fika
snöig gran

Julmys i Olofström

Under vintermånaderna fylls Sveriges Sydligaste Vildmark med krispig vinterstämning. Här samlar vi bra tips inför vinterlov, helgledigheter och aktiviteter för hela familjen.

program vinterlov

Vinter evenemang

Njut av konserter, teater, bio och andra inomhus evenemang att uppleva när det känns lite ruggigt ute... 

Selected filters:

Vinterdagar, Jullov och familjeaktiviteter

Även efter den 24e så finns det saker att hitta på, inomhus som utomhus, jullovet erbjuder en härlig ledig extra tid, där man får passa på att vara utomhus på dagen så mycket som möjligt. Är det snö så åker pulkorna fram men oavsett väder är det fantastiskt att ha skogen och sjöarna så nära. Testa isfiske, vandra eller laga en tre rätters middag över öppen eld.

Vi har samlat tips och bra länkar här som vi hoppas ska hålla dig sysselsatt hela lovet!

 

Holjebadet har öppet

Boka in juldisco, lär dig simma som en riktig sjöjungfru eller mys i bubbelbadet. Holjebadet har öppet under hela jullovet. Du kan se öppettider och få mer information här.

simhall

 

Reflexvandra eller grilla

Runt Halen kan man ta med familjen på en vandring med pannlampa. Kul för både vuxna och barn. Låt alla få varsin pannlampa och följ markeringarna med reflex runt Halenrundan. Pausa och tänd en eld och grilla korv innan, så att alla är mätta och taggade. Det finns en fin grillplats precis vid Frickabron med plats för många. Här kan du ladda ner karta över Halens Friluftsområde.

frickabron

 

isfiske, ett äventyr

testa på isfiske, pilka och njuta av vintersolen. Harasjömåla Fiskecamp har öppet året runt och säljer fiskekort.

isfiske

 

Utefrukost på tur

Plocka fram skidorna och gå på tur i skogen, eller vinterkängorna och gå en del av Blekingeleden som sträcker sig några etapper runt Olofström. tex etapp 4 mellan Halens Camping och Tulseboda Brunnspark.  Då passarerar man både fina sjöar och bra vindskydd som är utmärkt för att ta paus, äta frukost och värma sig med en brasa. Använda gärna appen ARK56 där Blekingeleden finns utmärkt, sträckan är ca 2 mil på medelsvårt underlag. 

vandra i vinter

utefrukost

 

Storleksplatsen & Trollstigen

Lämna din önskelista innan julafton eller bara hälsa på tomtefamiljen som bor i grottan, Storleksplatsen är öppet året runt och trollstigen är superfin att gå även på vintern. 

  tomtar