? Kl. 16.00 Kreativum stänger för dagen. Välkommen att upptäcka och ha roligt tillsammans! #kreativum #visitkarlshamn #visitblekinge #karlshamn