Kreativum Science Centeri i Karlshamn, Blekinge

Kreativum

- som en egen värld fylld med kluriga uppgifter att lösa
 
Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Kreativum är drygt 2 000 kvm upplevelser med cirka 170 ”prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen, året om. Här finns utmaningar både för knoppen och kroppen. Vill du hinna med allt rekommenderar vi en heldag! 
 

 

2 våningar

- och en park fylld av upplevelser
 
Astronomi 
I vårt eget universum hittar du vårt solsystem och alla planeter. Ta en tur i vår rymdkapsel. Undersök hur högt du kan hoppa på dvärgplaneten Pluto och undersök hur mycket ett mjölkpaket väger på Jupiter. Utforska fakta och roligheter på vår virtuella måne. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Anatomi och hälsa
Här kan du testa dina sinnen och reaktionsförmåga. Utmana dig själv i uppfattningsförmåga och snabbhet  i reaktionsväggen och i målvaktsspelet. Testa att sitta på spikar i fakirstolarna och spela en trudelutt på musikbordet. Kombinera färg och spännande ljud i Synaesthetica, vår virtuella målarupplevelse. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Hållbarhet och miljö
Här kan du följa skogens kretslopp från liten planta till träd och trädets väg från skog till papper. Börja med avverkning i vår skogsmaskin och testa att själv vara en stock i sågverket. Varje dag kan du också tillverka ditt eget papper och ta med dig hem. Tävla i fotosyntesen och få rätt balans eller testa dina kunskaper i sopsorteringsspelet. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge 
 
 
Vetenskap och forskning
Under vetenskap och forskning har vi samlat det som handlar om fysikaliska fenomen, olika principer som finns i vår värld och sådant som människan har upptäckt och utvecklat. Få koll på på mekanikens gyllene regel i dragkampslådan och lär dig hur gyroseffekten fungerar i ett cykelhjul. Låt en emoji stiga i ett rör genom att blåsa rätt. Utmana någon eller dig själv i klurigheter med geometriska figurer. Det finns många, vissa svårare än andra. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Kreapark
 
Kreapark är vår utomhuspark - en oas som ligger på en grönskande ö och halvö i Mieån på baksidan av Kreativum. Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep kan dra dig fram genom vattnet. Det finns även en tunnel där du kan krypa över vattnet. Klura över Arkimedes skruv och testa din balans i Inte-röra-marken-banan. Gunga med en kompis i resonansgungan och upptäck hur ni båda påverkar varandras fart. Kreapark är utmärkt att ha picknick i, medhavd eller så köper du i vårt café.
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Besök www.kreativum.se för att se aktuella öppettider.
 

Selected filters:

Följ Kreativum på Instagram

- och tagga gärna!

Our instagram
- JA!! Nu funkar min kod! Glädjen är stor när eleverna har skapat kod som styr ett trafikljus så att bilarna kan köra säkert, och stanna för rött ljus när en gående trycker på knappen och vill gå över gatan. Det krävs mycket kod för att båda systemen ska fungera ihop. Elever i årskurs 8 på Norrevångsskolan har tillsammans med Kreativum och NTA:s nya material “Den smarta staden” arbetat med hur tekniska system allt mer samverkar och är ihopkopplade. Igår var det programmering av microbits och trafikljus som var i fokus. Tidigare har vi arbetat med att styra gatljusen så att de tänds vid skymning men slocknar igen när nästa dag gryr. #kreativum #nta #norrevångsskolan #karlshamn #programmering #microbit #trafikljus #densmartastaden
Our instagram
🎁 Beställ årets julkalender från Kreativum - förra årets succé är tillbaka! 🎁 Från vår kluriga och nyfikna butik har vi handplockat de lär- och leksaker som fyller årets julkalendrar. I år erbjuder vi 3 olika julkalendrar där vi har valt ut massor av roliga, lärorika och unika klappar. Kalendrarna med de passande namnen Hemmalabbet, Lilla Kluringen och Stora Kluringen har olika innehåll och passar för olika åldrar. 🧪🔭🧩 På bilderna får du en sneakpeak och kanske kan du ana vad som gömmer sig i kalendrarna? I beställningsformuläret på vår hemsida www.kreativum.se/bestall-arets-julkalender finns bilder på kalendrarnas innehåll, vad de kostar samt beställningsinformation. #kreativum #karlshamn #julkalender #sciencecenter #hemmalabb #kluring #24julklappar #lärochlek
Our instagram
Idag är det äntligen Halloween 🎃 Vågar du titta på vår Halloween-film där vi gör läskiga experiment? 😱👻 #kreativum #sciencencenter #höstlov #halloween #karlshamn #experiment #pumpa