snöig gran
julmarknad

Fira jul i olofström

Under hela december fylls Sveriges Sydligaste Vildmark med julstämning. Här samlar vi alla godbitar och bra tips inför julhelgerna.

Astensmåla

 

 

Julbord & julig mat

Det finns flera alternativ på årets julmeny, oavsett om du gillar det klassiska julbordet eller om du vill ha något modernt och annorlunda när du går ut och äter med familjen eller dina kollegor. Kombinera middagen med en mysig aktivitet eller övernattning. 

 

 

Selected filters:

julbelysning

 

Julmarknader & evenemang

Gå på julmys i staden eller lyssna på ljuva stämmor i någon av våra kyrkor. Det blir såklart både julkonserter, teater, bio och juliga evenemang att uppleva, så passa på att höja värmen och stämningen tillsammans.

 

 

Selected filters:

julgran

 

Jullov och familjeaktiviteter

Även efter den 24e så finns det saker att hitta på, inomhus som utomhus, jullovet erbjuder en härlig ledig extra tid, där man får passa på att vara utomhus på dagen så mycket som möjligt. Är det snö så åker pulkorna fram men oavsett väder är det fantastiskt att ha skogen och sjöarna så nära. Testa isfiske, vandra eller laga en tre rätters middag över öppen eld.

Vi har samlat tips och bra länkar här som vi hoppas ska hålla dig sysselsatt hela lovet!

 

Holjebadet har öppet

Boka in juldisco, lär dig simma som en riktig sjöjungfru eller mys i bubbelbadet. Holjebadet har öppet under hela jullovet. Du kan se öppettider och få mer information här.

 

Reflexvandra eller grilla

Runt Halen kan man ta med familjen på en vandring med pannlampa. Kul för både vuxna och barn. Låt alla få varsin pannlampa och följ markeringarna med reflex runt Halenrundan. Pausa och tänd en eld och grilla korv innan, så att alla är mätta och taggade. Det finns en fin grillplats precis vid Frickabron med plats för många. Här kan du ladda ner karta över Halens Friluftsområde.

aktiviteter