Kreativum Science Centeri i Karlshamn, Blekinge

Kreativum

- som en egen värld fylld med kluriga uppgifter att lösa
 
Kreativum är ett Science Center för nyfikna i alla åldrar, ett fantastiskt hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Kreativum är drygt 2 000 kvm upplevelser med cirka 170 ”prova-på” stationer. Här ryms en mängd olika aktiviteter och är ett perfekt utflyktsmål för hela familjen, året om. Här finns utmaningar både för knoppen och kroppen. Vill du hinna med allt rekommenderar vi en heldag! 
 

 

2 våningar

- och en park fylld av upplevelser
 
Astronomi 
I vårt eget universum hittar du vårt solsystem och alla planeter. Ta en tur i vår rymdkapsel. Undersök hur högt du kan hoppa på dvärgplaneten Pluto och undersök hur mycket ett mjölkpaket väger på Jupiter. Utforska fakta och roligheter på vår virtuella måne. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Anatomi och hälsa
Här kan du testa dina sinnen och reaktionsförmåga. Utmana dig själv i uppfattningsförmåga och snabbhet  i reaktionsväggen och i målvaktsspelet. Testa att sitta på spikar i fakirstolarna och spela en trudelutt på musikbordet. Kombinera färg och spännande ljud i Synaesthetica, vår virtuella målarupplevelse. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Hållbarhet och miljö
Här kan du följa skogens kretslopp från liten planta till träd och trädets väg från skog till papper. Börja med avverkning i vår skogsmaskin och testa att själv vara en stock i sågverket. Varje dag kan du också tillverka ditt eget papper och ta med dig hem. Tävla i fotosyntesen och få rätt balans eller testa dina kunskaper i sopsorteringsspelet. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge 
 
 
Vetenskap och forskning
Under vetenskap och forskning har vi samlat det som handlar om fysikaliska fenomen, olika principer som finns i vår värld och sådant som människan har upptäckt och utvecklat. Få koll på på mekanikens gyllene regel i dragkampslådan och lär dig hur gyroseffekten fungerar i ett cykelhjul. Låt en emoji stiga i ett rör genom att blåsa rätt. Utmana någon eller dig själv i klurigheter med geometriska figurer. Det finns många, vissa svårare än andra. 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
 
Kreapark
 
Kreapark är vår utomhuspark - en oas som ligger på en grönskande ö och halvö i Mieån på baksidan av Kreativum. Här finns fontäner som du kan springa in i och en flotte som du med hjälp av ett rep kan dra dig fram genom vattnet. Det finns även en tunnel där du kan krypa över vattnet. Klura över Arkimedes skruv och testa din balans i Inte-röra-marken-banan. Gunga med en kompis i resonansgungan och upptäck hur ni båda påverkar varandras fart. Kreapark är utmärkt att ha picknick i, medhavd eller så köper du i vårt café.
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Kreativum Science Center i Karlshamn, Blekinge
 
 
Besök www.kreativum.se för att se aktuella öppettider.
 

No products found

Följ Kreativum på Instagram

- och tagga gärna!

Our instagram
Imorgon klockan 15 är det dags för Galenpannor & Vetvillingar - en del i diggeat - festivalen som livestreamas från Kreativum! Häng med hemifrån. Passa på och gör det till en mysig och rolig stund tillsammans! Koppla upp er via @diggeat på Facebook och var med tillsammans med oss! Det kommer hända så mycket under picknicken och det är extra roligt om ni gör samma saker hemifrån. Förbered er genom att gå in på länken och se vad ni behöver för att kunna delta i spännande experiment, vara med i mumsig glassprovning, baka Rockos goda sockerkaka, se boktips och erbjudande och inte minst delta i barn-quizzet med frågor som dyker upp under sändningen. Informationen finns på diggeat.se. Vi ses imorgon 🎉 #digitalfestival #diggeat #live #visitblekinge #visitkarlshamn #karlshamn #barnvänligt #picknick #experiment #sciencecenter
Our instagram
Lyssna på @p4blekinge imorgon bitti kl. 7.40! Då kommer vi att avslöja vinnarna i vår solrosutmaning 🌻 https://sverigesradio.se/blekinge/ #kreativum #sunflowerchallenge #solros #radioblekinge #sciencecenter #karlshamn
Our instagram
Häromdagen gästade @p4blekinge Kreativum för att ta del av Region Blekinges utställning "Smarta samhället". Det är en utställning om digitaliseringens möjligheter som skulle öppna i mars i år, men som på grund av coronapandemin inte har kunnat visats. Vill du veta mer om Smarta samhället, https://www.smartasamhallet.se/ #kreativum #smartasamhället #radioblekinge #regionblekinge #digitalisering